Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Giacobbe

Blog bezdomnego - polecam

Polecane posty

Gość a co mnie obchodzi problem
bezdomności ? :o

Gość QQrydza
Pamiętnik bezdomnego? Skoro jest bezdomny to skąd pisze swój pamiętnik?

Gość Giacobbe
z kawiarenki internetowej

Gość a co mnie obchodzi problem
bezdomny i stać go na kawiarenkę :D :D :D

Gość Giacobbe
10 minut kosztuje niecałą złotówkę. Człowiek umie na siebie zarobić

Gość Giacobbe
No właśnie. Większość ludzi wyobraża sobie bezdobnych za meneli i ćpunów...

gaccobe to twój blog? Przecież tam praktycznie jeszcze nic nie ma? A poza tym w ciągu dnia tyle razy w necie? 09:25, bezdomny37 09:44, bezdomny37 12:17, bezdomny37 16:15, bezdomny37 HALOO:D

Gość bezdomni na Centralnym
nawet komórki mają. i sie umawiają przez telefon na melanż z kolegami.

Gość widać ze niegłupi chłopina
ale niezbyt zaradny.

Gość taaaaaaaaaaaaa
i jeszcze ma komorke i konto na niej doladowane.......bo zeby na bloxie zalozyc bloga trzeba wyslac smsa za 10zl....hahahaha :D

Gość niezły kicior

Gość hgkj
co jest tam z tymi komentarzami ? nie chce mi sie pojawic:O

Gość hgkj
Nie wiem czy to prowokacja ale bajka wyssana z paluszka moim zdaniem! 1.W domach dziecka po ukonczeniu 18 roku zycia nalezy ci się mała kawalerka + ok 10 tys na zycie(nauka zakwaterowanie)-suma zalezy od miasta 2.Dlaczego niby nie jestes w jakis caritasach lub w domach opieki społecznej? tylko szwendasz sie niby po dworcach ? 3.Przez te 10 lat nic sie w twym zyciu nie zmieniło?Nie pracowałes na budowie? ani w żadnej powaznej pracy? by móc sobie odłozyc na mieszkanie, zaczac zycie od nowa? to jest mój komentarz jak komus sie uda niech wklei:)

Gość hgkj
refleksyjna on nie został wyrzucony on odszedł :O dobrowolnie :O niby szukac prawcy ...widzisz jak sie to skonczyło, do tej pory nie znalazł hehe dobre sobie

refleksyjna nikt nikogo nie wywala, przecież tam jest napisane, że odszedł. Domy dziecka wręcz przeciwnie w większości tym co chcą pomagają się usamodzielnić. Jakby tak każdego z domu dziecka wywalali to by bezdomnych było kilkadziesiąt razy tyle.

Moim zdaniem to też jest jakaś prowokacja, ale jak kto lubi, może być i taka. Zuważcie też ile notek w ciągu jednego dnia. Oczywiście słyszałam i czytałam nawet książki wydane przez bezdomnych, ale żeby mieli kase na to by kilka razy w ciągu dnia siedzieć w necie, Niech wyda na to 5 zł. 5zł dla przeciętnego bezdomnego to majątek.

refleksyjna pomyśl logicznie. którego bezdomnego stać na kafejke? hmm? Chociaż? Zaufaj mi, że wolałby wydać to na coś innego. A kontakt? Hmmm bądź pewna, że z ludżmi ma, albo dla bezdomnych jest kilka miejsc gdzie mogą znaleść kontakt. I mam 99, że żaden z nich nie wybrałby internetu. I siedzenia w kafejce

co ty opowiadasz? jakby potrzebował pomocy i była by to prawda, to zaufaj mi jest wiele miejsc w tym kraju, gdzie pomagają bezdomnym. Powiedz mi który bezdomny wyda 5 zł na kafejke internetową? Na lepsze życie zakładając bloga bo? A dlaczego ktoś kto wyciągał by ręke miał by stacić? I co miałby stracić? Na lepsze życie? Skoro jest tak uczuciowy, szukający pocieszenia ludzi, nie chce wejść w życie bezdomnego dlaczego nie zainteresuje się ideą squatingu? Warszawa?

gdybanie..... Poza tym odpowiedz mi konkretnie już na 2 pytania, który bezdomny miałby wydać 5 zł na kafejke a nie na coś innego, po drugie, szukanie? hjehehehe to dlaczego np nie squat?

Gość nie przesadzaj z analizami
Kochana nie przeprwadzaj analiz psychiki ludzkiej :) Poza tym jaki masz kontakt z bezdomnością i co dokładnie o niej wiesz?

a ja nie mówie, że ty konkretnie się użalasz a ludzie którzy zostawili wpisy na jego blogu jak i ludzie wypowiadajacy się już na kilku forach.

Wiesz jakoś ci powiem, że z wielu osób bezdomnych jakie poznałam i o jakich miałam okazję czytać, dowiedzieć się od innych, nie uważało, że żebranie to dochodowy interes (mowa o prawdziwych bezdomnych, żebrzących). Kto ci takich banałów naopowiadał. Za dużo arytkułów w \"Polityce\" i za dużo gadania na temat upośledzonych dzieci i innych siedzących na ulicy.

Boże dziewczyno teraz to rzeczywiście stwierdzam, że jakiś problem tu jest. Ja z tobą rozmawiam i dyskutuje a ty się obrażasz bo uważasz, że nie jestem dla ciebie miła? Teraz to się śmieję:D