Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta.20

Potrzebuje diety - dietetyczka mi dala 1200 kcal na kserówkach =/=/

Polecane posty

ja refluks leczylam lekami ktore hamowaly wydzielanie kwasow zoladkowych (np. polprazol) te leki sa jednak dostepne tylko na recepte a dostepny bez recepty ranigast dziala ale troche na innej zasadzie i jest duzo slabszy... ogolnie tego sie nie da wyleczyc tylko zaleczyc... i czesto nawraca ale chyba lepiej to leczyc i choc przez jakis czas miec spokoj z dolegliwosciami... ale nie sugeruj sie ze moje objawy byly podobne... ja ci nie stawiam diagnozy bo to moze byc zupelnie co innego... tak jak powiedzialam nie jestem lekarzem... moze postaraj sie po prostu jesc lekkostrawne nietluste potrawy to bedzie lepiej no i nic slodkiego bo to pobudza wydzielanie kwasow zoladkowych... pozdrawiam i mam nadzieje ze twoje problemy ze zdrowiem wkrotce sie rozwiaza

nie znam sie na takich dolegliwosciach ale pewnie musisz zrobic gastroskopie czy kolonoskopie a moze masz zespol jelita nadwrazliwego czy cos w tym stylu. lekarzem nie jestem i nie umiem pomoc. moge ci powiedziec, ze na pewno ci nie zaszkodzi dieta makrobiotyczna czyli jak najmniej chemii. a najlepiej sama obserwuj po czym czujesz sie lepiej a po czym biegniesz do kibla. chyba banany i gorzka czekolada spowalaniaja troche ruchy jelit.