Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość księżniczka konsuela

Jedynaczki - łączmy się w tym temacie!!!

Polecane posty

Gość księżniczka konsuela

Gość Też jestem jedynaczką
Nidgy nie żałowałam że jestem jedynaczką, może jako 8-latka przez chwilę chciałam mieć brata lub siostrę ale szybko mi przeszło. Teraz jestem naprawdę szczęśliwa: nikt mi nie zawadza, nie muszę z nikim o nic rywalizować, niczego mi nie brakuje, jestem ukochaną córeczką moich rodziców:) Mam kilku sprawdzonych przyjaciół, jak mam ochotę to mogę się z nimi spotkać, ale nie jestem uwiązana do rodzeństwa, z którym musiałabym dzielić dom lub nawet pokój chcąc nie chcąc.

Gość ScarlettOHAra
jestem jedynaczką:) i zan ic nie chccialabym miec rodzenstwa:P jest dobrze, tak jak jest:P

ja wyrosłam na bardzo wrażliwą na innych kobietę, ale nie jest łatwo być jedynaczką....na pewno umiem radzić sobie sama ze wszystkim, bo nie mogłam liczyć na pomoc rodzeństwa.....w związku z jedynakiem (sic!) jest trudniej z tego względu, że nigdy żdane z nas nie musiało chodzić na kompromisy i kiedy zamieszkaliśmy razem, walczyliśmy o swoje;)

o matko, ja zawsze chcialam miec rodzenstwo, modlilam sie o wpadke rodzicow ale sie skubani dobrze zabezpieczali :O

Gość ScarlettOHAra
witaj spa_cja ;) mi tam zycie jedynaczki mile i nigdy nie zbrzydnie :D

Cieszę się, że wreszcie jakiś ruch w moim temacie! Ja też jestem właśnie jedynaczką i bardzo to sobie chwalę :) Masz rację spa_cja, jedynacy muszą liczyć głównie na siebie, w związku z czym są z reguły bardziej przebojowi i twórczy. Ja na przykład, z braku towarzystwa, sama musiałam wymyślać sobie wszystkie zabawy, a nawet niewidocznych przyjaciół :) Oczywiście miałam też tych realnych, ale wiadomo, że nie zawsze można się z nimi spotkać :(

ja miałam wyimaginowaną klasę i zesztyty jej sprawdzałam....teraz mam taką bardzo realną;)

polskiego jako jedynaczka jestem też egocentryczna....na całe szczęście nie jestem egoistką, co często zarzuca się stereotypowo jedynakom.... jestem typem społecznika i bardzo lubię ludzi....lgnę do nich jak mucha do lepu;)

A ja się czuje samotna, tak jakbym nie miala wcale rodziny...Mam tylko mamę i nikogo więcej bliskiego:-( Są co prawda kuzynki, ale to już nie to samo, co siostra, czy brat, dla nich to ja zawszę będę tą dalszą rodziną...

zurawinka -------------> powinnaś więcej przebywać z przyjaciółmi....ja tych prawdziwych mam kilku, ale zastępują mi rodzeństwo....a zawsze chciałam mieć starszego brata...

Gość juliaaaaaaaaaa
Ja też jestem jedynaczką i zawsze błagałam rodziców o rodzeństwo. Niestety, mama miała problemy z zajściem w ciąże, zresztą mnie też urodziła dopiero po paru latach wyczekiwania na dziecko :(

Gość sfd
się wcinam... nie jestem jedynaczką ale byłam długo, nigdy nie chciałam rodzeństwa, i... teraz planując dziecko chcę mieć tylko jedynaka jednak nie wiem czy to dobry pomysł więc podczytuję wasze opinie