Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajniczek

torbiel na jajniku

Polecane posty

Gość jajniczek

piszcie wszystko co wiecie na ten temat, jakie objawy, co bylo z okresem jakie leczenie....

Gość objawy to
ból jajnika, szczególnie podczas okresu. leczenie orgametril doustnie przez około 2 tygodnie.

Gość jajniczek
no ja nie mam okresu- i lekarz stwierdzil torbiel ;/ dal mi luteine przez 4 dni-okresu nadal nie ma- juz 40 dzien.. robilam test ciazowy pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki byl negatywny.

Gość czarna1995
Jeśli chodzi o torbiele jajników to długi temat. Ja miałam zwykłą torbiel surowiczą,którą można wyleczyć biorąc tabletki ja brałam danazol.Objawów nie miałam żadnych poza parciem na pęcherz.Normalnie miesiączkowałam. Wiem jednak,że problem jest kiedy torbiel jest z ciemnym płynem tzw.torbiel czekoladowa czy endometrialna .Takiej torbieli nie da się wyleczyć tabletkami trzeba poddac się zabiegowi laparoskopii. Torbiele maja to do siebie , że lubią się powtarzać a dobrym lekarstwem na to by nie pojawiały sie ponownie jest zajście w ciąże po wyleczenu oczywiście. Jak masz jakieś szczegółowe pytania to pisz chetnie odpowiem. I pamiętaj zawsze skonsultuj się z drugim lekarzem zanim poddasz sie jakiemukolwiek zabiegowi.

Gość jajniczek
mam pytania :) 1- czy od tego nagle mogl mi sie zatrzymac okres, 2- czy ta luteina rzeczywiscie byla mi potrzebna (jest to homon zenski). boje sie hormonow a ten jeszcze nic nie pomogl 3- czy na podstawie zwyklego badania ginekologicznego lekarz mogl ocenic ze jest to torbiel na dodatek ocenic jej wymiar- 4 czy od torbieli mogl mi sie wydluzyc cykl i czy mogla tworzyc sie przez rok? mysle ze porobilo mi sie to od tabsow anty (mam tez torbiel w piersi) a skonczylam je brac wlasnie rok temu i od tego momentu wydluzal mi sie cykl z 28 do 32 dni 5 jak wyglada ewentualny zabieg usuwania jej 6 i wreszcie jak to mozliwe ze wczesniej nie zostala wykryta ?;/ chodzilam do gina mniej wiecej co 2 miesiace -do roznych, i dopiero teraz jak ne bylo miesiaczki lekarz cos wykryl a badanie dla mnie nie bylo bardziej nieprzyjemne niz zwykle....

Gość paulusia123
Czesc Mialam torbiel na lewym jajniku wielkosci 7.7mm na 4.6mm i mialam go usuwany operacyjnie,gdyz byl za duzy zeby leczyc go lekami. Brzuch bolal mnie okolo 6 miesiecy, okres mialam normalny, regularny i normalne krwawienie jedynymi objawami to byl straszny nacisk na brzuch gdzie potem nawet kilka razy dziennie siedzialam w wc:) ;) Jak bolal brzuch to robilam sie mokra blada i spocona. Jak duza masz torbiel? Pozdrawiam

Gość jajniczek
moja podobno ma 2 cm- bez zadnego usg itd. czarna 2 linku nie moge otworzyc

Gość jajniczek
no mnie nic nie boli w dole brzucha. czasami byly bolese miesiaczki w 1 dni ale to raczej normalne. poszlam do lekarza bo po prostu nie mam miesiaczki. nie moge kochac sie od tylu ale kazdy mi mowil ze taka moja uroda i nie wiem czy to moze miec zwiazek z tym;/

Gość jajniczek
a juz poradzilam sobie z linkiem-niepotrzebnie tam jest spacja w zdrowie -> to jesli ktos chcialby poczytac:)

Gość jajniczek
no w koncu dostalam okresu- pare dni bolal mnie brzuch, a teraz leci ze mnie prawie czarna krew z jakimis skrzeplinami. sadzicie ze powinnam isc do lekarza czy to raczej normalne?