Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Barbe

Tabletki. Porada.

Polecane posty

Dziewczynki. Doradźcie mi proszę jakieś tabletki dla młopdej dziewczyny która niedawno ropoczęła współżycie. Najlepiej takie które z własnego doświadczenia znacie, i wiecie że nie ma skutków ubocznych jak np tycie czy mdłości, lub brak ochoty na miłość. Oraz żeby cena byłą przystępna. Opiszcie i podajcie cenę:) Dziękuję z góry:) to dla mnie b.ważne. Całuję. B.

Taletki dobiera się do organizmu. te, ktre dobrze służą jednej - nie muszą służyć drugiej i odwrotnie. Tabletki dobiera lekarz po wywiadzie i badaniu.

Gość nie ma idealnych tabletek
:O ja mogę polecić logest - dla mnie, chociaż libido spadło nieco. natomiast moja koeżanka stanowczo logest odradzi - problemy z cerą i libido poniżej zera.. ja po nowynette wiłam się z bólu dwa tygodnie - tydz przed okresem i w trakcie, inna kolezanka od 3 lat je bierze i jest bardzo zadowolna. jeśli jesteś bardzo młoda to raczej dostaniesz niskohormonalne tabsy (najbezpieczniejsze na rynku z dostępnych i najdroższe tym samym)

halooo Barbe czy Ty nie łapiesz dalej, że tabletki anty to nie kosmetyki i nie da się ich polecić jako najbardziej sprawdzonych ?? :O :O idź dziecko do gina, porób badania i dostaniesz takie tabletki jakie będą dla Ciebie najodpowiedniejsze 😡

a Teprio Droga czy mogę mu zasugerować co chce?! Co myślicie o Microgynom, Rigewidonie Stedirilu, Cilest, Diane 35?? Ma któraś jakieś z nich:>? Bo kumpele sugerują mi te?!

barbe - chyba jaja sobie robisz - tabletki to nie cukierki, że wybierasz sobie kolor - kazde z nich mają inny skład hormonalny który MUSI zostać dobrany do POZIOMU TWOICH HORMONóW.

zasugerować mu możesz ale to bez sensu no chyba , że chcesz miec źle dobrane tabsy, przytyć 10 kilo w 3 miesiące, mieć plamienia, bóle głowy, nudności i zero ochoty na seks :O :O p .s Rigevidon i Stediril maja bardzo dużo hormonów więc jak jesteś bardzo młoda to tych akurat brać nie powinnaś ale dziecko powtórzę się : idź do lekarza , niech Cię zbada, wyśle na badania krwi pod wieloma kątami m.in na poziom hormonów i wtedy dobierzecie coś najodpowiedniejszego

ngLka 🖐️ kolejny raz się zgadzamy a nie drzemy ze sobą kotów tak jak to miało miejsce jakiś czas temu :D :D :D :D :P

Ja tam nie drę kotów, co najwyżej jestem niemiła :P:-)Nie wiem jak się wstawia emotikonki, to nie pomacham

Fajnie że jesteście:) Jutro więc idę do gina:) dzięki kobietki. ps proszę jeszce inen panie o opisy tabsów.,

Gość nie ma idealnych tabletek
ja miałam "dobierane" w ciemno, bez analiz krwi.. drugie okazały się świetne.. dla takiej młodej dziewczny (ile masz lat?17?) to raczej właśnie logest, novynette, harmonet, yasminelle itp. w okolicach 40zł. rodzice będą sponsorować? :)

Myślę że będą:) PS a jeśli palę papierosy:>?? ma to jakieś znaczenie? i jeżeli tak to jak duze;>?

Zwiększa się ryzyko zakrzepicy, żylaków - które przy braniu tab sów i tak jest wysokie.

Teoria - Ano jakoś nigdy nie czułam potrzeby machania :DDzieki za link. :classic_cool:

A co tu więcej pisać? dziewczynawyżej poleciła logest - ja po nim miałam skurcze i drętwienie kończyn, wymioty, biegunki, światłowstręt, migreny, libido = zero + depresja gratis. Przezrzuciłam się na Stediril i zniknęło wszystko prócz migren 8choć nie były już tak upierdliwe jak przy Logeście), została też nerwowość.A mojej koleżance po Stedirilu wąsy wyrosły.Jak coś z tego dla siebie wyciągniesz - to gratuluję :)

Gość Kajeczkakakaka
Ja biore Logest od 17 roku życia i jak dla mnie jest bardzo odpowiedni. Już dwa lata i czuję się ok. Zero skutków ubocznych. Ale z tymi badaniami to róznie bywa, mi tam lekarz żadnych nie robił, tak tylko przepisał. A jak było u Was?

usg, badanie uciskowe brzucha i tyle... a po tabsy amm isc we wtorek... JAKIE?? Są ODPOWIEDNIE DLA MłODEJ?!

Gość . . . . . . .. . . . . .
Nie ma czegoś takiego jak odpowiednie dla młodej. Dla każdego organizmu jest dobre co innego i każdy indywidualnie toleruje dany lek. Nikt Ci nic nie poleci bo to co dobre dla mnie może być złe dla Ciebie. Lekarz pewnie zaleci badania po jakimś czasie brania, żeby zobaczyć jak reaguje organizm.

Gość brałam logest
przez 6 lat i teraz mogę stwierdzić, że skutki są fatalne - zerowe libido, problemy z krążeniem, depresja, nie ma tabletek bez skutków ubocznych

dziewczyno uspokój się!!! przestań zakładać topiki na innych forach (np ogólnej). dziewczyny ci dobrze mówią to co jednej służy, dla innej jest nieodpowiednie! pójdziesz do lekarza to on ci coś przepisze, ale to on decyduje nie ty!!!!! moja koleżanka ostatnio chciała coś tańszego i dostała, ale po miesiącu wróciła do starych bo po microgynonie miła bóle zamostkowe. więc uspokój sie i przestań marudzić!!!! lekarz ci je dobierze nie ty i nie forumowiczki!

Gość I LOve...
ja biore cypres :o chcice mam nonstop.....zajezdziłabym najchetniej

Gość I LOve...
cyprest

Gość kliopjh
nie bierz!!! nie warto sie truc!!!