Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamijka....................

Do mam 5-miesiecznych brzdąców...............................

Polecane posty

Witaycie, mam prawie5-miesiecznego synka i chcialam zapytac Was o to, jak karmicie swoje dzieci, jak spedzaja czas w ciagu dnia i jak spia (szczegolnie w nocy ;-) ) KARMIENIE Karmilam przez 3 miesiace piersia, potem dziecko zaczelo odrzucac piers, wiec sciagalam pokarm i powoli przeszlismy na butle. Teraz je NAN2. Okolo 8 rano dostaje tarte jablko, ktore uwielbia. Butla z mlekiem okolo 3 razy dziennie, zupka i wieczorem kaszka. Raz w nocy butla z mlekiem. SPEDZANIE CZASU Obnoszenie po mieszkaniu i pokazywanie roznych przedmiotow i czynnosci. Cwiczenia i masaze, zabawy na lezaco lub na siedzaco, mata edukacyjna. TAniec (moje dziecko uwielbia, gdy bedac na moich rekach slucha muzyki i kolysze sie w jej takt - tzn. ja je kolysze). Bujanie w wozku. Spacer. SEN w dzien spi bardzo roznie. Moze byc kilka razy po kilkagodzin albo po kilka minut :-( W nocy do niedawna spal lepiej, teraz wyglada to tak, ze zasypia okolo 21.30, budzi sie na papu i zmiane pieluchy okolo 1 w nocy, potem spi jakies 2 i pol godziny i okolo 4 juz jest wyspane. Wtedy przejmuja go dziadkowie, ktorzy wysypiaja sie wieczorem, a my mozemy sobie dospac. Bo inaczej to bym dawno padla....... JAK JEST U WAS?????????????????????

a ty co masz z tego oprócz tego ze jak kazde dziecko daje chcac nie chcac przyjemnosc z towarzystwa.... robisz cos dla siebie czy cały czas jest dziecko, dziecko dziecko, karmienie przwijanie, noszenie, zabawa....itd

na kolację i śniadanie kaszka mleczno-ryżowa, w ciągu dnia mleczko a między karmieniami sok marchewkowy lub inny. Próbowaliśmy jabłko, ale dostał wysypki, więc na razie odpuściliśmy. Staram się nie nosić go za dużo na rękach. więc: mata, łożeczko, leżaczek, spacery. w ciągu dnia mało co śpi, za to przesypia całą noc (od.ok.20:oo do 08:00) Polecam chrupki kukurydziane, ale takie długie. Ratują mi zycie, jak mały jest głodny a jeszcze nie powinien lub gdy marudzi.

do dotta...nie bardzo rozumiem, zadalam pytanie i czekam na odpowiedzi...... a co ty masz z zycia? jamamogromnapomocw mezui rodzicach, mam czas na spotkania ze znajomymi, poczytanie ksiazki czy obejrzeniefilmu itd.... niedlugo jedziemy na wakacje z dzieckiem rzecz jasna ;-)

Do Blondas.... sama zajmujesz sie dzieckiem czy ktos Tobie pomaga? Bo jazastanawiam sie, czy za bardzo nierozpiescilismy naszego malucha. Poniewaz mieszkamy z rodzicami, ktorzy sa na emeryturze, dziecko ma wszystko na czas i na nic nie musi czekac. Mam nieraz wrazenie, ze on czasami sam nie wie czego chce......

Gość tez chcę
dzieci idąspać o 21? a jezeli bede kąpała je o 1900 to na 20 juz powinien spać i wtedy mam czas dla siebie.

mieszkam z mężem, babcie \"dochdzą\", ale prosimy, żeby go nie nosiły za często na rękach. Jestem sama cały dzień, bo mąż pracuje.

ale trzeba przyznać, że mój maluszek jest b.pogodny i umie zająć się sobą.

za 3 tyg. wracam do pracy i opiekę nad nim przejmą teściowie, zobaczymy jak to będzie ;-)

Moj Kuba ma 5 miesiecy i 6 dni i cały czas jest \"na cycu\".Tylko w ciagu dnia troszke soczku hippa.Przybiera na piersi super,wazy juz 7,7 kg.Zasypia sam ok 21 po kapieli,budzi sie punktualnie :D o 3 ,wypija cyca i spi dalej do 8.Duzo sie bawi,gada do zabawek,ale najbardziej lubi zabawy ze mna lub z mezem na macie,turlanki,przytulanki,podrzucanki:D POZDRAWIAM!

No to widze ze bede musiala jednak powaznie porozmawiac z Mala na temat spania w nocy. Zasypia bardzo ladnie, w zasadzie prawie sama w lozeczku,okolo 8.15 juz spi ale potem budzi sie praktycznie co 2h :( Nie na jedzenie, tylko zeby pociamkac albo na smoka :( I powoli szczerze mowiac mam dosc, ale boje sie ze jak zacznie w nocy piszczec, to obudzi synka, no i wtedy to juz bedzie suuuper zabawa...A jestem z dziecmi sama, bo dziadkowie daleeeeko, a maz cale dnie spedza w pracy :(

Szanta, a moze Twojej Małej ,zaczynają iść zęby? Mój Mały też się od 3 dni budzi w nocy tylko po to by go utulić, dać smoka.

Blondas - przez pierwsze kilka tygodni tak sobie powtarzalam, ale teraz mysle ze jednak sie przyzwyczaila do smoka w paszczy, no i jak sie lekko przebudza i go nie ma, to jest nieszczescie :( mialam tak z synkiem juz (moja wina, moja wina) i zaczyna mi to coraz bardzie przypominac tamte prblemy. zwlaszcz ze mala jest ssakiem ze hej :)