Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sain-gobain

Polbank

Polecane posty

Gość sain-gobain

Poszukuję osób które pracują lub pracowały w Polbanku na stanowisku doradcy klienta. Czy to prawda, że dostaje się tam 1500 zł podstawy + 1500 zł premii (przy dużej sprzedaży 300% planu) + 1000 zł od kierownika placówki (w przypadku gdy placówka jest podlegająca pod Polbank na zasadzie współpracy). Pomóżcie to dla mnie ważne...

Gość sain-gobain
Nikt nie pomoże?

Gość oooooooooooo
sama bym się chętnie dowiedziała :)

Gość sain-gobain
Kurcze pewna osoba udzieliła mi takich informacji o zarobkach ale przyznam szczerze że ciężko mi w to uwierzyć. Jest to dosyć zaufana osoba ale szukam potwierdzenia.

Gość zaciekawiona kasia
tak jest tylko ze nigdy tej normy nie wyrobisz bo jest kosmiczna w dodatku sama musisz sobie klientow szukac :O

Gość sain-gobain
Normę mają 100% a wyrabiają 300% dlatego takie premie

Gość sain-gobain
Mało tego od zarypania nagród dostają pracownicy. Wycieczki zagraniczne te sprawy...

Gość sain-gobain
a klienci przychodzą sami do placówki nie trzeba ich pozyskiwać

Gość kulka wodna
za piekne by bylo mozliwe ;)

Gość sain-gobain
mało tego ta osoba pracuje tam zaledwie 8 miesięcy i ma takie zarobki

Gość Piccollo
Często pojawiają sie wątki o pracy w POLBANKU wiec odpowiem na temat pracy w tej instytucji. Byłem tam doradcą klienta d/s firm. Zajmowałem się sprzedaża kredytów. Powiem tak, na początku jak ten bank powstawał było bardzo dobrze, plany nie były zbyt wygórowane, często były imprezy na wysokim poziomie i różne konkursy (zresztą konkurs półroczny niedawno sie zakończył), nagrody były ok. A teraz o zarobkch: na weśjciu dawali 1200 brutto (teraz chyba dają 1500), po roku dali podwyżkę własnie do 1500 brutto. Jednak żyło się głównie z prowizji. Średnio robiłem około 400 % planu (byłem jednym z najlepszych sprzedawców w Polsce). Najważniejsze aby zrobiło sie w miesiacu 100 % planu, wtedy płacili za jego realizacje. Średnio pracownicy robią około 200 % na miesiąc, wtedy dostają około 2300 - 2500 netto do ręki. Ja dostwałem średnio wypłaty na poziomie 4000 netto. Jeżeli chodzi o plany, to aby zrobić 100 % normy nalżey sprzedać w miesiącu kredytów dla firm na poziomie 170 - 180 tys. Ale że produkty w tym banku są w miarę ok to zrobienie np.: 400 tysia na miesiac nie jest dużym problemem ale trza się nacharować. Ważne że ten bank ma kredyty bez zabezpieczeń wiec wystarczy minumum formalności aby firma dostała kredyt, co jest ogromnym plusem dla tej instytucji. Teraz warunki pracy - tu zaczynają się małe schody, mianowicie nie ma wykształtowanej ścieżki kariery, liczą się układy i znajomości (zgrozą jest to że tam kadrę kierowniczą tworzą głównie ludzi z Citibanku i nie dopuszczają nawet najlepszych na wyższe stanowiska) tak bynajmniej byłu u mnie. Drugi minus to auta, na grupę (10 osób) są dwa samochody co jest cholernym nieporozumieniem, często prosiłem klientów aby na mnie czekali tydzień - dwa bo samochody były już zajęte. Minusem jest mały limit paliwa na osobę i mały limit (50 zeta brutto na telefon komórkowy) kto przekroczy limit płaci z własniej kieszeni. Jednak ogólnie podsumowując tą pracę to było więcej plusów niż minusów i na pewno nie żałuje dni tam spędzonych (jest bardzo luźna atmosfera w pracy). Jeżeli ktoś czuje się na siłach, chce być samodzielny i mieć pracę która jest dużym wyzwaniem to chyba warto.