Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akzi1980

straciłam dzidzię

Polecane posty

Gość akzi1980

jeszcze do dziś cieszyłam się że jestem w ciąży testy potwierdziły lekarz też a dziś stwierdził że pęcherz płodowy jest a nie ma w nim zarodka a jest to 6 tydzień ciąży. a tak się cieszyłam

Gość Monika77714
Bardzo mi przykro.Trzymaj się ....ciepło.

Akzi skoro to 6 tydzień to całkiem możliwe że ciąża jest poprostu młodsza niz wynikałoby to z ostatniej miesiączki. U mnie tak na przykład było -ciąża 2 tyg. młodsza niż to wynikało z OM. Możliwe że jeszcze zarodek był zbyt mały i lekarz go nie zauważył. Na twoim miejscu zrobiłabym badanie Beta HCG i poszła za jakiś czas znów na USG. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. :)

Musisz sprawdzić poziom Beta HCG -na jego podstawie można ustalić wiek ciazy. Na styczniówkach 2008 jest Pipi której lekarz powiedział że ciąża jest martwa bo była zbyt mała jak na termin z OM. A okazało sie że owulacja nastąpiła później i ciąża jest młodsza. I rozwija się tak jak trzeba.

Gość akzi1980
ale u mnie jest pęcherz płodowy i on ma 18 mm i w tym stadium pęcherza powinien być widoczny zarodek

witajcie,ja tez stracilam dzidzie,a wlasciwie mialam ciaze pozamaciczna,i tez przezywalam,ze stracilam dziecka, a przeciez byl to malutki milimetrowy zarodek dopiero 2tyg.

Mojej córki nie byo widac nawet w 7 tc i lekarka mnie uczulala ze \"różnie może byc\", ale w 10 tc juz był piękny zarodek wiec moze jeszcze nie wszystko stracone. Trzymaj sie cieplutko.

Gość Paulinka Misiak
A ja w 5 tygodniu chorowalam na ospe, dlatego do gina poszlam dopiero w 10.Badanie wewnetrzne potwierdzilo ciaze, usg mialam dopiero w 12 tygodniu, zobaczylam bijace serduszko iuslyszalam, ze wszystko jestokey.Moze czasami lepiej pozniej isc do lekarza, niz sie tak stresowac. Moze jak napisal tu ktosjeszcze niewszystko stracone i ciaza jest po prostu mlodsza. Trzymaj sie...

Gość akzi1980
dzięki za wsparcie ale przy takich wymiarach pęcherza płodowego nie mam szans ją powinno być widać teraz czekam na zabieg usunięcia wszystkiego to już drugi raz do trzeciej próby nie podchodzę

Gość Justyna 5X83
kurcze, ja w pierwszej ciazy, 7 tydzien mialam brak zarysu plodu, w trzeciej mialam w 4tc nieregularne jajo plodowe, a w drugiej w 7 tygodniu byl sliczny okruszek... i co??? pierwsze dziecko urodzilo sie zdrowiutkie, teraz jestem w 34 tc, a drugie dzieciatko umarlo w 12 tyg. mam nadzieje, ze ktos polapie sie o co chodzi. moze poczekaj jeszcze tydzien, tak jak mnie kazali , jak nie ma plodu, to chyba bez roznicy kiedy bedziesz miala zabieg. i nie poddawaj sie tak latwo!!!

Gość Justyna 5X83
aaa, z tego co wiem to przed zabiegiem obumarcie zarodka musi potwierdzic dwoch niezaleznych lekarzy.

W moim przypadku to było tak, że obumarcie (ale juz widocznego zarodka, któremu biło wczesniej serce) stwierdził ginekolog podczas wizyty prywatnej, po czym za kilka dni, kiedy zaczęłam krwawić, pojechałam do szpitala i tam podczas usg stwierdzono to samo, no i oczywiście miałam zabieg. Na pocieszenie autorce moge dodac, że u mnie w tak wczesnej ciązy też było widac tylko pęcherz płodowy, zarodek pojawił się później. Wiem, że to trudne, że jest Ci teraz ciężko, ale nie rezygnuj, jesli chcesz miec dziecko. Uda się w końcu i bedziesz się jeszcze cieszyła z maluszka. Wiesz, dla mnie pocieszeniem po tamtej ciąży była kolejna ciąża - teraz jestem w 27 tygodniu, dziecko rozwija się dobrze - ale rozumiem, że każda z nas ma inny charakter i może będziesz potrzebowała więcej czasu, żeby się z tym uporać. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.

do akzi1980---> proponuję ci zrobic USG u innego lekarza za dwa tygodnie, mój pecherzyk miał 2,5 cm i było dopiero widac zarodek i to ledwo, ledwo, 6 tydzień ciąży to nie jest etap w którym lekarz moze mówic o pustym jaju płodowym ...itp, bo po prostu jest za wczesnie by o tym mówic, zrób sobie to USG ale najlepiej gdzie indziej, szczerze