Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaaaajedna

badanie krwii i moczu

Polecane posty

Gość takaaaajedna

hej chce zrobic synkowi tu w UK badania moczu i krwii i upewnic sie ze wszystko gra, bo odkad tu jestesmy jeszcze nie mial robionych czyli pare miesiecy. JAk sa po angielsku te badania ? bardzo prosze o odpowiedz bede wdzieczna

ale to musi zlecic GP niestety. czasami sa problemy zwlaszcza jak wchodzisz i od progu prosisz o badania, bo nie mozna byc madrzejszym od lekarza :P. niestety w przeciwienstwie do Polski tutaj nie ma tak czestych badan i testow. sama pytalam GP o ginekologa to spytala czy mnie cos boli? jak nie to nie ma potrzeby wizyty :( wymaz co prawda robia obowiazkowo i wysylaja nawet listy, ale to nie wykryje wszystkich zmian....

GP mozna poprosic no ale to juz od niego zalezy ci zleci - zwykle sa strasznie zdziwieni ze chcesz badania:) osobiscie moj juz niczego nie neguje bo zawsze jak jestem u niego to dyskutuje i czasami wiem wiecej od niego hihih:))) badania daje mi jakie chce, moze dlatego ze w ciazy jestem:) valeriana fakt o ginku mozna zapomniec - w ciazy i owszem ja mialam chyba ze 4 wizyty do tej pory ale tylko dlatego, ze mam miec planowana cesarke:) w przyszlym tygodniu znowu mam wizyte hihi:) az ostatnio im powiedzialam, ze troche przesadzaja z ta opieka:) bo i ginek i polozna i juz mam dosc ciaglego chodzenia do lekarzy a ciaza bez zadnych komplikacji:)))))

oo widze tutaj ciezarne kobiety :) z gory pozdrawiam wszystkie przyszle mamy ;) Moja Zona jest w 3 miesiacu ciazy, za miesiac bedzie juz ze mna w UK na stale :) mieszkam w East Middlans. Jak wyglada opieka w uk? i mam pytanie jak moja Zona sie juz u mnie zjawi to musze ja gdzies zarejstrowac? wiem ze napewno w NIN a czy cos jeszcze?

dziekuje za pozdrowienia:))) co do opieki - ja nie narzekam i uwazam, ze jest bardzo dobra. zwykle zajmuja sie tutaj ciezarna polozne i sa bardziej doswiadczone i wyksztalcone niz te polskie, widuja sie z ciezarna raz w miesiacu, jesli jest taka potrzeba (komplikacje) to czesciej. Zwykle lekarza ginekologa sie nie oglada, ja- poniewaz mam planowana cesarke mam co miesiac wizyte u ginka i uwazam ze to jest przesada bo ciaza jest bez komplikacji. w czasie ciazy sa standardowo 2 USG- przynajmniej w moim truscie - w 12 tym i 20 tygodniu ale z tego co slyszalam roznie to jest- zalezy od funduszy/polityki menadzerow w truscie:) jak sie zona zjawi to musisz ja zarejestrowac do GP a tam wypelni formularz do poloznej, ktora sie z nia skontaktuje:) NIN swoja droga, ale zanim go dostanie moze korzystac z opieki lekarskiej, bo przeciez ty masz NIN