Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julka_Julkaa

Usuwanie znamion, pieprzyki

Polecane posty

Gość Julka_Julkaa

Jutro mam wizyte u onkologa w zwiazku ze znamionami; mam ich dużo, różnych kształtów. Straaasznie się boję, ze jak zleci mi do wycięcia, to wyjdzie coś złego, nie mogę przestać o tym myśleć :-( Czy ktoś z Was miał usuwane znamiona? Boję sie czerniaka, że wyjda mi komórki rakowe, jestem dzisiaj w takim stresie, ze nawet nic jeśc nie mogę- naczytałam się o różnych przypadkach w necie i boję się :-( czy czerniak może byc rozpoznany przez onkologa gołym okiem? Proszę o odpowiedzi

Gość klala
to nie czytaj tylko idz do tego onkologa po co sie martwisz na zapas

Gość Julka_Julkaa
no idę, ale sie boooje

Gość lokomotywa
byl tu topik o czerniaku wiec go odszukaj i tam zapytaj jak juz tak bardzo musisz chociaz tez nie mam pojecia po co

Gość relin
staraj sie o tym nie myslec i tak nic nie wymyslisz tylko bedziesz sie nakrecala

Gość relin
a przeciez jeszcze nic nie wiadomo

Gość ja miałam
usuwane znamię. Najpierw byłam u dermatologa który jakimś tam przyrządem zbadał, powiedział, że jest niegroźne więc usunełam:) Ale tak czy tak zawsze zbadane znamię idzie do badania po wycieciu. Nie martw się na zapas, poczekaj co na to powie lekarz.

też mam różne znamiona i pieprzyki, to u nas rodzinne ;) Raz do roku chodzę do dobrego dermatologa na \"przegląd techniczny\", jeden pieprzyk mi wycięto ze wzg. na problematyczną lokalizację. Ostateczną informację na temat rodzaju znamienia otrzymujesz dopiero po wycięciu i badaniu histipatologicznym, ale dobry lekarz klasyfikuje większość zmian \"na oko\". Nie ma się czym przejmować, każda osoba o zaburzeniach pigmentacji powinna być pod stałą opieką dermatologa i nie ma w tym nic straszniejszego, niż w okresowych wiytach u gina, okulisty czy stomatologa. Istnieje mnóstwo różnych zmian skórnych i tylko malutki procent z nich jest złośliwy. A co dopiero mówić o czerniaku! :) Idź spokojnie do lekarza w poczuciu, że po prostu dbasz o siebie. I nie rozmyślaj o rzeczach, na których się nie znasz. Zostaw to lekarzowi. Pozdrawiam :)

Gość tak_tak_
Ondyna swiete slowa :D ALELUJA !!!

Gość tak_tak_
alleluja

ja mam tez bardzo duzo znamiom i jeden duuuzy pieprzyk na piersi jak sie opalam to go zaklepjam, ale zauwazylam ze na stopie mi sie deczko powiekszyl a nie mam keidy isc do lekarza tym bardziej teraz strajkuja to watpie abym znalazla czynny gabinet. ten pieprzyk na piersy ma jakies 6-7 mm dlugosci jest w ksztalcie jajka i nie chcialabym aby blizna byla widoczna, i przyzwyczailam sie juz ze tam jest, od dziecka go mam

Gość iza82
proszę nie zaklejać pieprzyków,gdyż promienie kumulują sie wokół plasterka i to jest jeszcze gorzej.Krem z filtrem proszę używać.Pozdrawiam