Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 bambuko

Ile czasu mozna zwlekac z wizyta u dentysty???!!

Polecane posty

Go艣膰 bambuko

Sluchajcie, boli mnie zab, a do Polski wracam dopiero za miesiac. Tutaj, gdzie mieszkam nie pojde, bo konowal juz mi jeden zab spieprzyl i po prostu sie boje. Biore p/bolowe jak mnie boli, co 2-3 dni, ale jak dlugo tak mozna? Czy moga sie wywiazac jakies powazne komplikacje?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bambuko
hej, no nikt nigdy nie czekal z bolacym zebem? ze strachu albo innego powodu? ile najdluzej wytrzymaliscie? pleeeeease, niech ktos mnie pocieszy....

Udost臋pnij ten post

nie chodzi o to jak dlugo wytrzymaliscie!! bo tu kwestia jest to jak daleko posunie sie prochnica... ja 3mam kciuki zebys kanalowego w polsce nie miala;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie radz臋
trudno to przewidzie膰 ale w najgorszych wypadkach taki z膮b mo偶e poprzez krew zatru膰 ca艂y organizm i spowodowa膰 zaka偶enie w dowolnym miejscu i wywo艂a膰 np choroby serca, zapalenie wsierdzia jest takim typowym przyk艂adem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bambuko
dzieki wielkie ten zab to juz niestety jest do kanalowego, ale wole poczekac, a nie wyrywac, tylko czy wytrzymam? chociaz az TAK bardzo nie boli.I czy to sie jeszcze bedzie nadawalo w ogole do leczenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autorki topiku
a nie ma tam u Ciebie jakie艣 innego,normalnego dentysty?Ja na Twoim miejscu bym nie czeka艂a z wizyt膮 u dentysty bo im d艂u偶ej zwlekasz tym bardziej skomplkowane,trudne i bolesne b臋dzie leczenie jak ju偶 w贸cisz do Polski.Lecz tego z臋ba dop贸ki ubytek w nim jest niewielki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak z膮b do kana艂owego
to ubytek razcej nie malutki:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bambuko
ha! sa inni, owszem, ale trzebaby czekac kilka tygodni, co na jedno wychodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autorki topiku
skoro tam mia艂abyc tak d艂ugo czekac to lepiej id藕 do sprawdzonego dentysty w Polsce.W sumie na jedno wyjdzie z tym czasem czekania a przynajmniej wybierzesz lepszego dentyst臋 tu w kraju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bambuko
taki tez mam plan, dzieki za dobre slowo GuanaBanaKumkwat-------- a czemu Ty tak dlugo cierpisz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂os si臋 je偶y na g艂owie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 randika
Tak przy temacie - ignorowanie dentysty to najwi臋ksza mo偶liwa g艂upota, tak wi臋c ca艂kowicie odradzam. Przecie偶 dentysta ma przede wszystkim pomaga膰, a bez systematycznych wizyt prowadzicie do tego, 偶e pomoc po prostu b臋dzie znacznie dro偶sza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurczak upierzony
Miesi膮c to bardzo d艂ugo. Mo偶esz przyp艂aci膰 to utrat膮 z臋ba lub nawet czym艣 gorszym (zaka偶eniem og贸lnym organizmu). Z膮b w takim stanie to tykaj膮ca bomba i ja bym absolutnie nie zwleka艂a...:O Kiedy艣 te偶 mi si臋 to przytrafi艂o i chcia艂am przeczeka膰 艣wi臋ta Bo偶ego Narodzenia...Ostatni膮 noc ju偶 nie zmru偶y艂am oka a dentystka ledwo z臋ba uratowa艂a (zgorzel gazowa-2 miesi膮ce leczenia:O). Poszukaj innego stomatologa. Nie wszyscy s膮 partaczami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hurata
Im kr贸cej tym lepiej. Idziesz od razu to leczenie mo偶e nie by膰 kosztowne. Czekasz? Problem贸w mo偶esz mie膰 ca艂膮 mas臋 - a szczeg贸lnie leczenie mo偶e kosztowa膰 kilkaset z艂otych, tak wi臋c sami sobie odpowiedzcie na pytanie, na co si臋 lepiej zdecydowa膰.

Udost臋pnij ten post

Ja uwa偶am 偶e jak boli to odrazu, poniewa偶 potem przestanie po tabletkach i nie p贸jdziemy zapomnijmy o tym i zn贸w za jaki艣 czas pojawi si臋 problem ten sam.

Udost臋pnij ten post

Ja uwa偶am 偶e jak boli to odrazu, poniewa偶 potem przestanie po tabletkach i nie p贸jdziemy zapomnijmy o tym i zn贸w za jaki艣 czas pojawi si臋 problem ten sam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hurata
No i wtedy na 90% dochodzi do leczenia kana艂owego - przynajmniej tak by艂o w moim przypadku. Ja zawsze chodzi艂am systematycznie do dentysty, a je艣li zaczyna艂o bole膰 to nast臋pnego dnia by艂am na wizycie. Bol膮ce z臋by to niestety m臋czarnia ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malina k.
Brak s艂贸w ;-) Czekajcie jak najd艂u偶ej - mo偶e wszystkie z臋by wam powypadaj膮 i wtedy nie b臋dziecie mieli problemu. Co to za podej艣cie? Zupe艂nie was nie rozumiem. O z臋by trzeba dba膰 - nie niszczcie ich, bo nikt wam nowych nie da, chyba 偶e za grube pieni膮dze ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania machalek
Od bardzo dawna chodz臋 raz na p贸艂 roku i to mi pozwala na brak problem贸w z z臋bami, jakichkolwiek problem贸w - je艣li leczenie to symboliczne, bez znieczulenia, bo dziurka male艅ka. Mo偶liwe, 偶e jak膮艣 rol臋 pe艂ni w tym r贸wnie偶 pasta ajona - przyzam 偶e moje z臋by s膮 ca艂kowicie inne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kr贸lik z臋bol
Ahahaha, jakie pytanie!!! No zwleka膰 mo偶na wieki, tylko jaki efekt b臋dzie potem... Ja te偶 chodz臋 mniej wi臋cej raz na p贸l roku na kontrole, chyba 偶e co艣 jest do leczenia, to zag臋szczam ruchy. Nie chc臋 mie膰 sztucznej szcz臋ki w wieku 40 lat. Warto te偶 mie膰 fajnego dentyst臋, 偶eby oszcz臋dzi膰 sobie stresu. Mojego mam na Panasa (jestem z Olsztyna) http://www.rojekdental.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
denna reklama !! nikt nie pojdzie do dentysty kt贸ry musi sie og艂aszac w necie bo nie ma pacjent贸w, z jakiegos powodu ich nie ma....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kr贸lik z臋bol
No ja wysiadam. Nie mozna poda膰 linka, bo od razu znajdzie si臋 jaka艣 frustratka, dla kt贸rej to jest spam. Za to w艂a艣nie kocham kafe :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
oj czasem to pewnie ca艂e 偶ycie :) ale nie radz臋. Ja zwleka艂am z pojsciem do ortodonty, bo to zawsze brak kasy albo czasu. I zaluje. Bo gdybym posz艂a ze 4 lata wczesniej to juz dzi艣 mia艂abym pi臋kny usmiech, a tak musz臋 jeszcze chodzi膰 z tym czym艣 przez jaki艣 czas. DObrze, 偶e w ogole posz艂am, w sumie to znajoma mnie zaci膮gn臋la do http://www.ortodonta-katowice.eu/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pewnie, 偶e tak im wcze艣niej tym lepiej i efekty s膮 lepsze. Ja staram si臋 chodzi膰 w miar臋 regularnie bo wiem 偶e im d艂u偶ej b臋d臋 zwleka膰 tym ubytek b臋dzie wi臋kszy i tym dla mnie gorzej. Je艣li chodzi o stomatologa to mog臋 poleci膰 tego http://www.viscardi.com.pl/ jestem bardzo zadowolona z jego us艂ug.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andziakos
Chodz臋 od lat co p贸艂 roku i w zasadzie dzi臋ki temu mam z臋by w takim stanie - nie trzeba robi膰 niczego wielkiego. U nas po prostu ajona, mi臋kka szczoteczka, systematyczne mycie - z臋by s膮 normalne, wi臋c 偶adne specjalne zabiegi nie s膮 tutaj potrzebne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ambusiak
Pasta ajona, systematyczne mycie, dobra szczoteczka i problem si,臋 rozwi膮zuje. A tak na prawd臋 podstaw膮 s膮 cz臋ste wizyty u dentysty - nie ma si臋 czego ba膰. Cz臋sta wizyta to minimalne ryzyko problem贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja na twoim miejscu poszuka艂a bym innego stomatologa. Wracaj膮c do Polski mo偶esz uda膰 si臋 do http://www.rojekdental.pl/ moim zdaniem najlepszy stomatolog u jakiego mia艂am okazj臋 by膰. Wyleczy艂 mi wszystkie z臋by w ci膮gu kilku wizyt a jednocze艣nie pom贸g艂 przezwycie偶y膰 strach przed wszelkimi zabiegami. To dlatego m.in bardzo ceni臋 sobie jego prac臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marcarski
Wizyta u dentysty? Nie czeka si臋 ani dnia, bo p贸藕niej tylko gorzej. Je艣li mam sugerowa膰 konkretnego specjalist臋 to np. http://idealnyusmiech.pl/ Generalnie nie skupiaj si臋 na byle kim, szukaj dobrych fachowc贸w - bo jednak r贸偶nica w jako艣ci us艂ug w firmach jest ogromna.

Udost臋pnij ten post