Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze to umiec

mam problem potrzebuje kogos kto zna bardzo dobrze niemcki.

Polecane posty

Gość musze to umiec

jezeli jest mozliwosc to prosilabym aby ktos mi przetlumaczyl na jezyk niemicki te zdania naprawde jest to dla mnie wazne.Jutro mam z tego zaliczenie 1) uzupelnij zdania wstawiajac ospowiedni czasownik modalny a)........gut michvorstellen b)Er........gut Deutsch sprechen c)Was..........ich machen?Ich weiB nicht d)................ich das Fenster offnen?Es ist sehr warm e)wir.......Pizza und Orangensaft f)Er......viel lernen.Er studiert Mathematik 2)przetlumacz na jezyk niemiecki: on umie grac w tenisa tu nie wolno patrkowac czy mozna tu cos zjesc powinnam isc do domu czy musisz juz isc on lubi jazz chcesz kupic samochod chcialabym studiwac w niemczech 3)co znacza te wyrazy: abbigen anhalten aufpassen tanken 4) PRZETLUMACZ NIE NIEMACKI czym moge sluzyc czy sa wolne pokoje mamy tylko pokoj czterosobowy jak dlugo panstwo zostana czy maja panstwo jeszcze jakies zyczenia wszystkie pokoje sa zajete czy mozesz to zrobic tu nie mozna parkowac on jest przed hotelem/za hotelem/obok hotelu jesmy na parkingu. wypozyczalnia samochod miesci sie miedzy recepcja a biurem podrozy restauracja jest na pierwszym pietrze w podziemiach znajduje sie basen przepraszam gdzie tu mozna rozmienic pieniadze w niedziele restauracja jest zamknieta o ktorej otwieraja kiosk ps:bardzo bym prosila o pomoc a biurem podrozy

Gość musze to umiec
proooosze o pomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość no chyba sobie zarty robisz
inaczej by to wygladalo gdybys chociaz SPROBOWALA to przetlumaczyc i dala do sprawdzenia :O a tak - liczysz na latwizne i naiwnosc

Prosze bardzo: 1) uzupelnij zdania wstawiajac ospowiedni czasownik modalny a)..Darf......ich mich vorstellen? b)Er..kann......gut Deutsch sprechen c)Was..soll........ich machen? Ich weiB nicht d)....Darf............ich das Fenster offnen?Es ist sehr warm e) Wir wollen......Pizza und Orangensaft f)Er..muss....viel lernen.Er studiert Mathematik 2)przetlumacz na jezyk niemiecki: on umie grac w tenisa Er kann Tennis spielen tu nie wolno patrkowac Hier darf man nicht parken czy mozna tu cos zjesc Kann man hier etwas essen? powinnam isc do domu Ich sollte nach Hause gehen. czy musisz juz isc Musst Du schon gehen? on lubi jazz Er mag Jazz chcesz kupic samochod Willst Du ein Auto kaufen? chcialabym studiwac w niemczech Ich möchte in Deutschland studieren. 3)co znacza te wyrazy: abbigen =skrecac anhalten = zatrzymywac aufpassen = uwazac tanken = tankowac 4) PRZETLUMACZ NIE NIEMACKI czym moge sluzyc Was kann ich für Sie tun? czy sa wolne pokoje Gibt es noch freie Zimmer? mamy tylko pokoj czterosobowy Wir haben nur ein Zimmer für vier Personen jak dlugo panstwo zostana Wie lange möchten Sie bleiben? czy maja panstwo jeszcze jakies zyczenia Haben Sie noch Wünsche? wszystkie pokoje sa zajete Alle Zimmer sind belegt czy mozesz to zrobic Kannnst Du das bitte tun? tu nie mozna parkowac Hier ist das Parken verboten on jest przed hotelem/za hotelem/obok hotelu er befindet sich vor dem Hotel/hinter dem Hotel/neben dem Hotel jesmy na parkingu. Wir sind auf dem Parkplatz wypozyczalnia samochod miesci sie miedzy recepcja a biurem podrozy Die Autovermietung befindet sich zwischen der Rezeption und dem Reisebüro restauracja jest na pierwszym pietrze Das Restaurant befindet sich im ersten Obergeschoss w podziemiach znajduje sie basen Im Untergeschoss befindet sich Schwimmbad przepraszam gdzie tu mozna rozmienic pieniadze Entschuldigen Sie bitte, wo kann ich hier das Geld wechseln? w niedziele restauracja jest zamknieta Sonntags ist das Restaurant geschlossen o ktorej otwieraja kiosk Um wie viel Uhr ist wird der Kiosk geöffnet?

Małe poprawki: restauracja jest na pierwszym pietrze Das Restaurant befindet sich im ersten Stock przepraszam gdzie tu mozna rozmienic pieniadze Entschuldigung Sie bitte, wo kann ich hier das Geld umtauschen? o ktorej otwieraja kiosk? Um wie viel Uhr wird der Kiosk geöffnet

w zyciu nie mowi sie \"Geld umtauschen\", tylko \"Geld wechseln\", polecam sprawdzic w slowniku.....

Aha i na pewno nie \"Entschuldigung Sie bitte...\" tylko wlasnie tak jak ja napisalam: \"Entschuldigen Sie bitte....\" Jezeli mowisz tylko samo \"przepraszam\", to wtedy \"Entschuldigung\" Wkurza mnie to, jak ktos ciagle sie wtraca i poprawia, bo wydaje mu sie, ze wie lepiej, a robi straszne byki....typowo polska mentalnosc.

...lili mi zaimponowała normalnie :) pozdrawiam 🖐️

Gość o ja ja naturlich
Lilli - willst du mit mir schlafen gehen ?

Gość wielkie DZIEKI
naprawde wielkie dzieki lili ja praktycznie nie mam stycznosci z niemieckim..duzo mi to pomoze:*