Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krio

jak sie czułyście po zabiegu wymrażania ??

Polecane posty

Gość krio

Witam :) W środę mialam zabieg wymrażania nadżerki. Wczesniej czytalam o kobietkach, ktore po zabiegu mialy bardzo dużo wodnistych uplawów, i przez to były zmuszone do bardzo częstej zmiany podpasek, pisaly o nieprzyjemnym zapachu itp. Zatem ja rownież decydując się na ten zabieg bylam przygotowana na to wszystko. Jednak zaobserwowałam tylko że przez pierwsze parę dni wydzielalam niewielkie ilości wody, brak było normalnego śluzu i odczuwałam i nadal odczuwam pieczenie. Jak to było u was, bo mnie niepokoi to pieczenie ??

Gość
było pieczenie, potem żółtawe plamienie, no i najgorsze, to jak wydostawał się naskórek bleeeeeee

Gość krio
a czy to pieczenie szybko ustało ?? bo martwię się ze to może jakieś zapalenie :/

Gość krio
podnoszę :)

Gość krio
no, kobietki , do dzieła, wypowiedzcie się :)

Po wymrażaniu brzuch bolał mn ie ze 2 dni (zabieg miałam w pt 8.06) Leci ze mnie woda ale już nie w takich ilościach jak wczesniej (teraz podpaski zmieniam raz na 3 - 4 godzi\\nki a czasem jeszcze rzadziej a nie tak jak na poczatku raz na 1,5 góra 2 godzinki bo inaczej wszyteko było mokre). Wróciłaś już do wspóżycia? Jak długo lekarz zalecił aby poczekać?

Gość krio
Luizo u mnie obylo sie bez potrzeby stosowania podpasek, jedynie w pierwszych dniach stosowalam wkładki ale już od kilku dni jest to zbyteczne.Moja nadżerka podobno miala postać niewielkiego zaczerwienienia.Jednak ze względu na ciągle nawracające się stany zapalne zdecydowalam się na zabieg.Nic mnie też nie bolalo po zabiegu, jedynie bylo mi strasznie goraco zaraz po. Jedynym problemem jest to że nadal odczuwam niewielkie pieczenie :( Nie wiem czy to normalne ?? Lekarz zalecil mi abym powsztrzymala się od współzycia aż do następnej wizyty kontrolnej na którą idę po miesiączce.Wg ulotki ktorą otrzymalam od pielegniarki po zabiegu jest to sprawa indywidualna, w zależności od wielkości wymrożonej nadżerki okres gojenia waha się od 2 tygodni do 6.

Gość u mnie bylo troche plynow
ale nie za duzo przez jakis tydzien moze po zabiegu 1 dzien bolal mnie brzuch i na tym sie skonczylo :)

Ja również miałam uderzenia gorąca ale tylko w dzień zabiegu. Nie mam żadnego pieczenia ani swędzenia :-) Co do współżycia to Nas poniosło i po 3 dniach mieliśmy chwilkę zapomnienia. na szczęście nie boli mnie nic :-)

Gość krio
a jak wygladały u was upławy , bo u mnie najpierw były żółte a teraz są zielonkawe, to zielonkawe zabarwienie mnie troche niepokoi :(

Gość Nie wiem jak to jest
Dziewczyny powiedzcie mi po co to wymrażanie nadżerki i jak ta nadżerka się objawia?

Gość krio
nie iwem jak to jest : u mnie nadżerce towarzyszyły ciagle nawracajace się stany zapalne, ona wlaśnie powoduje że można znacznie szybciej łapać infekcje, może jej tez towarzyszyć plamienie po stosunku. A krioterapia ma na celu jej wyleczenie, no bo po co się tak męczyć ?? Kobietki a jak to było u was z uplawami, bo gdzieś wyczytalam że mogą one mieć różnorakie zabarwienie ??

U mnie właśnie często są takie objawy jak: cały czas, mimo różnego leczenia mam upławy. Są one koloru żółtego, konsystencja bardziej gęstniejsza, niż normalnie. Mają kwaśny zapach, ale czuć dopiero, jak się blisko wącha. Stopień czystości między 2 a 3. No i właśnie zastanawiam sie co to jest? Dlaczego mi ciągle wraca mimo, iż brałam Nynastyne. Może to właśnie objaw nadżerki?

Gość krio
u niektórych z nas upławy to rzecz normalna, ktora nie wiąże się z rzadną dolegliwoscią ,jeśli lekarz podczas badania nie stwierdził nadżerki to nie masz się czym martwić

A jak lekarz to bada? Bo ja miałam robione tylko usg, cytologię i poziom czystości.

Gość krio
U mnie była cytologia oraz biocenoza pochwy, oba wyniki byly prawidłowe, mimo to skarżyłam się na pieczenie, zdecydowalam się na zabieg bo stwierdzilam że po 3 latach ciągłego leczenia stanow zapalych mam dośc. Teraz czekam na okres a po nim wizyta kontrolna u lekarza.Mam nadzieję że wszystko bedzie ok i moje meczarnie się skończą.