Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta.20

Potrzebuje diety - dietetyczka mi dala 1200 kcal na kserówkach =/=/

Polecane posty

Gość Marta.20

Hej... Trafilam do jakiejs felernej dietetyczki, mam nietolerancje glukozy i ogolne problemy z trawieniem chyba ? Tzn czesto mam niestrawnosc, wraca mi sie jedzonko, mam luzne stolce itd. Rzeczona dietetyczka dala mi diete 1200 kalorii na kserówkach...no szok... ja myslałam, ze taki czlowiek wykorzystuje swoją wiedzę , po to by dopasować jadłospis do konkretnej osoby. A tu lipa :( Pomóżcie prosze :( Bo się wykończe :(

ja bym radzila przejsc sie do gastrologa a nie do dietetyczki bo to mi wyglada na problemy z zoladkiem i uladem trawiennym... jak ci sie zwraca to moze byc refluks a jak problemy ze stolcem to moze zjadlas cos co zawiera glukoze a skoro twoj organizm jej nie toleruje to dlatego te biegunki (tak jak przy uczuleniach na inne produkty- moj syn mial skaze bialkowa i jak zjadl cos mlecznego to wlasnie mial biegunke)... ja ci radze isc do lekarza pierwszego kontaktu i wziac skierowanie do gastrologa...

Gość Marta a podzielisz się
z nami tą dietką ? Bardzo proszę;] swoją drogą powinna układac menu pod Twoje potrzeby

Gość prośba do Marty
Mogłabyś przesłac mi dietkę mailem ? Dzięki poziomki1@onet.eu

Gość Marta.20
Nie podziele sie niestety, bo zaraz po opuszczeniu gabinetu wyrzucilam to do kosza :] A ksero wyglądało jak z jakiejś gazety z tego co pamiętam.. U gastrologa byłam, bo miałam straszne problemy przed maturą - tzn bałam się, ze po prostu nie wysiedze calego egzaminu z powodu tych dolegliwosci, dostalam mase lelkow w niesamowicie wysokich cenach [ 500 zl na 4 tygodniowy zapas]. Leki te oczywiscie nic nie daly i i tak mialam problemy na egzaminach i mam je do tej pory :(

Gość pewnie wcale nie byłas
nie sądzę,ze wyrzuciłas:D bzdura :D

Gość Marta.20
sorry...czy Wy jestescie powazne ?? pisze, ze mam problem, a Wy tylko liczycie na "dietke" =/=/

Gość do MARTY
Marta napisz konkretnie ,ze szukasz diety ,nie sciemniaj ,że byłas u dietetyka i wyrzuciałas sobie dietke bo nikt w to nie uwierzy.Polecam 1000 kcal

Gość do MARTY
menu tysiączka znajdziesz w necie :P

Gość Marta.20
nie sądziłam, ze spotkam się z takim chamstwem i brakiem zrozumienia =/

Gość Marta.20
NIE INTERESUJE MNIE DIETA ILEśTAM KALORII !!!!!!!! CHCE CZUC SIE ZDROWO A NIE BIEGAC DO KIBLA PO KAZDYM POSILKU !!!! DOTARłO ????!?!?!?!?!

Gość marto oj marto
no przeciez nikt ci nie ublizył,poleciłam dietke 1000 kcal,czego jeszcze sobie zyczysz ?

Gość marto oj marto
"NIE INTERESUJE MNIE DIETA ILEśTAM KALORII !!!!!!!! CHCE CZUC SIE ZDROWO A NIE BIEGAC DO KIBLA PO KAZDYM POSILKU !!!! DOTARłO ????!?!?!?!?! " ---co to za ton ? pokrzycz sobie na przyjaciol,żegnam:D

Gość Lady jesteś tutaj może
doradz coś dziewczynie bo brak mi sił ;)

Gość Marta.20
nikt mi nie ubliżył ? to jak nazwać oskarżanie mnie o kłamstwo ? a "dietka" 1000 kalorii nie jest dietą dla osoby z moimi problemami ! nie potrzebuję ograniczenia kalorii a tym samym chudnięcia ! potrzebuję jadłospisu odpowiedniego do moich zaburzen trawiennych, że tak to nazwę ! czy tak ciężko jest to zrozumiec ??

Czy któraś z Was, poza dziewczyną o nicku asia-k, przeczytała co jest problemem Marty ?? Jestem w bardzo podobnej sytuacji - nietolerancja glukozy, tylko, ze ja jeszcze do tego mam sporą nadwagę. Dietetyczka dała mi tabelkę z Indeksem Glikemicznym [ w internecie sa zamieszczone duuuuzo bogatsze wersje] i podobnie jak u Ciebie dietę skserowaną tlyko, że 1000 kcal. Tak samo jak Ty nie wiem co robić...poza stosowaniem tego indeksu. Problemy mam identyczne... Trzymaj się i nie przejmuj się panienkami, które nie maja zamiaru Ci pomóc :* Szkoda nerwów ;)

Gość Usiu i autorko przesadzacie
Usiu proszę nie tragizuj,bo się osmieszasz;] Autorko liczysz na pomoc netową przy swoich problemach zdrowotnych?---tym samym stajesz się niepowazna i niewiarygodną:D Chorobę leczy się u lekarza,nie na forach:D

Gość to miał byc zart
trudno udzielac rad komuś kto ewidentnie jest osobą obciązoną jakimś chorobskiem czy nietolerancją pokarmową bez wykonania podstawowych badan.Smieszą mnie takie wątki.Udaj się do lekarza

a czy jak bylas u tego gastrologa to skierowal cie na jakies badania??? bo jak nie to raczej sie nie dowie co ci jest... ja tez chodzilam do gastrologa bo mialam refluks i tez mialam niestrawnosc ale moj lekarz najpierw zlecil mi szereg badan zeby ustalic co mi jest... moje leki nie byly drogie bo za miesiac leczenia placilam jakies 40zl (no chyba ze nie jestes ubezpieczona to wtedy nie sa refundowane i sa drozsze ale tez nie az tak) musisz poprosic lekarza zeby cie skierowal na gastroskopie czy usg jamy brzusznej bo bez tych badan to raczej nie dowiesz sie co ci jest i lekarz tez nie bedzie wiedzial bo raczej nie ma rentgena w oczach i nie jest wrozka... a jak twoj gastrolog nie bedzie chcial cie skierowac na badania to idz do innego...

Gość wielka bzdura
dobrze gadasz Asiu -k

Gość Marta.20
Asiu mój gastrolog skierował mnie tylko na USG jamy brzusznej, na którym nie było nic niepokojącego wszystkie organy w normie - nie pamiętam jak tam dokładnie było napisane :) Miałam jeszcze jakieś badania...hm...enzymów watroby ? ? zerknę na kartke z wynikami, żeby nie pokręcić :) Tak - Alat i Aspat i to by było na tyle

Gość ja kupiłam
moja mama poszła do lakarza i dał jej kilka uotek napisał kilka wskazówek idą na łatwizne i tyle.

zrob ta gastroskopie bo to jest badanie ktore moze ujawnic schorzenia ktore nie sa widoczne na usg... np. refluks ci na usg nie wyjdzie a przez niego jest takie wlasnie zwracanie sie... gastroskopia to niezbyt przyjemne badanie ale bardzo wazne bo mozna na nim stwierdzic np wrzody, refluks, zapalenie blony sluzowej zoladka itp. a na usg ci to nie wyjdzie...

trzeba porobic wszystkie mozliwe badania bo bez nich nie da rady ocenic co ci jest... i to prawda ze jest spora czesc lekarzy ktorym sie nie chce po prostu ale sa i tacy krorym sie chce wiec zmiana lekarza czasem jest potrzebna... a moze masz cos tez z jelitami bo jest tez takie badanie na jelita ale nie pamietam jak sie nazywa...

Gość Marta.20
google mówi koLonoskopia, a ja zawsze mówiłam koRonoskopia ;) nie wiem czy przezylabym takie badanie, zresztą gastroskopię takze...mam problem z połknieciem witaminy C, a co dopiero rurkę...brrr i chyba masz rację jesli chodzi o zmianę lekarza...poszukam w innej przychodni, albo szpitalu moze ktoś poleci gastrologa z Krakowa?

a no i z tego co wiem to enzymy watroby to najczesciej sie robi po to zeby zobaczyc w jakim stopniu uszkodzona jest watroba i oznaczenie enzymow robi sie glownie wtedy gdy chce sie podac jakies leki i nie wie sie czy watroba to zniesie (np. pigulki antykoncepcyjne)... ale dolegliwosci opisane przez ciebie raczej nie wskazuja na dolegliwosci watrobowe... przy watrobie raczej sa wzdecia i uczucie pelnosci i mdlosci... nie jestem lekarzem wprawdzie ale wydaje mi sie ze masz refluks (to niestety mozna stwierdzic tylko na podstawie gastroskopii), bo dolegliwosci opisane przez ciebie sa pdobne do moich a u mnie sie wlasnie okazalo ze to refluks...

tez sie bardzo balam bo mam olbrzymi odruch wymiotny... bardzo to malo powiedziane.. balam sie jak diabli... chcialam uciekac sprzed gabinetu... ale jakos przezylam... jest to nieprzyjemne owszem ale nie az tak jak sobie wyobrazalam... da sie przezyc... no i to jest krotkie badanie wiec cie dlugo nie beda meczyc...

Gość Marta.20
a mozesz mi powiedziec jak się leczy refluks ?

Gość ulaaaalaaaaa
Matra 20 :) Dziewczyno badz powazna . Wkurzasz sie , ze cie ktos obrazil, ale zachowujesz sie conajmniej dziwnie. Twierdzisz , ze bylas u gastrologa potem u dietetyczki i nikt nie potrafil ci pomoc wiec pomocy szukasz tu na kafe . Naprawde uwazasz, ze rady dziewczyn z kafe nawet te najserdeczniejsze wskoraja wiecej niz lekarz ???????? Jezeli lekarz u ktorego bylas, nietrafil z diagnoza , to zmien lekarza. Szukanie lekarstwa , na powazny problem gastrologiczny ,u dziewczyn ktore nie obrazajac nikogo, ze mna wlacznie, na medycynie znaja sie jak wilk na gwiazdach sory ale nie potrafie nazwac inaczej jak glupota i zanim sie obrazisz, zastanow sie czy aby przypadkim nie mam racji .

Gość Marta.20
ulaaaalaaaaa ---> nie mam zamiaru się obrażac, ale prosze Cie, zrozum że ja nie mam z kim na ten temat porozmawiać, poradzic sie, ponarzekać na lekarza...