Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość djdkjf

odebralam wyniki hcg wyszly mi 5878 co tzn???

Polecane posty

Gość djdkjf

lekarz powiedzial mi ze to 5 tydzien ciazy a ja 2 tygodnie temu robilam usg i nic nie wyszlo brak ciazy ....juz samama nie wiem co mam myslec;/

Gość djdkjf
jutro dopiero ide na usg

Gość djdkjf
pomylislam sie dokladny wynik to 58780,0

Poczekać. Ciąża jest potwierdzona wynikiem bety.Usg widzi zarodek dopiero od 5-6 tygodnia ciąży. Nie wcześniej.

Gość djdkjf
a macica kiedy sie powieksza?? bo tzn ze byalam w 2 tygodniu ciazy a moja macica byla mala i na usg nic nie bylo??//

Mała, średnia, duża- to nie ma wpływu, bo każda kobieta jest inna. Jedna ma naturalnie małą a inna naturalnie duzą.Macica zmienia kształt po zagnieżdżeniu (podejrzenie ciąży po terminie miesiączki - na podstawie zmiany kształtu macicy i zasinienia wejścia do pochwy oraz ścianek pochwy). Jak byłaś w 2gim tygodniu po zapłodnieniu to normalne, że na USG nic nie byo widać. Byłaś jednak w 4 tygodniu ciąży (ciążę liczysz od ostatniej miesiączki, natomiast rzeczywisty wiek płodu - od owulacji).

Gość djdkjf
ja nie mam okresu od lutego....

Gość djdkjf
i nie mam wcale apetytu nie prztylaam , nic mzoe nawet schudlam z 1 kg:/

Więc na usg wybierz się teraz. Jak jest ciąża - będzie już ją widać. Wynik informuje o 7 mym tygodniu ciąży względem ostatniej miesiączki (przy statystycznym założeniu, że owu wyst. 14 dnia cyklu).Twoje dziecko ma 5 tygodni. Na tym etapie będzie już je widać.A co lekarz mówił 2 tygodnie temu na badaniu ogólnym?Zdaje mi się, że skoro wykonał USG t było podejrzenie ciąży - chyba, że było to na Twoją wyraźną prośbę?

Gość djdkjf
powiedzial ze za malo sie straalismy...i ze to wyglada na zblizanie sie okresu i ze bedzie go trzeba wywolac .....wywolywalam juz raz w marcu i tak nie bylo:(

Gość djdkjf
teraz ide na usg ale gdzies indziej , bo tamty podszedl do tego z olewka

Ok, przynajmiej się upewnisz.Jeśli ciąża się potwierdzi - przygotuj się na ewentualność ciąży mnogiej. Masz bardzo wysoki wynik w stosunku do tego, że nie było widać zarodka jeszcze 2 tygodnie temu.

Gość Lady jesteś tutaj może
jak to wywoływałaś,kto to zlecił ? Wynik wskazuje na 6/7 tydzień,z tym ,że podchodziłabym z rezerwą ,jesli prowokowano miesiączke.Jakimi lekami ,jesli mozna spytac ?

Gość Lady jestes tutaj moze
wysokie stężenie HCG w organizmie może być związane z występowaniem patologii tkanki łożyskowej,może wskazywac na zaśniad groniasty,wtedy macica faktycznie wygląda na rozpulchnioną,jakby przed okresem.Może być rowniez wynikem ciązy,ale dziwi mnie fakt braku obrazu zagniezdzonego jaja na usg

Dlaczego Cię dziwi? Robiła USG 2 tygodnie temu, w takiej sytuacji zarodek miałby może 4 tygodnie. USG wykrywa przecież ciążę najwcześniej w 5-6 tygodniu ciąży, zdarzały się przypadki, gdzie i w ósmym nie wykryło (6 tyg wiek płodu). A ciąża była.

Gość djdkjf
luteina , tylko nie mowcie ze ciaza mnoga....:((( tez mnie to dziwi ze n ausg ktore bylo 28 maja nic nie bylo....;/

Gość djdkjf
juz niw eim co mam myslec.. boje sie ze to nie ciaza a cos powaznego...:(((

Nie ma sensu na razie się zadręczać, USG potwierdzi lub wykluczy na tym etapie.

Gość djdkjf
byalam u lekarza ginekologa( nie na usg) i powiedziala ze to na ciaze nie wyglada bo przy takim poziomie hormonu hcg jest malo widoczna ...wiec co mi mzoe dolegac...:(((

Gość djdkjf
no i juz wszytsko wiem ciaza- 6 tyg

Jakiekolwiek myśli by nie były - gratuluję i życzę samych szczęśliwych chwil :>