Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z problemikiem

tabletka po a pozniej znow seks

Polecane posty

Gość z problemikiem

wzielam tabletke "po" a pozniej kochalam sioe bez zabezpieczenia z chlopakiem.. czy isnieje duze prawdopodobienstwo ze moge zajsc w ciaze ? proaze o powazne odpowiedzi.. z gory dziekuje

Gość ze ci sie seksu
nie odechciało,przynajmniej na jakis czas....pewnie,ze mozesz byc w ciazy

Gość z problemikiem
tak..teraz odechcialo.. mam lekka skaze do tego.. ale teraz juz nic nie poradze.. dreczy mnie tylko to czy mozliwa jest ciaza po 2 godz. od wziecia tabl. po .. stosunmek byl przerywany.. moj facet jest pewien ze na 95% zdazyl z wszystkim na czas.. nie iwem co mam zrobic :(

Gość nie mam pojęcia
ale zawsze jak jest seks to moze byc i ciąza

Gość z problemikiem
nie wiem co mam zrobic.. pociesza mnie mysl ze nie skonczyl we mnie no i to ze 2 ghodziny predzej wzielam tabletke "po"...

Gość do zalamanej troche
grauluje sladowych ilosci inteligencji ;)

Gość z problemikiem
;/ myslalam ze uslysze slowa ktore w jakis sposob mnie naprowadza co mam dalej robic.. ale widze ze bez glupich tekstow sie nie obeszlo ;/

Gość bo przyznaj sama
ze zachowałaś sie głupio,po calym stresie z mozliwą wpadką ,zazyciem tabletki po.ty dwie godziny pozniej znowu uprawiasz seks bez zabezpieczenia

jak mnei wkur**ia jak sie dziewczyny pytaja czy po sexie bez zabezpiecznia moga byc w ciazy... TROCHE LOGIKI!!!

Gość z problemikiem
nie nie wezme kolejnej tabletki.. jesli bede w ciazy to bede.. a napewno jej nie usune.. ale wolalabym nie byc..

z problemikiem.. odpusc sobie, bo takie glupoty czasem ciezko czytac... trzeba myslec i robic..

Gość z problemikiem
jesli ciezko ci sie czyta to spie*** bo jakos nie zalezy mi na twoich wypowiedziach.. ktore praktycznie nie sa mi do niczego potrzebne ;/ co za ludzie..;/

a liczysz ze wywroze ci z krysztalowej kuli ze w ciazy nie jestes? mysl dziewczyno!

Gość z problemikiem
a czy ja powiedzialam zebys cokolwiek mi napisala? chcialam zeby ktos mi doradzil co robic w takiej a nie innej sytuacji natomiast ty wchodzisz tu i szukasz pretekstu do wyzwania i krytykowania.. spojrz w lustro.. jestes idealna ?

Gość z problemikiem
no to gratuluje niskiej samokrytyki ;/

\"chcialam zeby ktos mi doradzil co robic w takiej a nie innej sytuacji\"Cekać na okres. Gdy nie wystąpi do 18 dni od wzięcia tabletki - wykonać test.

Gość z problemikiem
test wykonam juz za tydzien.. ponoc juz wykrywa wczesna ciaze .. zobaczymy

Nie dziw się, że Cię ludzie pojeżdżają. Ja jestem jedną z bardziej opanowanych tu osób a i tak mam ochotę Cię zjechać z góry na dół. Skoro byłaś już w aptece po Postinor, trzeba było od razu paczkę prezerwatyw na przyszłość kupić... I się nie wkurzaj, nie wyzywaj i nie bluzgaj, bo to Ci wcale nie pomoże, a świadczy tylko o Twoim niskim poziomie kultury i inteligencji (nie mówiąc już o tym jak bardzo świadczy o tym sam problem, który opisujesz). Co do Twojego problemu...yyy...sorry, PROBLEMIKU - wątpię żeby ktoś Ci jednoznacznie powiedział czy jesteś w ciąży czy nie, bo niby skąd to ktokolwiek tutaj ma wiedzieć. Seks bez zabezpieczenia często kończy się ciążą - to, mam nadzieję, wiesz. Więc teraz sobie poczekaj i się okaże. Jeśli okaże się, że w ciąży nie jesteś - WYCIĄGNIJ Z TEGO WNIOSKI!!! Paczka gumek jest tańsza niż paczka pampersów...

Gość juz wiem co jest szczytem
glupoty :O

z problemikiem -> wczesną wykrywa albo nie wykrywa. Pozwolę sobie skopiować swoją wypowiedź z innego tematu:Od początku:Pojęcie \"ciąża\" w medycynie oznacza rozpoczęcie procesu zagnieżdżania. Zagnieżdżenie rozpoczyna się w 6 dni po zapłodnieniu i trwa aż do 12 dnia po owulacji. Dopiero od rozpoczęcia procesu implantacji zarodka w macicy - produkowany jest w większych ilościach hormon hCG - wykrywany przez testy.Jak więc widać - określenie na teście \"wykrywa sześciodniową ciążę\" nie oznacza:- 6 dni od stosunku (od stosunku do owulacji może minąć nawet 4-6 dni!)- 6 dni od zapłodnieniaOznacza to, że MINIMUM 6 dni od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania musi minąć, czyli wykrycie ciąży jest możliwe dopiero w 12 dniu po owulacji!.Tak działają testy dostępne w aptece, czyli o czułości 25 mIU/ml. Testy o czułości 10 mIU/ml które (rzadko, bo rzadko, ale...) gdzieniegdzie w aptekach i na allegro można już dostać - wykrywają już 3-4ro dniową ciążę, czyli 3-4 dni od rozpoczęcia procesu zagnieżdżania = 9/10 dni od zapłodnienia. Około 2-3 dni wcześniej, niż testy o czułości 25 mIU/ml, ALE nigdy nie będzie to 6 dni po stosunku, ani nawet 6 dni po zapłodnieniu.Oczywiście zdarzają się wyjątki, u których może dojść do tego, że proces zagnieżdżania rozpocznie się wcześniej i test wykryje ciążę np 8 dni po stosunku, ale należy wiedzieć, że:- czas stosunku musi zbiec się z dniem owuacji- ten wyjątek tylko potwierdza regułę

Gość Weronika1987
problemiku ------> a ja słyszałam od koleżanki, która była po receptę na postinor, że po wzięciu jej, jesteś zabezpieczona przez kolejny miesiąc. ile w tym prawdy, nie wiem, chociaż nie mam powodu, żeby koleżance nie wierzyć. mam nadzieje, że wszystko będzie ok! tzn, po Twojej myśli, na przyszłość proponuje wystrzegać się podobnych sytuacji. pozdrawiam

Gość ale bzdura a niby czemu
mialabys byc zabezpieczona przez kolejny miesiac? to jak wezmiesz 4 zwykle tabletki anty tez jestes zabezpieczona? :O

W godziny tabletka mogła nie zdążyć się wchłonąć, nie mówiąc o działaniu.W tym czasie spokojnie mogło dojśc do zapłodnienia, jeśli było po owulacji.Weroniko - koleżanka nie ma żadnych podstaw by twierdzić tak, jak twierdzi. Ja widzę powód by jej nie wierzyć - bardzo prosty powód w zasadzie. Wraz z pierwszym dniem krwawienia (które może wystąpić po 1 lub po 2 tygodniach) zaczyna się nowy cykl. Cykl rozpoczyna się wówczas, gdy progesteron gwałtownie spada. To jest jednocześnie powodem krwawienia. Wzrasta poziom estrogenów i rozpoczyna się ponowne przygotowanie do owulacji. Owulacja może wystąipć po tygodniu od 1 dnia okresu albo po 3 tygodniach czy po 5 - tego nikt nie jest w stanie przewidzieć, bo cykl jest rozregulowany.Zakładając najmniej optymistyczny wariant, czyli np nowy cykl potygodniu od zażycia Postinoru + tydzień zanim nastąp-i owulacja =- 2 tygodnie.I w takiej sytuacji owszem, w ciążę da się zajść.Dodam, że podany przeze mnie przykład jest całkiem realny i nie stanowi jakiegoś strasznie rzadkiego zjawiska - a wręcz odwrotnie.

Gość brrrr........
Hm mnie się wydaje, że postinor ma jeszcze to do siebie, że podtrzymuję zagnieżdzoną już ciąże... W takiej sytuacji to nawet może wspomóc... Przyznam, że jestesm pod wrażeniem szczytu głupoty... Mnie po pękniętej gumce i zażyciu postinou do okresu sex w głowie nie świtał, bo cała w nerwach czekałam czy zadziała, a tu taki numer... Bezmyślność to jednak straszna rzecz...:// Myślałam, że człowiek to takie stworzenie, który uczy się na błędach i wyciąga wnioski bo jest istotą rozumną, ale chyba niektórzy nie ewoluowali od stadium pantofelka... tylko oddychać i się rozmanażać:/ Żałosne.

Gość A ja Ci gratuluje chłopaka
Widać na czym mu zależy... na Twojej D... a nie na Tobie... Chociaż jedno mogłoby być myślące... Oj żebyś w tą ciąże zaszła, tylko dziecka szkoda, że będzie miało głupią matkę i niedojrzałego ojca...

brrrr........ -> Podtrzymuje, jeśli doszło już do zapłodnienia a proces zagnieżdżania już się rozpoczął. Jest to jednak o tyle rzadkie zjawisko, czę najczęściej do 72 godzin proces zagnieżdżania się nie rozpoczyna.

Gość tak to jaaaaaa
Kilka slow o postinorze: Jego działanie opiera się na zwiększonej dawce progestagenu Każda tabletka zawiera dawkę 750 µg levonorgestrelu, syntetycznego progestagenu. Dawka 750µ jest porównywalna z dawką progestagenu zawartą w 3 tradycyjnych tabletkach antykoncepcyjnych. Pytanie: czy skoro zwykle pigulki anty zawieraja progestagen czzy wziecie wiekszej ilosci tychze zamiast postinoru moze miec podobne do niego dzielanie?

Gość niunius1905
latwo wypowiadac sie ludziom ktorzy tego nie brali brawa dla tych!! ja wlasnie takowa wzielam i wyciagajac wniosek z ulotki jest tam napisane ze taka tabletka zmienia blone sluzowa przez co nawet gdyby doszlo do zaplodnienia komorka sie nie ulokuje odpowiednio w macicy wiec zapewne zostanie wydalona a w najgorszym wypadku przerodzi sie w ciaze pozamaciczna.heh i problemiku moj kochany zapewne wiesz czym konczy sie ciaza pozamaciczna.