Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Czemu niektórym ludziom tak przeszkadza Radio maryja?

Polecane posty

Jak ktoś nie lubi tego radia to niech go nie słucha, proste. Nie wiem, czemu niektórym RM tak przeszkadza.

Bo jeśłi media prywatne mieszają się w politykę na zasadzie tworzenia jej to chyba coś jest nie tak ....

Gość mnie wkurza to
w wolnym kraju, skrajne kotolickie medium chce dyktowac warunki.... wtrąca się do polityki i chce ustanawiać prawo (np. dot. ochrony zycia) kompletnie nie licząc się z tym, że w tym kraju nie tylko katolicy mieszkają.

poczytaj sobie topik dla fanów Radia Maryja a dowiesz się gdzie jest przegięcie...

To tylko lewakom można meiszać się do polityki? Mamy demokracji i każdy może głosic swoje poglądy.

Aby mieszać się do polityki trzeba mieć partię a RM nią nie jest - na dodatek atmosfera skandali w koło Ojca redemptorysty nie przyprawia dumy katolikowi bo w jednym garze jak w RM miesza się uczucia religijne ze zwykłą prostolinijną rządzą posiadania wpływów - na tym nie polega ewangelizacja społeczeństwa za pomocą mikrofonu.

Gość mnie wkurza to
GŁOSIĆ może kazdy oczywiście, jakoś nie zauwazyłm natomiast aby dyrektor jakiejś innej rozgłosni potajemnie spotykał się z politykami np. dla mnie przegięciem było kiedyś..... przez przypadek radio w aucie złapało RM i był tam taki program "rozmowy niegokończone" i wtedy akurat arykan tworzył jakąś komisje mająca miec kontrole nad programem RM czy coś w tym stylu i zadzwonił młody chłopak i zadał pytanie "na czym ma ta kontrola polegać"..... na co ojciec prowadzacy wzwał go do lewaków szargających dobre imie ojczyzny..... ja byłam w szoku....jak tak mozna kogoś potraktować- jeszcze publicznie.....

Gość rydzikikowa
ja tam ogólnie nic nie mam dopóki nie muszę go słuchać, ale jak jestem u chlopaka i jego babcia kochana włącza to wychodze, bo nie mam zamiaru się kłócic

Choćby to :P Treść dokumentów przekazanych przez Nuncjaturę Apostolską w Warszawie Nuncjatura Apostolska w Polsce, Warszawa 3 kwietnia 2006 r. Do Księdza Arcybiskupa Józefa Michalika przewodniczącego Konferencji Episkopatu Polski Ekscelencjo Stolica Apostolska od dłuższego czasu z uwagą i cierpliwie śledzi działalność rozgłośni Radio Maryja w Polsce. Dała temu urzędowy wyraz także podczas wizyty ad Limina biskupów polskich pod koniec 2005 r. Nie uszło uwagi Stolicy Apostolskiej zaangażowanie się Radia Maryja i tym razem (w kontekście niedawnych kampanii wyborczych i bieżących wydarzeń dotyczących władzy ustawodawczej i wykonawczej) w sprawy polityczne przez transmisje i zajmowanie określonego stanowiska; zauważyła również związaną z tym interwencję Konferencji Episkopatu Polski, która - zgodnie ze swoją kompetencją - listem Prezydium, skierowanym do o. Zdzisława Klafki, Przełożonego Polskiej Prowincji Ojców Redemptorystów, krytycznie odniosła się do takich poczynań rozgłośni i przypomniała wskazania Kościoła w tej materii. W związku z tym Sekretariat Stanu Stolicy Apostolskiej, pismem N. 1979/06/RS z dnia 21 marca 2006 r., skierowanym do Nuncjatury Apostolskiej w Polsce, zauważa, że \"uciążliwą sprawą Radia Maryja z pełną uwagą i stanowczością powinni się zająć: biskup toruński (gdzie radio ma siedzibę), władze zakonne Zgromadzenia Ojców Redemptorystów oraz Konferencja Episkopatu Polski \". Sekretariat Stanu przypomina Konferencji Episkopatu Polski szczególny jej obowiązek w tym zakresie. Radio Maryja bowiem, niezależnie od tego, że przynależy do wspólnoty zakonnej, jest podporządkowane pasterskiej odpowiedzialności biskupów, którzy mają czuwać nad duszpasterskimi przedsięwzięciami tej rozgłośni (\"conviene loro[ai Vescovi] ribadire quanto detto dall \'Ecc.mo Segretario per i Rapporti con gli Stati, durante la recente Visita Ad Limina apostolorum, e cio?, che pur appartenendo Radio Maryja ad una Congregazione religiosa, essa ricade, come radio cattolica, sotto la responsabilit? pastorale dei Vescovi, ai quali spetta di vigilare sull \'impatto pastorale dei programmi dell \'emittente \"). Stolica Spostolska prosi więc usilnie biskupów polskich, aby zgodnym działaniem przezwyciężali aktualne trudności spowodowane przez niektóre transmisje i stanowiska zajmowane przez Radio Maryja, które nie uwzględniają w wystarczającym stopniu słusznej autonomii sfery politycznej (\"seguire una linea comune per superare le attuali difficolt? causate da alcune transmissioni e prese di posizione di Radio Maryja, che non tengono sufficientemente conto della giusta autonomia della sfera politica \"). Zob. Również Przemówienie Ojca Świętego Benedykta XVI do I grupy biskupów polskich z 26 listopada 2005 r., n. 5 (L \'Osservatore Romano, wyd. pol., 27, 2006, n.2, s. 30). Przekazując te wskazania, uprzejmie proszę i nalegam, aby Konferencja Episkopatu Polski zespoliła wysiłki i konsekwentnie wypełniła swoje pasterskie obowiązki w duchu powyższych uwag, skutecznie nadzorując duszpasterski wymiar działalności tego radia i innych medialnych środków z nim związanych. Pragnę też poinformować, że kopię niniejszego pisma przekazuję wszystkim biskupom diecezjalnym oraz. O. Prowincjałowi Z. Klafce. Dziękując za życzliwą współpracę, łączę wyrazy szacunku i ponawiam najlepsze życzenia dla całej Konferencji Episkopatu Polski Abp Józef Kowalczyk nuncjusz apostolski to radio się nawet szefowi nie podoba :classic_cool:

Gość hmmmmmmmm
wszechpolka - ano .... oni moga rozprawiac o polityce - bo kazdy moze . nie sluzy jednak do tego ani ambona ani radio ...... zastanow sie dziewczyno zanim cos napiszesz. :(

uważam że gdyby kościół ,księża z ambon i podobni panu Rydzykowi nie mieszali się tak do polityki( i w ogóle do tego jak mają żyć ludzie), więcej osób chodziło by do kościoła.Naprawdę słysze coraz więcej złego o kościele w Polsce i to od osób wierzących i raczej uczęszczających na niedzielne msze,mam np koleżankę która wypisała swojego syna z religii i to przez siostrę która ich uczyla

Gość babab
Nie mam nic przeciwko radiu "Maryja" tylko niepodoba mi się ksiądz bizmesmen. Jeżeli chce zabawiać sie w biznesmena to niech porzuci sutannę. Rydzyk to nie dobry człowiek. Ktoś z urzedu skarbowego powinien wreszcie zająć się jego biznesem.

\"wszechpolka - ano .... oni moga rozprawiac o polityce - bo kazdy moze . nie sluzy jednak do tego ani ambona ani radio ...... zastanow sie dziewczyno zanim cos napiszesz\" Jakim prawem mówisz, że w radiu nie można mówić o polityce? Zgłoś sie lepiej do psychiatry. Albo zabroń w RMF-FM rozprawiać o polityce i Radiu Zet. :D \"nie mieszali się tak do polityki( i w ogóle do tego jak mają żyć ludzie\" To wyrażanie swoich poglądów, to już \"mieszanie się do czyjegoś życia\" ? :D

Gość babab
Wszechpolako ty chyba nie jesteś zbyt inteligentna.

Gość liberał z liberii
Do wszechpolki heil hitler 🖐️ masz racje. Jeden naród jeden ojciec dyrektor jeden Roman

Gość zwei kaczoren

3 w nocy. Do drzwi łomocze ksiądz z ministrantem. - Otwierać!!! Mamy nakaz kolędy!

Gość mnie wkurza to
no nie wiem czy porównywanie pałacu prezydenckiego do szmb.... czy jakoś tak.... gdy pani prezydentowa podpisała apel o to aby nie zmieniac konstytucji (ten o ochronie zycia)..... to jest takie zwykłe wyrazanie pogladów....

Gość uczciwy polak
Tylko Radio Maryja jest obiektywnym medium w polsce a ostatnio też TVP bo została wyrwana z łap komuchów. Reszta Mediów ma się tak TVN- telewizja żydów i kukiełka PO Polsat- masońska tuba(słońce ich logo i wszystko jasne) RMF FM i ZET - nic nie znaczące lumpenliberalne radia zawłaszczone przez lobby z układu. Tylko Radio maryja głosi prawdę a powyższym to nie w smak że już nie będą rządzić i okłamywać normalnych i uczciwych ludzi. A o. Tadeusz Rydzyk jest dobrym człowiekiem sprzeciwiającym się temu co się dzieje w polsce i dlatego jest tak nienawidzony przez srodowiska komunistyczne i liberane zwłaszcza SLD i PO. Gdyby on płaszcz kmłamst totalnie zakryłby oczy ludzi w polsce gdzie biedni pozostają biedni a bogatsi bogacą się jeszcze bardziej.

Gość ania z zielonej gory
tey fszehpolka... ciemniak jestes i tyle a swoja droga dlaczego mieliby w rmf nie rozprawiac o zetce? bo tego nie rozumiem a to zes wlasnie napisala... taka z ciebie niby 300% polka ale wlasnego jezyka nie znasz spadaj na madagaskar bo tam twoje miejsce

Do tramwaju wpada ksiądz i już od drzwi krzyczy: - Krzyżyki do kontroli! Wszyscy posłusznie okazują, tylko jeden facet w kącie nie. - No a pan? - pyta się ksiądz. Facet zdejmuje koszulę i oczom wszystkich ukazał się wielki różaniec zawieszony na szyi. - Co to jest? - dopytuje się zdziwiony ksiądz. - Miesięczny.

Gość mnie wkurza to
*szamba

Gość nie dopuścić do tego by kaczki
i kanary ( patrz kere) srały nam w beretach w politykę i edukację

Gość pol sat
co zostanie jak odejmiemy słowo pol..... sat....satan..... czyli to telewizja diabła.... ot obietywna rywalizacja z konkutencją w wykonaniu ojca dyrektora :P

do milosnikow radio z ryjem - ja sie pytam gdzie sie podzialy te pieniadze ktore rzekomo na stocznie zbieral ten patafian ojciec kurka czy jak mu tam no i moze by tak zlustrowac ojczulka - wszak to pismak i pracownik naukawy - wiec podpadal pod ustawe (pytanie czy kaczorom wystarczy odwagi zeby go zlustrowac - przeciez wyjezdzal przed 89 za granice - ciekawe kogo sprzedal zeby paszport dostac)

wspaniałe radyjo stanowi jedyny pastion obrony heteroseksualnej większości przed dominacją lumen liberalnych zdeprawowanych homoseksualistów. Oni pragną znieprawić nasze dzieci i zniszczyć ich polskość. Musimy się przed tym bronić a to może zapewnić nam tylko ta jedyna rozgłośnia w zalewie szamba pochłaniającego nasz świat. Więc stańmy za radyjem murem i rozedrzyjmy jak Rejtan koszulę na naszych piersiach aby obronić je przed atakami takich komuszków jak wy.

i wiecie czego jeszcze nie lubie w radiu z ryjem? tego ze robia dokladnie to co ja teraz - napadaja i opluwaja ludzi, ktorzy maja inne poglada niz oni - kto im sie przeciwstawia, probuje podjac konstruktywna polemike to dla nich albo zyd albo mason albo jedno i drugie naraz nigdy nie podobalo mi sie wyznawanie jedynej slusznej racji - ani w wydaniu pzpr ani lpr/rm i bron nas Panie Boze przed ojcem kurka oraz romanem edukatorem i im podobnym oszolomom bo zaraz po IVRP bedziemy mieli IIPRL w wydaniu pseudokato-komunistycznym a swoja droga rm ma z chrzescijanstwem tyle wspolnego co swinia z siodlem i jeszcze jedno - nigdy nie negowalem potrzeby powstania radia o profilu katolickim, ktore by ewangelizowalo - uwazam ze jest taka potrzeba w dobie przemian jakie zachodza w spoleczenstwie (niestety ale z zachodu/unii poza funduszami czerpiemy najpierw te nienajlepsze wartosci) - jednak wolalbym zeby radio to prowadzili np. dominikanie - tam zeby zostac ojcem trzeba najpierw wlozyc bardzo bardzo duzo wysilku w klasyczna edukacje

Gość wkurza mnie to
dlaczego wy tzw dobrzy Polacy..... na siłę wszystkich DZIELICIE.... jak ktos nie jest z wami, od razu jest przeciw wam.... to odstrasza od patriotyzmu.... bo wstd być z wmi kojarzonym! ja jestem hetero, mam rodzinę- dziecko i nigdy na lewicę nie głosowałam.... a nawet moi rodzice nalezeli do solidarności... ale nie zycze sobie, by sfera religi była mieszana z polityką, nie zycze sobie narzucania poglądów..... i uwazam że RM w takiej formie, jest obraza dla prawdziweych katolików!

Gość chooolerka
chyba mam pecha jak juz slysze to radio to tylko nr konta sie ciągle powtarza i zadnych wiadomosci