Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azja23

pierwszy raz

Polecane posty

Gość azja23

Czy wiecie moze od ginekologa swojego od jakiego czasu od brania tabletek antykoncepcyjnych i stosowaniu ich po raz pierwszy mozna sie kochac?Czy waszym chlopakom zalezalo na podjeciu inicjacji?tzn.czy nalegali?Moj nalega od kilku miesiecy i w sumie przyciska mnie do muru.Ja nigdy tego nie robilam i sie troche boje, ale szczegolnie o mozliwosc zajscia w ciaze.

to nie brzmi za dobrze, że \"przyciska Cię do muru\", wiem, że takie porady to można spotkać w gazetach typu bravo girl ;), ale naprawdę lepiej będzie jak sama będziesz przekonana, a nie zgodzisz się dla świętego spokoju. a co do tego od kiedy działają tabletki to według informacji od mojej ginekolog od razu i nie trzeba czekać tego miesiąca. nie chcę Cię też do nich zrażać, ale nie jestem ich zwolenniczką, sama zażywałam i teraz tego raczej żałuję, ale przynajmniej z nimi możesz nie obawiać się ciąży, ja właśnie dla tego komfortu psychicznego zaczęłam zażywać, ale źle na mnie działała świadomość, że się truję.

Gość Weronika1987
jeżeli pytasz, po jakim czasie od wzięcia pierwszej pigułki można się bezpiecznie kochać, to bez żadnych wątpliwości mogę Ci pewnie odpowiedzieć, że są to 4 godziny, jeżeli tabletkę wzięłaś pierwszego dnia cyklu, tj. pierwszego dnia miesiączki, ale w ciągu tych 4 godzin nie wymiotowałaś i nie miałaś biegunki. wiem to zarówno od lekarza, jak i ulotki, nie licząc dziesiątków postów na forum na ten temat. co do drugiej części pytania: mój chłopak do niczego mnie nie namawiał! zastanów się, czy chcesz być przyciskana do muru, bo może po prostu nie warto. jak kocha, to na 1000% poczeka. pozdrawiam :)