Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sol Angelika

SAGA O LUDZIACH LODU czyta ktos ?

Polecane posty

Gość AnkaXX22
Sorki zapomniałam. Jeśli oczywiście posiadasz te sagi.

Gość sara555
Ta saga jest fantastyczna. Przeczytałam narazie 13 tomów z biblioteki, ale tak mnie wciągnęło, że zamierzam kupić całą serię 47 książek. Oczywiście najpiękniejsze momenty to te z Tengelem i Silje. Tak się zastanawiam, o czym jeszcze autorka może pisać przez tyle tomów? Mam nadzieję, że pomysłów jej nie zabraknie i nie będę rozczarowana jej twórczością. Pozdrawiam wszystkich fanów :)

Ksiazka jest poprostu swietna! Ja jestem narazie na 21 tomie i uwielbiam postac Heike\'go i Tengela Dobrego. Obrazuja one, ze o czlowieku nie swiadczy jego wyglad ale to jaki jest i co w swoim zyciu uczynil.

Gość dżana22
Helou!! Saga o Ludziach Lodu jest po prostu wspaniała!!! przeczytałam wszystkie 47 tomów, polecam.

Gość dżana22
tak jak Sara 555 na poczatku wypozyczałam ksiązki z biblioteki, a teraz jestem w trakcie kupowania sagi... :)

Gość kobietalodu
ja latałam po sklepach kiedys, ale nikt nie miał. wiec wypożyczam z biblioteki:) przeczytałam 8 ostatnio:) i bede brała sie za 9:) ogólnie wszystko mi sie podoba, i lubie tajemniczosc w tomach:D

Gość Janek222
DLA WIELBICIELI SZELESZCZĄCYCH KSIĄŻEK Jeśli ktoś chce za darmo wymieniać książki serdecznie zapraszamy nawww.podaj.net Największa polska darmowa biblioteka internetowa - działa od kilku lat! Za wprowadzenie i wysłanie komuś książki - otrzymujesz punkty, za które wybierasz dowolną książkę z tysięcy dostępnych! ZAPRASZAMY !

Gość SolAngela22
Najlepiej kupowac na Allegro. W sklepach nie zawsze mają, w antykwariatach też rzadko sie zdarza. Ja połowę mojej Sagi kupilam wlasnie przez internet:)

Gość ruda2712
ja moją sage mam z kiosku;p pani w sklepie jak mnie widziała sama wyciągała kolejne tomy... a jak czasami zdarzyło mi sie zapomnieć, to chowała specjalnie dla mnie pod lade:D i w ten oto sposób mam wszystkie 48 tomów:)

Gość Miumika
Saga o Ludziach Lodu jest wspaniała. Zaczynam dopiero 5 tom, ale najbardziej ukochałam sobie 3. Ten o Sol. :) A powiedzcie mi, słyszałam że w którejś części Sol Angelica ma się objawić czy coś takiego...? To prawda?

i prawda i nieprawda. Po śmierci Sol urodzi się w rodzinie dziewczynka , która będzie bardzo ją przypominać. to będzie chyba 6 tom

Tak ja czytałam.. Moją ulubioną postacia z którą się identyfikuję jest Vilemo :) Nie no ogólnie lektura jest superowa. Szkoda tylko że skończyłam na 12 książce.... nie mam teraz czasu :(

Gość tak. nie. nie mam zdania
Sol bedzie sie znajdowala zawsze w poblizu, gdy zycie kogos z rodziny bedzie w niebezpieczenstwie ;)

Tyle razy juz czytalam ;) Kupowalam piersze wydanie w Polsce za stare pieniadze jeszcze, hehehe ;) A wiecie co to znaczylo wtedy caly miesiac czekac? Zeby potem w pare godzin lyknac tom. I znow czekanie... Emocji bylo co niemiara ;)

Wszystkie (kompletne) "Sagi" (O ludziach Lodu, O Królestwie Światła, O Czarnoksiężniku) wrzuciłam na allegro. Szukajcie w aukcjach użytkownika vichta

Gość Miumika
Przeczytałam praktycznie 5 tom. Nie podoba mi się to, że autorka Sagi tak beznadziejnie skróciła życie Sunnivy. No bezczelność. A na dodatek postaciom nadaje dziwne imiona np. -Cecylia.

Gość Sandemonium
Ja przeczytałem kilka tomów. Pozostałe zamierzam przesłuchać bo posiadam je tylko w wersji elektronicznej. Nie chce mi się męczyć oczu przy komputerze. Oto przykładowy audiobook z najnowszym głosem polskim: http://rapidshare.com/files/161616743/Saga_o_ludziach_lodu_-_Zauroczenie.part1.rar http://rapidshare.com/files/161626657/Saga_o_ludziach_lodu_-_Zauroczenie.part2.rar http://rapidshare.com/files/161634665/Saga_o_ludziach_lodu_-_Zauroczenie.part3.rar Pozdrawiam - wszystkich fanów

Gość Villemo17
hej ja też czytam SOLL i strasznie mi się podoba jestem właśnie na 42 tomie.I wcale się nie zgadzam że imiona są brzydkie bo mi się podobają i to bardzo.A który z bohaterów podoba wam się najbardziej? Bo mi :Tengel Dobry,Dominik,Heike,Marco,Nataniel,Lucyfer,Mattias,Mikael i Henning to chyba wszyscy...

Gość Villemo17
Kobiet z ludzi lodu jest więcej,które mi się spodobały ale jakie to napisze innym razem;)

Gość NeVeX
Ta saga jest świetna... przeczytałem 2 razy całą xD. Polecam również sagę o czarnoksiężniku (jestem w trakcie 2 czytania) i sagę o królestwie światła (tylko raz przeczytałem) w SoLL najlepsze są pierwsze 10-15 tomów. Przy reście troszkę wieje nudą ale i tak są świetne.

Jeśli chcecie porozmawiać o sagach lub uzyskać jakieś info o sagach to zapraszam na forum o sagach norweskich. Możecie podzielić się spostrzeżeniami lub zarazić się "nową sagą". Serdecznie zapraszam i pozdrawiam...

Gość dora93
hej, przeczytałam 11 tomów i jestem w trakcie 12, który czytam na komputerze. To nie to samo co książka... zastanawiam się nad kupnem, czy ktoś może chciałby sprzedać?? Byłabym zainteresowana wszystkimi tomami. :) POZDRAWIAM

Gość isfolket.fora.pl
Zapraszam na forum poświęcone Sadze o Ludziach lodu i innych książkach Margit Sandemo! www.isfolket.pl

Gość Forum u Sadze
www.sabatwelistrand.fora.pl Świetne forum, polecam!!!