Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuniek

Zawodowka LO

Polecane posty

Gość Kuniek

co wolicie zawodowke czy LO i dlaczego

Gość takie gdybanie
Zawodówke już nie ma, chyba ... Niby lo, ale jak po tym na studia nie pojdziesz to bedzie krucho Po zawodowce masz zawod, mozesz zrobic technika a pozniej studia, choc nie musisz, wbrew pozorom nie jest to zła perspektywa Zaluje ze nie poszlam do technikum, tylko do lo

Gość odradzam.....
Skończyłam zawodówkę i bardzo tego żałuję. Zamiast się uczyć, imprezować, spotykać z chłopakiem, to musiałam tyrać w sklepie na praktykach. Liceum jest o milion razy lepsze.

Gość Buahuahua
a ja ciebie odradzam ,to trzeba bylo sie nie wiazac z chlopakiem a zawowodka jest miloin razy lepsza niz liceum ja jakos w czasie zawodowki spotykalem sie z dziewczyna bo poszedlem na mechanika samochodowego

Gość obojetnie
Tylko po zawodowce nie ma matury a w tych czasach nlody czlowiek bez matury.... hmmmm zeby nie obrazic jakis niedouczony,bez dalszej mozliwosci nauki,doksztalcania.........

Gość hfgjuhlio
Co ty pieprzysz, jak to bez mozliwosci ? Kto broni zrobic pozniej mature ? Moze ukonczyc zawodowke, pozniej technikum i zrobic mature, moze pojsc nawet na studia, jak mu sie zamarzy, nie musi dzis, moze nawet za 10 lat, bo na szczescie na to nigdy nie jest za pozno a zawod, zwlaszcza dla faceta jest wazny i potrzebuja takich ludzi, budowlaniec, mechanik, slusarz .... Ci ludzie zarabiaja niezle pieniadze a ksztalcic moga sie dalej, nic nie stoi na przeszkodzie

Gość hfgjuhlio
Mozna wybrac technikum, to chyba najlepsza opcja, masz zawod, masz mature, mozesz bezposrednio pojsc na studia Ale zawodowka tez daje jakies mozliwosci i taki czlowiek nie zginie jesli bedzie dobry w swoich fachu, taka prawda

Gość hfgjuhlio
Przepraszam za to "pieprzysz" - co Ty piszesz ;)

Gość odradzam.....
Buahuahua---> Ja tyrałam w sklepie od 9-17, wracałam do domu, padałam na łóżko i wstawałam rano, żeby znowu lecieć do sklepu i nie miałam żadnej wolnej soboty. Z chłopakiem widywałam się tylko w niedzielę.:( Straciłam kupę czasu i nabawiłam się niechęci do pracy w sklepie, pracy z ludźmi, żeby zemścić się na szefie nie zdałam egzaminu i tyle z tego miałam, że praktycznie dostałam tylko świadectwo ukończenia szkoły. 2 lata w dupie.

Gość Niedouczona Lola z pasją
Ja poszłam do zawodówki, ukończyłam z wyróżnieniem, jestem świetną krawcową, projektuję przy tym cudaczne ubrania, teraz robię maturę- w 2 lata, a później dopieszczę się w SAPU lub na ASP- wydział takniny i ubioru, bo przy takim zapale i talencie, warto mieć jeszcze "papiery wartościowe" ;) Żeby nie zarzucano Mi- żem niedouczona, a Ja przecież taka mądra jestem i utalentowana Nie zmarnowałam w tej szkole ani minuty, szkoda że nie od razu technikum, ale wybór był mimo wszystko trafny a w klasie nie miałam zacofanych nauczycieli czy rówieśników, może jedna osoba na krzyż nie grzeszyła rozumem, ale takie zdarzają się nawet na wyższych uczelniach :) Pozdrawiam tę

Gość aaajjjja
idź do LO. obciach byc po zawodowce :)

z jednej strony zawodowka niby obciach :o ale ma sie jakis zawod chociaz potem i tak trzeba sie troche doksztalcic, Lo to niby prestiz ale po nim absolutnie trzeba isc na studia.....wydaje sie ze optymalne rozwiazanie to technikum mamy i mature i zawod no tylko trzeba chodzic rok dluzej :P

Gość a ja ide do
zawodowki fryzjerskiej pozniej zrobie liceum 2-letnie wieczorowe i jakies kursy:) o ile wczesniej sie nie ochajtam:P:P:P

Gość aaajjjja
jak ktos nie lubi sie uczyc, chce miec jak najszybciej zawod i wyprowadzic sie z domu to niech idzie do zawodowki/technikum. dla kujonow badz osob ktore chca sie uczyc dalej najlepsze liceum. po zawodowce nie ma matury. troche glupio :o nie miec matury, jak myslicie? :o

Gość a ja ide do
a po liceum z matura mozesz isc tylko na studia a z czego zapłacisz za studia jak nie bedziesz miała pracy?? no chyba ze Cie rodzice beda utrzymywac do 25 roku zycia:O to jest dopiero głupie:O a z matura to Cie ledwo do sklepu na kase przyjma...