Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie nad..

harmonet 1 opk.. jak długo krwawienie?

Polecane posty

Dziewczyny mam pytanie. Doktor przepisał mi harmonet jako antykoncepcję. Wzięłam 1 tabletkę w 1 dc. Dzisiaj jest 8 dc a krwawienie nadal nie ustępuje. Zawsze @ miałam najdłużej 5 dni.. Teraz 8 dzień i jest ciemna i gęsta krew ze skrzepami.. Co mam zrobić? Wczoraj było mi niedobrze ok 13 a tabletki biore o 23... Prawie zwymiotowałam.. Co może mi być??czy to wszystko pzez te tabsy?? Zadzwonić do ginekologa i sie zapytać? PRoszę się na mnie nie wyzłaszczać bo to moje pierwsze tabletki wiem jak brać itd tylko niepokoi mnie fakt że te krwawienie tyle trwa..

przy pierwszym opakowaniu może się zdarzyć, ze plamienie będzie trwało nawet cały czas. nie jest to nic starsznego ani groźnego, po prostu organizm się musi przyzywczaić. wymioty czy biegunka sa groźne do ok. 3-4 godzin od czasu wzięcia tabeltki, więc nie masz się czym przejmować.

dzięki marusia.. Mama nadzieję że jednak mi to w miarę szybko przejdzie bo teraz ciepłe dni tamponów nie opłaca się zakładać, podpasen nie noszę więc muszę wkładki zmieniać co 2 godzinki.. a chciałam jechać sobie nad wodę..teraz nie wiem też czy mogę się opalać bo zawsze podczas okresu lekarz mi odradzał..