Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radosny dzień

pozostalo do slubu 1 tydzień i 3 dni...

Polecane posty

Gość radosny dzień

myslcicie że zleci?? chcialabym zeby to juz bylo za mna:) to juz tylko 10 dni:) huraaaaa

Gość napewno nie zleci
ja tak myśle ale durny temat!!!!!!!!!

Gość radosny dzień
dlaczego durny/?? zastanawiam sie czy przeleci mi ten tydzien?? tak jak np padziernikowym panna ? i co im zostalo 4 meiisiace to moga sie martwic tak???

Gość uważam że_
nie przeleci

Oj zleci zleci, nie przejmuj się nimi!!! Mi zostały 3 dni, ślub już w tę sobotę :):) HURRA!!!!!!11

Gość dziś się cieszycie
a przyjdzie dzień że będziecie żałować

Gość dziś się cieszycie
zbyt duże halo się robi wokół ceremonii a potem dopiero życie to weryfikuje, zbyt dużo pokładanych nadzieji, wizji sielanki po ślubie, a potem realia życia, obowiązki, nadmiar pracy, nieporozumienia, kłótnie i wzajemne pretensje.....a gdy pojawią się dzieci to dopiero koszmar jeszcze zatęsknicie za wspaniałymi narzeczeńskimi czasami gdy byłyście niezależne i mogłyście robić co Wam się żywnie podoba, nie musiałyście się użerać z teścówkami itd itp

Gość dziś się cieszycie
tak, mówią ludzie z perspektywy czasu, którzy ślubne uniesienia i euforie mają 3 lata za sobą

Gość dziś się cieszycie
życzę szczęścia i tego czego życzę wszystkim Młodym Parom: "by ich całe dalsze życie było równie wspaniałe jak dzień ślubu" absolutnie szczerze: niech ta bajka trwa !!!!

Gość standardowo
slubne panny - tendencyjne zachowanie pani/pana 'dzis sie cieszycie' - nie wyszlo malzenstwo, wiec sie złorzeczy - bo co innego powiedziec mozna? odkad kafe istnieje - bezplodne jadą po matkach, stare panny albo rozczarowane byle zony jada po pannach mlodych, itd itp. przywyknijcie tu do zawisci. ps. pewnie ze zleci i bedzie pieknie :)

Gość standardowo
ja Tobie tez Alice :) Ja mam jeszcze duuuuuuuzo czasu, dopiero w przyszlym roku :) i na razie specjalnie o tym nie mysle...

Gość dziś się cieszycie
Nie złożeczę tylko znam tę euforię. Czeka się na ten dzień całe życie, ma jakieś wyobrażenia itd itp a dopiero życie wszystko weryfikuje. Dziś na ten dzień ślubu patrzę tak jak spoglądam w przeszłość na pierwsze burzliwe, nieco naiwne, szczenięce miłości. Wtedy też były takie poważne i głębokie. Po prostu z wiekiem widzimy różne rzeczy w inny sposób, nabieramy doświadczenia itp. Gdyby wtedy ktoś w dniu ślubu powiedziałby mi to samo co ja Wam, wyśmiałabym i zareagowałabym dokładnie tak samo. W zasadzie była taka osoba z naszej najbliższej rodziny, zdziwiło mnie to bardzo, ale zignorowałam to.

Gość standardowo
prawde mowiac nie marzylam o slubie od dziecka, mam 30 lat, uwazam sie za dojrzala osobe, nie sikse, ktora przymierza firanki w tesknocie za slubnym kobiercem, w zwiazku jestem blisko 10 lat, mieszkamy razem hmm, uj, chyba z 5. Nie podejrzewam zeby slub cokolwiek miedzy nami zmienil - poza zdolnoscia kredytowa :D rozumiem, ze wydaje Ci sie, ze masz swoje madrosci do przekazania - ale nie bierzesz pod uwage, ze jesli wzielas slub ze 'szczeniecej' milosci w przyplywie pierwszych burzliwych uczuc, zwiazek mogl Cie rozczarowac. Ja nie bez przyczyny czekalam do 30...

no to jesteśmy w podobnej sytuacji. Nam też niektórzy wmawiają, że obrączka na palcu zmienia wiele. Do takich decyzji po prostu trzeba \"dorosnąć\".

Gość standardowo
ja sie zgadzam, ze moze rozczarowac i wiele zmienic (slub), keidy sie go bierze z osoba ktorej sie nie zna, z ktora spotyka sie a pozniej wraca do swojego domu, itd. po pierwszej fali fascynacji podejmuje sie decyzje o slubie - a pozniej kubel zimnej wody na glowe - co to za czlowiek? a mialo byc tak pieknie.... nie wiem, czym moj partner mialby mnie zdziwic - zyjemy jak malzenstwo, na swoim, znajac sie z sytuacji codziennych, odswietnych, zdrowych i chorobowo szpitalnych takze, nie jedna radosc za nami ale i niejedna troska, problemy rozne takze byly i wciaz jestesmy razem, poznajac sie do szpiku kosci.

Gość a ja mimo ze jestem
mloda osoba, bo mam 23 lata to musze zgodzic sie z dzsiiaj sie cieszycie. Ona mowi prawdejak patrze na moje koelzanki, ktore czekaja na wesele szczesliwe jak neiwiadomo co, pozniej miesiac wczesniej stres, bo wszystko trezba szybko zalatwiac, a pozniej nadchodzi ten dzien i koniec. Czego koniec???hmmm to nie jest koniec, a porazka, bo kazdy sobie wyobraza niewiadomo co jak dla mnei to za duzo halasu wokol wesela. Nigdy nie bede miala wesela, bo uwazam, ze jezeli mam z kims sie zwiazac to nie musze tego udawadniac przed innymi, ze go kocham. Wy sie cieszycie jak glupie na te durne wesela

Gość standardowo
szanowna przedmowczyni - gdzie jest cokolwiek o weselu? :D:D:D polecam czytanie ze zrozumieniem kochaniutka :) nie o weselu mowa, a o slubie. A Twoje kolezanki za wg mnie za mlode na slub :) ps. wesele nie odbywa sie celem udowodnienia swoich uczuc :)

zgadzam się w zupełności. często jest tak, że ludzie decydujący się ze sobą zamieszkać odkrywają, że np denerwuje ich żle wyciskana pasta do zębów lub bałagan w kuchni :). Wspólne życie to sztuka kompromisów.

Gość a ja mimo ze jestem
o matko ale pewnie ten slub wiaze sie z weselem nie??:) duzo osob robi wesela zaprasza 150 osob, bo chce sie pokazac i taka jest prawda. Ja znam dziewczyne, ktora ze swoim chlopakiem pojechala za granice zeby zarobic na slub i wesele. Doczekali sie wesela, bylo duzo gosci , bo gdzies ok. 150 osob i co??i po dwoch latach rozwod , bo jednak nie tego oczekiwali

Gość standardowo
prawda to - wiele znam zwiazkow ktore po zamieszkaniu sie rozpadlo - cacy bylo, dopoki nie byli skazani na siebie na codzien ze wszystkimi przyzwyczajeniami, nawykami i wadami zycia codziennego. znam takze malzenstwa, ktore braly slub bez mieszkania wczesniej - i tez byly rozczarowane brakiem bajki po zamieszkaniu, po slubie... a my - coz - nie chce klamac, wiec wcale nie napisze ze jest bajecznie i cudniej byc nie moze :) drzemy czasem koty - jak kazdy, ale z umiarem i szybkim godzeniem ;) a sprawy dopasowania sie w zyciu juz mamy za soba...

Gość standardowo
a ja mimo ze jestem - a co ma jedno do drugiego? myslisz ze malzenstwo sie rozpadlo z powodu wesela? gdyby go nie robili to by sie nie rozpadlo? :) u mnie owszem, bedzie wesele, nie na 150 osob wprawdzie, ale to nieistotne. i bynajmniej nie po to, zebym mogla wywrzeszczec wszystkim co czuje - ci co maja wiedziec, juz wiedza - wesele jest po prostu impreza - wyjatkowa, bo z okazji niecodziennej. nic wiecej, nic mniej. jesli ktos nie lubi takich imprez - nigdzie nie ma narzuconego nakazu robienia wesela. a samo w sobie ma sie nijak do powodzenia malzenstwa lub jego rozpadu.