Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olga87

pomocy!!! pierwszy raz do gina..co i jak??

Polecane posty

czesc.. tak wlasnie jak w temacie... poniewaz uwazam ze weszlam w ten wiek(20) w ktorym powinnam pojsc do gina mam duuuzo pytan.. mam bardzo bolesne miesiaczki i chcialam tez tabletki antykoncepcyjne czy one na to tez pomagaja..slyszalam ze jasmin jest skuteczny w tych sprawach.. odnosnie gina 1) kobieta czy męzczyzna 2) lepiej prywatnie czy na NFZ 3) jakies badania powinnam zrobic wczesniej?? 4) jak sie ubrac w sukienke spodniczke spodnie?? 5) jak bedzie wygladalo badanie 6) jestem jeszcze dziewica czy bedzie bolalo w takim razie?? 7) jak sie wchodzi na ten dziwny fotel :) 8) czy trzeba sie jakos ogolic specjalnie?? 9) isc zaraz po miesiaczce po srodku czy zaraz przed?? prosze was o pomoc.. nie mam sie za bardzo do kogo sie zwrocic. moze jest cos jeszcze co powinnam wiedziec.. jejcia jak ja sie denerwuje. pozdrowionka

Gość paszczakowaa
nie chce mi sie odpowiadać na wszystko , to odpowiem tylko na pare pytań 1.mężczyzna (w każdym razie ja wolę mężczyznę) 4.obojętne, on i tak wszystko zobaczy - ja zakładam spodnie, bo zwykle chodzę w spodniach - i tshirt, taki do bioder, wiec pipkę widać jak idę przez gabinet, ale mam to gdzieś; jak ma cię to krepowac , to załóż tunike , zasłoni cipke; spoódnicę i tak trzeba ściągnąć, chyba że chcesz potem isćprzez miasto z wymietolona spódnicą 7.jest tam taki stopień między strzemionami, nie idzie się pomylić 8.nie trzeba się golić 9.najlepiej po miesiaczce

Gość Marta1983
1- kobieta jeżeli się wstydzisz faceta. 2- pierwszą wizytę lepiej zaliczyć bezpłatnie bo inaczej do ciebie podejdą jest milsza atmosfera. Płacisz wymagasz. 3- wcześniej żadnych badań nie rób tylko się przygotuj na wywiad odnośnie tego czy w twojej rodzinie są jakieś kobiece choroby czy ty byłaś na coś chora. 4- wszystko jedno jak się ubierasz. Spódnice też lepiej zdjąć więc zależy jak ci się podoba.. 5- na początku będzie przeprowadzony wywiad środowiskowy, później zbada twoje narządy rodne dłonią wsadza do środka palec i nim naciska w różnych miejscach. 6- wtedy zbada cię przez pupe..ale i pupa też potrafi zaboleć 7- normalnie. Z przodu jest stopień na który stajesz jak na zwykły schodek i siadasz. 8- jeżeli się nie golisz to nie. LEkarz nic ci nie powinien mówić odnośnie golenia czy depilacji. 9- nigdy w trakcie miesiączki. NAjlepiej iść w środku cyklu szczególnie na badanie cytologi. Szczerze ci powiem że nie ma się czym denerwować:) Pamiętaj ż podczas wizyty obowiązkowo ginekolog powinien zbadać ci piersi.

ad 1. podobno faceci są bardziej delikatni, ale jak będziesz się za bardzo krępowała to może kobieta. ja chodzę do kobiety i naprawdę ta jest super, ale moja pierwsza była fatalna. wszystko zależy od człowieka. ad 2. lepiej prywatnie, przynajmniej masz większą szanse na to, że będzie miły i będzie mial dla ciebie czas ad 3. nic nie rób, lekarz sam ci powie co powinnaś wykonać ad 4. myślę że spudniczka będzie nak=jlepsza. nie będziesz musiała przeparadować przez gabinet z gołą pupą. a przy badaniu piersi po prostu zdejmiesz bluzkę (przy sukience zostałabyś goła :) ) ad 5. najpierw lekarz przeprowadzi wywiad: kiedy byla ostatnia miesiączka, od kiedy miesiączkujesz, czy masz regularne, czy jesteś dziewicą, zapyta też o choroby w rodzinie typu rak. potem poprosi żebyś sie rozebrała i usiadła na fotelu. jak jesteś dziewicą to zapyta czy stosujesz tampony jak tak będzie cię badał przez pochwę, jak nie to raczej przez odbyt. na temat badzania u dziewic nie powiem ci dokładnie bo sama nigdy go nie przeszlam. ale na pewno włoży ci tm palce, albo dwa i naciskając na powłoki brzuszna drugą ręką zbada narządy wewnętrzne. nic nie boli. ad 6. spróbuj się rozluźnić, na tyle na ile to możliwe wtedy na pewno nie będzie bolało :) ad 7. nie bój się można na niego wejść tylko w jeden sposób. najpierw usiądź sobie potem się połuż i podnieś nogi tak żeby włożyć je w strzemiona i obniż pupę jak najniżej się da. to naprawdę nic trudnego! :) ad 8. nie to nie jest konieczne. pamiętaj tylko o higienie, to jest najważniejsze, a nie twoja fryzurka :) ad 9. najlepiej po miesiączce tak ok 5 dni. nie denerwuj się bo nie ma czym naprawdę. powiedz lekarzowi że to twoja pierwsza wizyta i że sie denerwujesz, wtedy on na pewno podejdzie do ciebie inaczej, bardziej delikatnie. nie bój się pytać o wszystko co cię niepokoi. możesz sobie wypisać listę pytań, które chcesz mu zadać. na karteczce możesz też zapisać odpowiedzi na te pytania, które napisałam na początku. wiem że odpowiedzi są banalne, ale często się zapomina z nerwów i w ogóle przez tą całą sytuację. spokojnie ginekolog to zwykły lekarz, nic strasznego cię u niego nie spotka. powodzenia!!

dzieki dziewczyny jestescie kochane..zawsze to jakies mile slowa otuchy..za pare dni bede musiala sie umowic zobaczymy jakie sa terminy..chyba jednak skorzystam z wizyty u kobiety.nie bede sie chyba az tak krepowac buziaki

eee tam nie ma sie czego bac :) tez tak sie bałam i zadawałam sobie dziwne pytania az wkoncu zdarzyła sie sytuacja ze poznałam swietnego faceta i jakos zadne z nas nie pomyslało o antykoncepcji i chcac nie chca po interesujacym weekendzie wypadało sie zgłosic po tabletke 72 po :] nie miałam nawet czasu zeby sie bac :P moja mama mowi ze lepiej prywatnie bo w przychodni sa same konowały. ja tam zawsze byłam prywatnie wiec nie mam porownania. powodzenia :)

piszesz to dziewczyno chyba z 10 raz?! :/ a co Ty wiatropylna jestes?! NIE JESTES W CIAZY, idz sie na głowe lecz a nie na ciaze.

oj mozna ale po pierwsze trzeba miec niesamowitego pecha a po 2 przeciez wszystkie testy wyszly negatywnie!!!!!! dlaczego nie zgłosisz sie do lekarza?!?!?!?!

odpowiem z doświadczenia 1)facet są dokładniejsi i o wiele delikatniejsi niż kobiety 2) prywatnie lekarz może ci poświecić więcej czasu i spokojnie odpowie na każde pytanie 3)żadnych 4)bez różnicy najlepiej spodnie i długi podkoszulek 5) no cóż zobaczysz sama może być troszkę nieprzyjemnie 6)jeśli jesteś dziewicą a lekarz bedzie czegoś się doszukiwał przygotuj się na badanie przez odbyt 7)po sto[pniu 8) nie idziesz go poderwać tylko się zbadać a golenie to już kwestia tego czy to robisz wogóle czy nie 9) to nie ma znaczenia ważne żeby nie w trakcie pidżama znowu ty ?

Gość arihuana
1. Ja zawsze chodzę do kobiety 2. Prywatnie lepiej, lekarka jest milsza, wizyta trwa dłuzej, mozesz pytac o co chcesz, a państwowo to szybko cię "wyganiają" 3. Nie 4. Ja ubieram długą bluzkę, albo koszulę, taką nawet do połowy uda ;) potem zdejmuję spodnie i jak idę to mam całą pupę zasłoniętą. 5. Położysz się, lekarka usiądzie na krzesełku między twoimi nogami, założy rękawiczkę, posmaruje czymś palce i włoży je. Badanie nie boli zupełnie, tylko po prostu czujesz ucisk. Badanie trwa bardzo krotko, dosłownie ze 3 minuty. 6. Będzie cię badala przez pupe 7. Wchodzisz na stopień, odwracasz sie, siadasz, kladziesz, zakladasz nogi na podpórki i czekasz 8. Nie, chociaz wydaje mi się że lekarzowi łatwiej jest badać gdy kobieta jest ogolona niż gdy ma krzaczory, ale to tylko takie moje gdybanie :) 9. Po.