Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ravenka maleńka

krótkie cykle - jaka przyczyna??

Polecane posty

Gość ravenka maleńka

mam takie pytanie.. byłam z tym u lekarza, ale państwowo, po 5 minutowym badaniu usłyszałam "nie wiem, mi się zdaje, że wszystko w porządku".. chodzi o to - zawsze miałam bardzo regularne cykle 27-28 dniowe, czasami w stresach przedłużały mi się do ok 29-30dni. 3 miesiące temu rzucił mnie facet, bardzo to przeżyłam, mogło coś się zachwiać i w organiźmie, ale już trzeci raz pod rząd dostałam okres po 21 dniach od poprzedniego! nic mnie nie boli, okres jest taki jak zwykle, ale dlaczego mój cykl skrócił się o około tydzień? aha, tabletek anty nigdy nie brałam.

1. Czy to krwawienie jest tak samo silnne jak poprzednie? Czy ma skrzepy w sobie?2. Stres przesuwa cykl w jedną i drugą stronę (opóźnia owulację bądź wywołuje ją wcześniej).To może być krwawienie owulacyjne - ale nie musi. Obecność skrzepów i skurczowe bóle upewnią Cię, że to krwawienie menstruacyjne. Przy braku jednego i drugiego istnieje obawa, że to jednak krwawienie owulacyjne. Nie sprawdzisz tego jeśli nie obserwujesz własnego cyklu (temperatura, śluz). okaże się za ok 2 tygodnie - jeśli to krwawienie owulacyjne, to za ok 2 tygodnie dostaniesz okres.