Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta..

Brała któraś ślub w piątek?

Polecane posty

Bierzemy ślub w styczniu i nie możemy wziąć urlopu, dostaniemy tylko wolny poniedziałek. Wymyśliłam sobie, że pobierzemy się w piątek późnym popołudniem (żeby goście mogli dojechać po pracy), poprawiny w sobotę i niedzielę oraz poniedziałek będziemy mieć tylko dla siebie. Co o tym myślicie?

Gość pewnie ze dobry pomysł

Gość
ja bede miala w piatek

Gość gosienka26
ja bralam slub w piatek, tez w styczniu

Gość bierzecie
w pitek w kosciele?? bo to w sumie niezly pomysl... az sie sama zastanawiam

W piątek w USC. Nie bierzemy ślubu kościelnego, ale będzie biała suknia, duże wesele itp.

Część księży nie chce robić (podobno-kilka dziewczyn o tym pisało) ślubów w piątki, bo ten dzień to pamiątką męki Chrystusa i nie wypada wyprawiać tak radosnej uroczystości, jak ślub + wesele. Ale pomijając ten szczegół techniczny, i nie bacząc na zabobony, mówiące że to pechowy dzień na zawieranie małżeństw (przecież, jak to mówią: co ma wisieć nie utonie :) ) to piątek jest naprawdę fajnym dniem. Mniejsze obłożenie sal, łatwiej o orkiestrę, a po weselu jest czas na uporządkowanie myśli przez przynajmniej całą niedzielę, bo jak ktoś wcześniej napisał - nie zawsze uda się dostać urlop. Osobiście, gdyby nie ograniczała mnie praca, a także świadomość że goście także są osobami pracującymi, to jeżeli nie w sobotę brałabym ślub w środę. Zupełnie inaczej niż wszyscy :)

Gość 1980.
ja tez biore slub w piatek-24 sierpnia :-) i nie mialam z tym zadnych problemow w kosciele, nawet sie ciesze ze wybralismy ten termin bo wszystko moge sobie spokojnie zalatwic bez obawy ze bedzie juz zarezerwowane, poza tym slub w powszedni dzien tygodnia jest nieco tanszy-przewaznie ceny sa nizsze o 10%

Gość przeciez na slub
nalezy się urlop okolicznosciowy to sa chyba dwa albo trzy dni

Gość polecamm
moja siostra brała ślub w czwartek, ale to był 15 sierpnia, więc święto

przeciez na slub----> W naszych zakładach pracy zwyczaj urlopów okolicznościowych nie jest praktykowany, zwłaszcza zimą, kiedy szefowie nas potrzebują.