Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pupilka

golenie nóg a peeling

Polecane posty

Gość pupilka

Witam wszytskich! Czy istnieje jakaś zasada co do golenia nóg arobienia peelingu? Trzeba robić to w jakiejś określonej kolejności czy jest to bez różnicy...Piszcie:)

Najpierw peeling, potem golenie- zawsze :) Peeling przed goleniem usuwa martwy naskórek dzięki czemu masz lepszy dostęp do włosków i dokładniej ogolisz... A po goleniu mógłby tylko podrażnić skórę tam, gdzie oberwała mikrouszkodzenia od ostrzy.

Gość jukrecja
też stosuję w tej kolejności. Kiedyś myślałam, że peeling również pomoże mi w uzyskaniu całkiem gładkiej skóry po użyciu depilatora jednak krostki nadal są. Mam już dość ciągłego golenia się, przy którym schodzi mi straszenie dużo czasu. Zastanawiam się nad depilacją laserową. Czy ktoś was robił? warto?

Gość czubata
Nie ma co się oszukiwać- krostki mogą się zdarzyć nawet jeśli stosujesz najlepszy depilator( o maszynce nie wspominając). Kiedyś próbowałam eksperymentować z plastrami do depilacji- generalnie porażka, bo po pierwsze podrażniłam skórę a po drugie część włosków pozostaje. Depilacja laserowa to dobry pomysł, ma się po niej gładką skórę i generalnie spokój z odrastającymi włoskami. Moja koleżanka robiła sobie taką depilację w studio laser w Warszawie, efekt był naprawdę fajny. Ja jestem na etapie zbierania na kasy

Gość kredeeeczka
Ja po depilacji używam sudocremu. Ciężko go nałozyć na tak dużą powierzchnię, ale żadne balsamy nie daja sobie rady z krostkami, nawet te do wrażliwej skóry.