Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gokart

Świadectwo chrztu

Polecane posty

Gość Gokart

Witam wszystkich mam 2 pytania.Po pierwsze czy jesli moja przyszła małżonka chrzczona była w jednej parafi a bierzmowana w drugiej to czy musi isc w dwa miejsca po te dokumenty czy wystarczy zgłosisc sie do parafi gdzie było sie chrzonym i tam odebrac oba te dokumenty czyli chrztu i bierzmowania. A drugie moje pyatnie czy moge odebrac za moją narzeczoną swiadectwo chrztu i bierzmowania posiadając tylko jej dowód osobisty czy musi sie ona stawić osobiście. Dziękuje za odpowiedź

mysle ze lepeij bedzie wygladalo jak ona sie stawi osobiscie, wiadomo jaki kosciol ma poglady i jeszcze wam niepotzrebnie problemow narobia:O a jezeli chodzi o 2 papierki to raczej bedzie musiala sie przejsc do obu parafii

Gość koko_szanel
Nie wiem, czy mozeszo\ odebra c to za nia. natomiast jezeli chodzi o swiadectwo, to po winna je dostac w miejscu gdzie byla chcrzona, wraz z adnotacja o bierzmowaniu. koscioly przesylaja sobie dokumenty i akt slubu tez trafi do parafii gdzie byla chrzczona. pzdr

Gość nie musi isc osobiscie
za mnie poszla moja babcia, bo miejscowosc, gdzie bylam chrzczona jest 400 km od mojego obecnego miejsca zamieszkania. Tam ksiadz wypisal wszystko na jednym papierku, o chrzcie i bierzmowaniu, dane rodzicow itp. byla tez pieczatka z adnotacja "do slubu koscielnego"

Po dokument chrztu czy też bierzmowania idziecie tam gdzie były one dawane.Nie musi iść Twoja narzeczona po te dokumenty osobiście.Bo odebranie zajmuje kilka sekund a wiadomo że nie zawsze można po nie stwaić się osobiście.Ja po d.bierzmowania sżłam sama a do chrztu odebrała mi babcia gdyż musialabym jechać po te kawałek drogi natomiast po męża dokumenty słżam sama bo pracował i naprawde w żadnym z tych przypadków nie było problemu

mnie mama wzięła świadectwo chrztu wraz z adnotacją o bierzmowaniu, sakramenty były przyjmowane w różnych parafiach, wystarczyło iść do tej, w której byłam chrzczona