Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może jakies nowe pomysly

Co mogłabym wpisać na listę prezentów ślubnych...

Polecane posty

Niedługo wychodzę za mąż i każdy prosi o listę prezentów, bo to teraz modne i praktyczne, ale ja kompletnie nie wiem, co powinno znaleźć się na takiej liście i co chciałabym dostać.:( Mam żelazko, mam odkurzacz, mam czajnik. Co Wy wpisujecie?

Ja sobie zrobiłam, listę ale taką dla siebie, nie dla gości, co kupię za pieniądze które otrzymam w prezencie. (mało istotne, ze lista modna) Po pierwsze jeśli chcesz litę to musi być ona na każdą kieszeń. Muszą być i drogie ale i tanie rzeczy. Moje pomysły (*czyli co kupuje i co mi się przyda) -tefal ingenio największy zestaw -ekstra zestaw ręczników -pościel (i ręczników i pościeli nigdy za dużo) -sztućce, ale takie naprawde ładne, -ekspres ciśnieniowy do kawy -duży komplet obiadowy (na dużo osób ze wszystkim) -jeden mały komplet taki na codzień Wpisuj co ci się przyda, co byś chciała a sama byś sobie nie kupiła, co może ci się przydać i co zawsze warto mieć w nadmiarze i wogóle:D

Gość ja wpisuje
do kazdegoi rpoduktu podaje model i marke i ew zdejcie sztucce, ,normalne i srebne, a nuz sie ktos skusi;) obrusy serwetki reczniki posciel porcelane komlplet kieliszkow wszytko co wpisuje jest dobrej jakosci i dobrych firm, sa to rzeczy ktorych pewnie sama sobie bym nie kupila,

Gość ale takie listy to przecież
robi się w konkretnym sklepie i tam sobie wybierasz co ci sie podoba i co potrzebujesz... pierwsze słysze, żeby ktos robił liste "od tak"...

Gość fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
mozecie sobie zazyzyc pieniadze zamiast prezentow

My sobie \"zamówiliśmy\" u znajomych (4 osoby) prezent w postaci sokowirówki Zelmer (jeden z wyższych modeli ok. 400zł) + książkę/album o kotach (99zł). Dzięki temu wszyscy byli zadowoleni i nie było problemu z prezentem :)

Gość ja wpisuje
ja robie liste i umieszcezam w inetrencie i dam mojej mamie i siostrze mojego narzeczonego tak zrobila moja kuzynka i dostalam wszytkie prezenty z listy! na te drozsze gposcie sie zrzucali wspolnie w sklepie nie bede robic listy bo moi goscie przyjezdzaja z daleka i beda jechac do jednego sklepu, zeby zrobic mi prezent a sztucce z Polskiego Srebra sa w calym kraju

Piszecie, w których sklepach można coś takiego znaleźć? Czy podajecie konkretny model odkurzacza i gość musi na własną rękę szukać takiego odkurzacza? Lubię filmy DVD, ale przecież nie wpiszę na listę tytuły filmów DVD, które chciałabym dostać. Trochę brak mi pomysłów, bo np. zbieram i interesuję się rzeczami, które jako prezent są naprawdę bardzo tanie np. konkretne płyty z muzyką i filmami, słonie z porcelany- takie rzeczy bardziej nadają się na prezent urodzinowy. Jeśli chodzi o wybranie się do sklepu i szukanie prezentów, to nie mam na to zbyt wiele czasu, a nawet jeśli upatrzę sobie porcelanę albo talerze, które mnie się podobają, to jak zaznaczę, o który wzór mi chodzi? Tak samo jest z ręcznikami i pościelą. Zaznaczę, że interesuje mnie pościel z kory 200/200 cm, ale wzór wolałabym sama sobie wybrać. Dziękuję Wszystkim za rady i przepraszam, że tak Was męczę.

Gość mikrofalowka

Gość lindka.........
Dlatego zaznacz na zaproszeniu, że wolałabyś pieniądze. Skoro inni zaznaczają, że chcą maskotki, czy słodycze dla Dzieci z Domu Dziecka, to Ty możesz zaznaczyć, że chcesz pieniądze. I zgadzam się z tym, że po co ktoś ma kupować mi pościel, skoro i tak wzór może mi się nie spodobać?

Wiesz co do płyt, to czy naprawdę to się liczy? Mogą to być np edycje koncertowe (muzyka), lub limitowane edycxje, lub zbiory płyt. Nie masz się co przejmować. Jeśli to twoja lista, twój ślub, i twoje prezenty, to wpisuj to co chcesz. Co do pościeli myślę, że możesz np zaznaczyć jaki wzór albo kolory. Jeśli chodzi o szukanie prezentów to poszukaj po internecie, masz tu rpzecież mnóstwo sklepów. :) możesz potem podawać np linka (luźne skojażenie)

A ja polece malakser.Świetna rzecz. Najlepiej to pomyśl czego nie masz,co byś chciała dostać i wpisuj na liste. Ja listy nie robiłam bo chyba wtedy jeszcze w modzie nie było :D ale chciałam dostać mikrofale sztucce ręczniki pościel

No właśnie lindka ma racje. Ja też tak robię, sama sobie zrobiłam listę które chcę i kupię sobie to sama osobiście za pieniądze które dostanę w prezencie. Dla ludzi ułatwienie, dla mnie też. A i obędzie sie bez problemów dla wszystkich.

Gość ja wpisuje
na liscie: porcelana Cmielow wzor: pulaski reczniki i szlafroki Carre Blanc w kolorze bialym i niebieskim sztucce Gerlach: Gotica Kieliszki Krosno: Open Feel troche jest roboty, ale jak chce sie dostac to co sie chce a nie sto zelazek to sie trzba narobic a pieniedzty nie lubie dawac ani dostawac

Gość kolaaaaaa
Kiedy gość nie wie gdzie kupić jakiś prezent, to zawsze może zadzwonić do Młodych i ich o to zapytać.