Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edi33

Drugie dziecko-gdy z pierwszym cesarka

Polecane posty

Czy któras z was przy pierwszym dziecku miała cesarke?A z drugim trudno zajśćw ciąże????odpowiedzcie

Gość kaczykuper
Miałam pierwszą cesarkę, a po trzech latach kolejną . A dziecko było zaplanowane. Żadnych kłopotów z zajściem w ciążę. ja tylko nie jestem w stanie urodzić. Nie mam skurczy i nie rozszerza mi się szyjka nawet tydzień po terminie. taki już mój urok.

Jedni mówią ze trudniej zajść po cesarce drudzy ze nie.Mam wiele znajomych które mialy cesarki i niby jest ok.Aczkolwiek macica jest przy tym zabiegu nacinana i nie funkcjonuje podobnie jak naowa.Dziekuje z odpowiedz

Gość kaczykuper
Może rzeczywiście zależy to od tega jak zagoiła się blizna. Ale lekarz po połogu mówi ci jak wygląga twoja macica. Co powiedział twój? Pytałam też o ilość bezpiecznych cesarek. Powiedział o trzech. Potem mogą być kłopoty z donoszeniem ciąży. Nic nie mówił o zajściu w ciążę.

Macica ok.Tylko wyobraz sobie ze miałam silne tyłozgiecie a on zrobił ze mam teraz prawidlowo -przodozgięcie.POwiedział ze zrobil to abym szybko miala drugie -lecz narazie lipa

Gość kaczykuper
ja też mam tyło zgięcie i zaszłam w ciążę. Może powinniście zrobić sobie wakacje. kilkoro z moich znajomych dopiero jak przestali sie starać to poczęli dziecko, więc może to przez stres...?

Gość kaczykuper
Jak długo się staracie?

8m-cy,W grudniu dwie kreski ale porazka-szpital i abortus kompletus

Gość kaczykuper
Bardzo mi przykro.

Ale ja juz sie przyzwyczajam powoli ze co m-c jestem w ciązy!!!NIe ma co panikowac_jak to maz moj mowi co ma byc to bedzie

Gość kaczykuper
Mam nadzieję, że wam się uda, bo maluchy to takie słodkie maleństwa zwłaszcza wtedy, kiedy śpią... Odpuśćcie sobie a wtedy pewnie zajdziesz w ciążę. serdecznie wam tego życzę.

Gość kaczykuper
Masz mądrego męża.

Gość kaczykuper
trzy miesiące temu urodziłam drugie. Tym razem córeczkę, dlatego napisałam o tym spaniu.

przesylam zapytanie z mojego topiku cesarka przy pierwszy a przy drugim porod naturalny z tego co slyszalam to mozliwe.Ja urodzila 1dziecko przez cesarke , poniewaz nie bylo postepu poroduy wody byly juz zielone i ponoc dobrze ze tak sie to skonczylo bo dziecko by;lo za duze(akurat co do tego to pamietam jak robili mi usg i juz co tam szeptali ze dziecko jest za duze to po co mnie trzymali w takich bolach tyle godzin?)Planuje drugie dziecko od zawsze chcialam urodzic naturalnie, pomimo tego ze po cesarce czulam sie dobrze nie bylo zadnych powiklan. Czy ktoras z was rodzila naturalnie druie dziecko po uprzedniej cesarce?

witam kuleczko -no jak widzisz nic straconego Czekamy na nowosci!A moze zrobimy z tego topik????I bedziemy razem na drugie czekac???

kaczykuper????A jak masz na imie i ile wiosen liczysz?I czemu jestes pomaranczowa?

Gość kaczykuper
W porządku. Pierwsze trzy tygodnie były trudne ale teraz jest dobrze. Problem jest ze starszym synkiem jest nadal zazrosny choć już nie tak jak na początku. A ty nie boisz się nieprzespanych nocy, pieluszek, kolek itd. całego uroku wczesnego macierzyństwa? Twój synek jest już duży.

Gość kaczykuper
Cześć Kuleczko. Ja urodziłam drugi raz przez cesarkę bo nie było postępów. Znowu... Ale znam dziewczyny które drugie dziecko rodziły naturalnie. Więc wszystko jest możliwe.

tak bardzo chcem urodzic naturalnie nie wiem czemu ma taka potrzebe.moj synus ma dopiero rok i ja tak gdzies za rok planuje drugie takze mam troszke czasu ale mysle czesto o tym porodzie o tej przyszlej ciazy kocham dzieci i mogla bym miec gromadke ale nie w tych czasach:( a wiec czekamy na mamuski ktore urodzikly drugie malenstwo naturalnie:)? edi33 a ty czemu mialas cesarke?

Gość kaczykuper
Mam 32 lata i mam na imię Gosia. A czemu jestem pomarańczowa? nie mam pojęcia.

A piersi cie pewnie bola jak cholera.Karmisz pewnie.Nie boje sie tego .Manio ma 6,5latek.Caly czas chce rodzenstwo,a je nie wiem co mam mowic.A twoje dziecko zazdrosne?Ja sie nie dziwie,ja tez bylam jak sie siora urodzila.Jest8lat mlodsza

ale ja wlasnie sie boje ze jak przy pierwszym nie bylo postepu porodu to ze przy dugim bedzie to samo wydaje mi sie ze macica poprostu czy tam szyjka macicy nie pracuje tak jak powinna nie ma rozwarcia i tak juz za kazdym razem a wiec mysloe ze drugie tez urodze przez cesarke. ale o tym ze ciezej zajsc z drugim to pierwsze slysze to mnie zmartwilyscie.

Ja mam34lata,Edyta jestem.Bliznieta Kuleczko-nie bylo postepow w porodzie.16h rodzilam

Gosiu wejdz w preferencje-napisz co tam chcesz i bedziesz czarna

Gość kaczykuper
Miło cię poznać. Mała ssie jak odkurzacz. 15 minut i po kłopocie.a potem gada, usmiecha się i chce być gwiazdą. Ale mimo,że boli to lubię karmić piersią. A poza tym to takie praktyczne.

kuleczko w zaleznosci jak ta cesarka byla zrobiona o to ciecie macicy chodzi-to wtedy wiesz inaczej juz to wszystko dziala

praktyczne i wygodne.Ale masz fajnie.Moze w tym cyklu mie sie uda?Ale kupie sobie MACE-takie tabletki na poprawienie jakosci sluzu itd.A ty dlugo sie staralas???