Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczony troszkę

Czemu 40 letnie kobiety uwazaja ,że wygladaja młodziej??

Polecane posty

Gość gość
Moja mama i tesciowa da w tym samym wieku a moka mama wygląda przy teściowe bardzo młodo.Mysle ze to kwestia zadbania.Tesciowa nie maluje sie,nie farbuje włosów,ubiera sie fatalnie,nosi okulary.Natomiast moja mama jest zadbana i dlatego nie wygląda na swój wiek.

Gość gość
Nasze matki/babcie wyglądały starzej bo robiły sobie trwałą, ścinały włosy na krótko, nosiły garsonki, no po prostu ubierały się i czesały jak stare baby. Ale to nie znaczy że jakby ubrać je nowocześnie to by wyglądały tak staro bo były młode przecież. Ja uważam że nasze matki czy babcie to właśnie wolniej się starzały niż my teraz bo wtedy nie było tak zatrutego środowiska i tyle chemii w żarciu. Nie używały też wtedy żadnych podkładów czy pudrów, nie nakładały na buzię tyle tapety jak to robią kobiety teraz: podkład, puder, korektor, rozświetlacz, brązer, srązer, nie znam się na tym bo sama używam tylko kremu, ale oglądałam kiedyś filmik jak kobieta nakładała tej tapety kilka warstw... Strach pomyśleć jak jej skóra będzie wyglądać w wieku 50 lat.

Gość gość
Genetycznie ludzie wyglądają teraz młodziej i dłużej żyją.Czytałam w necie że są też wyżsi niż 20 lat temu.

Gość gość
,,...ewolucja trwa,doganianie małp''

Gość gość
NIe wiem co chcą osiągnąć osoby tak naskakujące na 4o-latki. To chyba sfrustrowane małolaty z cellulitem i tłuszczem po fast foodach oraz ohydną cerą . Sama mam 40 lat, zero zmarszczek , ćwiczę więc mam figurę bez zastrzeżeń, zdrowo się odżywiam. Fast food dla mnie nie istnieje tak samo jak śmieciowe jedzenie.. Nie chcę tu się wychwalać tylko powiedzieć że to jest możliwe. I znam wiele takich kobiet jak ja. Oczywiście są i te niezadbane więc jak w każdym temacie nie można uogólniać. Nikt mi jednak nie wmówi że pokolenie dzisiejszych 20 latek polskich wygląda lepiej niż zadbane 40ki. Kiedy my miałyśmy 20 lat praktycznie nie było fast foodów, internetu, komputerów całymi dniami. Ja i moje koleżanki aktywnie spędzałyśmy czas i tak jest do dziś. Dzięki temu mamy dziś figury jak trzeba. Zresztą jak byłam mała to w szkole na przerwach grało się w gumy, piłkę. Teraz siedzi się na smartfonie i grzeje d**y na krześle przy kompie. Moi koledzy mając 20 lat byli jurni i wyglądali jak faceci. Obecni 20 latkowie mają brzuchy i piersi. Dziewczyny- d**y przy ziemi i tłuszcz wylewający się z biodrówek. Oczywiście nie wszystkie, ale procent pięknych dziewczyn jest znikomy obecnie w Polsce. Winą jest brak ruchu, śmieciowe jedzenie . Poza tym wiele kobiet po 40ce ma klasę i coś w głowie bo jeszcze były wychowywane jak trzeba a nie bezstresowo. Obecnie młodsze dziewczyny są co najmniej wulgarne i niewychowane. Zero kobiecości. I tak więc na tych forach próbują szczuć wszystkich na starsze od nich babki które zabierają im mężów czy narzeczonych. Najchętniej widziałyby je z krótkimi włosami i w burce. A tu niestety - to już nie te czasy. I uwaga - wasza zawiść drogie młodsze koleżanki niedługo odciśnie się na waszych licach w postaci zmarch i wyrazu twarzy złej czarownicy.

Gość gość
Ile 40-dziestek dba o siebie i systematycznie ćwiczy? 1 na 100? Większość się zapuściła, a w tym wieku już natura nie daje premii za nicnierobienie.

Gość gość
Ile 40-dziestek dba o siebie i systematycznie ćwiczy? 1 na 100? Większość się zapuściła, a w tym wieku już natura nie daje premii za nicnierobienie. Dokładnie, prawda w oczy kole stare rury

Gość gość
A nie zastanawia cię młoda, zazdrosna sikso skąd taki wysyp tematów typu 'coraz więcej mlodych woli starsze'? Nie, pewnie cię nie zastanawia, bo do tego trzebaby włączyć myslenie. Facet.

Gość gość
Zadbane, super atrakcyjne 40 stki to ewenement. Są ładne ala widać lata na ich twarzach i nie tylko

Gość gość
u młodych też widać/Zobaczcie Dodę , bez makijażu wygląda na 40/Wina ton makijażu , sztucznej opalenizny i zabiegów wypełniania.I możecie się młode dowartościowywać, ale za 10 lat rozsypiecie się jak Doda.Nikt normalny nie kładzie w wieku 15 lat 50 baz , korektorów .I na to tony szpachli.Co do czterdziestek to pół na pół.Część zadbana , ale połowa to już mamuśki.Zaniedbane i zapuszczone.

Gość gość
Moja mama jest o dwa lata starsza od swojej siostry, a wygląda na dużo, dużo więcej Geny, charaktery podobne, a wygląd nie

Gość gość
Ale czarujecie z tym wiekiem:/mam 29 lat i jak patrze na swoje zdjecia pare lat wstecz to widze roznice... duzo sie nie zmienilam,ale nie mam juz tak delikatnych rysow i tego blysku w oku.mam starsze kolezanki niektore matki inne singielki .na pewno nie wygladaja na mlodsze...owszem zadbane sa,ale nie porownalabym zadnej do 20...bez przesady z tym mlodym wygladem u 40.natomiast jedziecie tak po panach,a ja uwazam,ze faceci ok 40 fajnie sie starzeja.mowie o tych zadbanych...po kobietach niestety szybciej widac uplywajacy czas i nie ma co sie oszukiwac,ze jest inaczej

Gość gość
W pracy mam koleżankę o dwa lata młodszą,, super zadana babka, ładna, niestety nie wygląda na młodsz. U kobiet w wieku dojrzałym większe znaczenie ma charakter, inteligencja, mądrość życiowa.

Gość gość
Czemu 40 letnie kobiety uwazaja ,że wygladaja młodziej?? bo mają do tego prawo i niby kto ma im tego zabronić.

Gość gość
ale to źle świadczy o tych kobietach bo powinny już mieć dojrzalsze priorytety niż "młody wygląd", dlaczego nei podniecaja sie tym, że są mądre? dojrzałe? sympatyczne? nie, jedyne co je ekscytuje to własna "uroda" normalnie ataki ekstazy nimi rzucaja jak ktos zapyta o dowód...to niedojrzałość i pustka w głowie w wieku 40 lat

Gość gość
Widzę, że temat się ciągnie i ciągnie. Dalej nie może ktoś zrozumieć, że istnieją kobiety, które nie wyglądają na swój wiek. Tak to boli, że ktoś może wyglądać dobrze, nie waląc tony tapety na twarz? xxx gość dziś Ale czarujecie z tym wiekiem:/mam 29 lat i jak patrze na swoje zdjecia pare lat wstecz to widze roznice... duzo sie nie zmienilam,ale nie mam juz tak delikatnych rysow i tego blysku w oku.mam starsze kolezanki niektore matki inne singielki .na pewno nie wygladaja na mlodsze...owszem zadbane sa,ale nie porownalabym zadnej do 20...bez przesady z tym mlodym wygladem u 40. x Podobno 30 lat to bardzo młody wiek. W wieku 30 jest się za młodym na ciążę, za młodym na stały związek etc. Więc wyglądając w wieku 40 na 30, mam młody wygląd:) Doczepię się do twojego blasku w oku i ostrzejszych rysów twarzy. Sorry, ale może palisz, pijesz trochę za dużo. Rysy ostrzejsze, bo może zeszczuplałaś? A może po prostu ty się szybko starzejesz, w przeciwieństwie do tych "młodych" 40stek. Pracuję w środowisku, gdzie mam bardzo dużo koleżanek i zapewniam cię, że są takie co wyglądają na przynajmniej 10 lat mniej.

Gość gość
gość dziś ale to źle świadczy o tych kobietach bo powinny już mieć dojrzalsze priorytety niż "młody wygląd", x Ale to nie są priorytety. Jak naturalnie wygląda młodziej, to co ma z tym zrobić? Sztuczne zmarszczki sobie zrobić? Priorytet na młody wygląd mają te co wyglądają starzej niż mają. One latają po kosmetyczkach, walą botoksy, liftingi i inne zabiegi.

Gość gość
gość 2015.01.13 Ile 40-dziestek dba o siebie i systematycznie ćwiczy? 1 na 100? Większość się zapuściła, a w tym wieku już natura nie daje premii za nicnierobienie. x Oj zdziwiłabyś się jak dużo. Na pewno więcej niż 20stek. Tak nawiasem można być grubym i młodo wyglądać. Tłuszcz wypełnia zmarszczki i twój argument .... ha ha.

Gość gość
A Wy nie widzicie roznicy patrzac na zdjecia kiedy mialyscie 20lat,a tym co jest teraz?rozumiem,ze zadna sie nie starzeje wszystkie wygladaja mlodziej...co za bzdury:D

Gość gość
Może i wyglądają młodo, ale dojrzałość osławiona to można między bajki wstawić. Zmęczone zryte umysły to jest najgorsze. Wszystko na pokaz, sztuczny uśmiech, a wiadomo jak jest.

Gość gość
ja mam 35 i mówią mi, że wyglądam jak dzieciak, ale to wynika z mojego naiwnego sposobu bycia - tak, wierzcie mi osobowość nosi się na twarzy! i też z posiadania takiej pucatej, dziecięcej twarzy, której się nie pozbędę, ale ja czuję się stara, bo są już zmarszczki, kurze łapki, siwe włosy, zmęczenie i nie udaję młodziaka, jak mam zły dzień i nie uśmiecham się do nikogo, to spokojnie wyglądam nawet na 50 lat :P poza tym zdarza mi się zdrzemnąć w ciągu dnia i gderać menopauzalnie, po 30 nie ma się w sobie niczego z nastolatki!

Gość gość
Bo wyglądają :) Oczywiście nie wszystkie, ale są takie co wyglądają lepiej niż niejedna 30 tka. I trzeba to przyjąć na klatę i kropka. Ale te wszystkie sfrustrowane , które wyglądają gorzej zamiast coś ze sobą zrobić zieją jadem :)

Gość gość
A Wy nie widzicie roznicy patrzac na zdjecia kiedy mialyscie 20lat,a tym co jest teraz?rozumiem,ze zadna sie nie starzeje wszystkie wygladaja mlodziej...co za bzdury xxx tak widzę różnicę, TERAZ WYGLADAM LEPIEJ. Mam delikatniejszą twarz, w wieku 20 lat byłam pucołowata i pryszczata, a teraz po 30tce wyglądam tak jak trzeba :) Ty pewnie jesteś jedną z tych zapuszczonych 30 latek i nie możesz się pogodzić z tym, że któraś może po 30tce dobrze wyglądać, bo sama jesteś po 30tce gruba i brzydka. Mam taką koleżankę, która ma 30 lat a wygląda na 50, bo tak się roztyła po ciąży, dostała wielkiej gęby i ma taki typowy wygląd otyłej 50 latki, taka larwa. Widocznie ty wyglądasz tak samo i nie możesz się pogodzić z tym, że 30 latka może mieć figurę jak sarenka i sliczną szczupłą twarz.

Gość gość
Haha:) 30czy 40 moze wygladac dobrze,ale nie piszcie ,ze wyglada lepiej od normalnej 20,bo bajki juz wypisujecie.jak jest zadbana to wyglada wiadomo,ze lepiej przy pryszczatej i grubej 20,ale nie piszemy o skrajnosciach tylko o wiekszosci przypadkow.mam 30i wygladam na 30 nie porownuje sie z 18,bo to smieszne

Gość gość
kolejny dowód, ze te wszystkie piejące nad swoją urodą są niedojrzałe i próżne, ja np jestem szczupła i raczej ładneisjza niż kiedyś, ale na pewno nie wyglądam na 20 lat, potrafię spojrzec na siebie obiektywnie i widze róznicę. każdy kto śmie wam wytknąć brak realizmu jest od razu grubą spasioną kobietą z wałkami na głowie i w poplamionej podomce, smieszne jak cholera :D jak to miło, ze obgadujecie własne koleżanki :D oj wy wieczne młode sarenki z głową w chmurach, żal was :D starzejecie się jak każdy, koniec kropka, tylko to dla was tak trudne do przełkniecia, że to aż patologiczne

Gość gość
Luuuuuuuuuudzie ! Stańcie obok 20 latki i spytajcie grupę nastolatków kto wygląda młodziej . Starczy ?!

Gość gość
40stki mogą być ładne, eleganckie, interesujace, eteryczne, perfekcyjne, ala nie młode i cudowne. Wasze cipki za dużo widziały by byc świeże ..

Gość gość
tak tylko wejdź na pierwsze lepsze forum i poczytaj, co druga nastolatka ma już za sobą anala i kilku partnerów, więc są bardziej zjechane niż 40 latki, które się szanowaly

Gość gość
Luuuuuuuuuudzie ! Stańcie obok 20 latki i spytajcie grupę nastolatków kto wygląda młodziej . Starczy ?! xxx co starczy debilko? a jaką masz pewność, że własnie taka 30 latka co ma dobre geny by wyglądała tak samo młodo jak 20 latka?

Gość gość
tylko na kafe 30 i 40 letnie kobiety wygladaja mlodziej od 20:)takie rzeczy tylko tutaj:)dobre geny!dobre!!!:)jak zyje nie widzialam,ani jednej kobiety 30+ wygladajacej na 20,ale wszystko przede mna:)