Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sol Angelika

SAGA O LUDZIACH LODU czyta ktos ?

Polecane posty

Gość corka LL
Czytam ja mam 24 tom ale stanelam na 14 bo nie mam czasu poprostu. Ale pierwsze 5 tomow bylo naprawde fascynujace

Gość MEREDITH.
JA TEZ ZACZYTUJE SIĘ W TEJ KSIAŻCE JEST NAPRAWDE SUPER, TERAZ JESTEM NA 23 TOMIE Z TYM ZE JA POPROSTU KOZYSTAM Z MIEJSKIEJ BIBLIOTEKI, JEST WYGODNIE I ZA DARMO Z FAKTEM NIE KUPUJE BO TROCHE SZKODA KASY NO I NIEMAM GDZIE TEGO TRZYMAC A EBOOKI JAKOS MNIE NIE KRĘCĄ NIEMA JAK TO PAPIEROWA KSIĄŻKA MA SWÓJ KLIMAT. UŚCISKI DLA WSZYSTKICH FANÓW LUDZI LODU.

Gość czarna jak snieg
Och, jak ja kochalam ta serie....!!!! Pochlonelam cala seria w jakies wakacje ok.10 lat temu - cos boskiego, zwlaszcze pierwsze 15-20 tomow. Tengel i Silje - to byla milosc i namietnosc!!!! "Zauroczenie" prawie mi sie rozpadlo, tak jest pozaczytywane :) Ale niestety juz ciagnac ta serie, Sandemo jak dla mnie zaczela sie powtarzac,a nawet platac w historiach i datach... A inne serie juz mnie tak nie wciagaly, mowiac szczerze, nie wiem, czy przebrnelam przez cala 1-dna inna jej ksiazke. Ale "saga" to moj ukochany cylk powiesciowy, ktory mial na mnie duzy wplyw :) Polecam :)

Gość SolAngela22
Ponoc autorce po napisaniu tej serii calkiem odbilo...miala swoj swiat, wszedzie widywala demony i jej bliscy tak sie wystraszyli ze musieli ja odizolowac na kilka tygodni...co nie zmienia faktu ze saga napisana suuupeeeer...

ja przeczytałam pierwsze 5 czy 6 tomów. podobało mi się i nieco mnie wciagnęło. ja ogólnie kocham czytać książki xD ale jakoś tak potem mi.. przeszło z sagą ludzi lodu ;)

Gość zdrowie i uroda
fajnie że się tak zaczytujecie w takich starych książkach.

Gość Telma
Ja już skończyłam czytac całą sagę ale wkręciło mnie tak że jakby się dało to nie robiłabym nic innego a kolejne tomy to rawie pożerałam. SolAngelika gdzie słyszałaś lub czytałaś o tej autorce takie rzeczy?? Jestem zaskoczona ;>

Gość SolAngela22
dawno temu na Discovery był program o wędrówkach dusz...było odwołanie do jednego z tomów Sagi. Autorka sie wypowiadała i sama o tym mówiła jak niebezpieczne jest całkowite oddanie się w świat magii. Mówiła że pisząc ta sagę sama doświadczyła różnych dziwnych przeżyć, które później wpłynęły na nią nie zawsze w pozytywny sposób.

na to wygląda że musiałam przegapić ten program a często dość discovery oglądam; ale to nie przypuszczałam że z tą kobietą tak ostro...

Gość Maharet
Czytałam Sagę parę lat temu przed maturą,to nie był dobry pomysł ;) , myślę że wtedy jest najpiękniej,gdy sie po nią sięga pierwszy raz,zapiera dech,pobudza wyobraźnie... Uważam że wywarła na moje życie znaczący wpływ i myli sie każdy kto twierdzi że to zwykłe romansidło. Ta powieść "zaczarowuje" dlatego czytam ja jeszcze raz Polecam

Gość Villemo kocha Dominika
hehe ja czytałam te ksiazki... ale nie mam wszystkich mam tylko do 24 tomow a teraz wciagnelam w to kolezanke i ona przezywa ze nie mam wszystkich tomow :D:D

Gość mnie się nie pytaj
w każdej książce z tyłu macie podany nr telefonu 0 801 800 085, pod którym można złożyć zamówienie na brakujące tomy (na razie do 30.) :)

aj przeczytałam chyba 4 albo 5 razy całą sagę o ludziach lodu(47 tomów) :) a ostatnio zainwestowałam i kupiłam wszystkie książki sandemo:) cudowne uczucie móc w każdej chwili wrócić do nich:) pozdrawiam wszystkie sagowiczki:)

Gość HHIHIH
jA CZYTAM, TERAZ POWINNAM CZYTAC 4 CZĘSC, ALE KTOS DO BIBL, JESZCZE NIE ODDAŁ 4 I CZEKAM BARDZO DŁUGO JUZ ;/ TROCHE ZBOCZONA KSIAZKA ALE OKEJ:d

Gość ashley77
Bardzo wciągająca historia... uwielbiam czytać sagę o ludziach lodu lecz nie mam czasu. Utknęłam na 14 tomie ale zamierzam czytać dalej:):):) Brak mi poprostu czasu:(

Gość Aengrimina
Brak czasu ;/ U mnie zawsze jest pełno ludzi w domu wiec w dzień czytanie staje sie kompletnie nie możliwe ale za to nadrabiam to czytając w nocy do 4 lub 5 rano. Mi osobiście najbardziej podobają się tomy gdzie Tangel i Silje są głównymi bohaterami =) ( Najlepszy jest I tom. )

Gość Ruduś
Ja, mimo zaledwie kilkunastu lat, przeczytałam już wszystkie tomy. Ten zwyczaj jest u nas dziedziczony: czytał mój dziadek, moja mama, przeczytałam ja. Cudowna seria. Nigdy nie zapomnę tej wspaniałej rodziny.

Gość Ruduś
A właśnie. Niestety nie mam dostępu teraz do książek. Czy istnieje może jakaś strona na której można się do nich "dobrać"? :D będę wdzięczna za informacje na ten temat.

ja ta sagę calutką przeczytałam jakieś 0 lat temu- mój syn po dominiku z sagi o ludziach lodu- też ma na imię dominik;) ale teraz całą sagę mam w wersjii elektoronicznej widziałam że na allegro ludzie sprzedaja całymi zestawamy to starsze wydanie- a nowsze też można zamawiać po pare tomów na raz albo domawiać brakujące- bo jest duzo taniej- na allegro jest zdzierstwo;)

co do wersjii elektronicznej- zapytam męża jak ewentualnie to spakowac i wysłać - więc w weekend mogę komuś podrzucić

ja tez przeczytałam calą serią kilkakrotie, wspaniałe zaczarowane ksiązki. Myslałm ze tylko ja miałam nawiedzony pomysł nazwać syna po Dominiku z Sagi, okazuje się że nie. lubie co jakiś czas do nich racać. Najbardziej jendak lubię 20 pierwszych tomów.

Gość Ulvhedin
O boże to są najwspanialsze ksiązki świata przeczytałem całą serie w dwa miesiące i chce jeszcze a tu niema :( Te ksiązki to potęga ja chce obejrzeć jaką ekranizację sagi @!!

Ike czy mogła bym cie prosić o przesłanie mi tej wersji elektronicznej tej sagi na mój e-mail jagoda28@vp.pl z góry bardzo ci dziekuje i czekam z utęsknieniem

jagoda dopiero przeczytałam twój post- nie ma problemu- wieczorem poproszę męża żeby mi to spakowal i pomógł przesłać - bo sama ja w te klocki nie bardzo ;)

Gość AnkaXX22
Ike czy mogłabyś przesłać mi Sage O Czarnoksiężniku i Królestwie światła. Bardzo prosze. I z góry dziękuje. ankaXX@amorki.pl