Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez chcę

mam wrazenie ze jakjest ciąza tomoze odkleic sie zarodek

Polecane posty

Gość tez chcę

ah głupi teamt.No ale tu są moje wątpliwości.Jak jest ciąza to juz brzuszków robic nie wolno doczytałam, a ja mam gorszy problem.Mam wrazenie ze nawet przy sprzątaniu mozemi zarodek odleciec.Kurcze panicznie boje sie odpowiedzialności bólu ciąży i czy dam rade.

Gość To rzeczywiscie
bardzo glupi temat :O :O Jak czytam tego typu topiki to mam wrazenie, ze niektore kobiety powinny zamiast zachodzic w ciaze cofnac sie do szkoly podstawowej :O :O Tak na pewno podczas scierania kurzy lub mycia zlewu odleci ci zarodek lub odklei sie (ciekawa jestem od czego niby ma sie odklejac). Najlepiej pedz od razu do lozka i nie wstawaj z niego cala ciaze. Kaz sie nawet zacewnikowac, zebys do toalety wstawac nie musiala...Oj ludzie ludzie...:O :O

Gość tez chcę
ej.alepoco sie unosisz.mamobawy poprostu.od sciółki moze sie odkleic i poronienie..

Gość To rzeczywiscie
Jakby kazdej kobiecie przy wykonywaniu zwyklych czynnosci odklejal sie zarodek to ludzkosc by juz wieki temu wyginela. Masz racje, unosze sie, bo mnie trafia jak czytam takie glupie tematy :O :O Masz zreszta odpowiedz...jak masz obawy to kladz sie do lozka i do konca ciazy lez plackiem :O

Gość bueheheeeeeeeeeee
zarodek ci sie nie odklei... \ napewno..... badz spokojna i daj spokoj z takimi pytaniami... bo naprawde beznadziejne sa.... ile masz lat?

Gość zatroskana
Temat wcale nie glupi - wg mnie. Na pewno 3 pierwsze miesiace do ukszataltowania sie lozyska i przejecia przez nie funkcji utrzymania dziecka sa wazne i szczegolne. Zwlaszcza, ze teraz sporo jest poronien i kobiety generalnie jakos tak sie zdarza, ze sa slabsze. Nie chodzi tu od razu, zeby sie polozyc i przelezec cala ciaze plackiem (choc i takie niektore kobiety maja wskazania lekarskie), ale o to, zeby miec swiadomosc, ze lepiej isc dwa razy na zkupy niz przyniesc za jednym zamachem 15 kg. A najlepiej zaangazowac Meza na zakupy :) zeby przyniosl :) przyjemne z pozytecznym :) Zeby sobei podzielic obowiazki domowe i robic przerwy, zeby nie postanowic w jeden dzien umyc 5 okien, bo przeceiz tak robilam do tej pory... itd. Nie chodzi o cudowanie i wymyslanie nie wiadomo czego, ale swiadomosc i odpowiedzialnosc. Jesli chce miec dziecko, to czasem niewielkim kosztem moge zadbac o nie i o siebie zanim sie jeszcze narodzi. Co innego jesli juz ciaza jest zagrozona, to wtedy dostajesz nakaz lezenia, nie wolno podnosic (mnie nie wolno bylo podnosic rzeczy ciezszych niz 0,5kg - wode mineralna mi Maz przelewal do malych butelek...), wtedy powiedza CI, zebys nie podnosila rak (nie scierala kurzow, nie myla okien, nie wieszala zaslon, firanek...), nie kapala sie w wannie itd...bo wtedy takie proste czynnosci moga przyczynic sie do poronienia. Ale sa kobiety, ktore nawet o tym nie wiedza, bo ciaze przechodza noszac worki z ziemniakami i nic im nie jest :) i musze przeznac, ze troche im zazdroszcze... Duzo zdrowka :)

Gość pupmapam
tu jurz i kurzu nie wolno scierac? mój chłop tego nie zrobi.( miesięcy w syfie brudzie i kurzu.Tłuste włosy ciało, bo i myc sie nie wolno, włosów myc.Tylko lezec plackiem i czekac na odlezyny

Gość zatroskana
pupmapam -- > to fajnego masz chlopa... tylko pozazdroscic..... A poza tym najlepiej w skrajonosci popadac :)

uwielbiam tak glupie topiki i takie madre i inteligentne panie ktore je zakladaja.