Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fuskaa

CZY ZAKłADACIE TERAZ CZAPECZKI DZIECIOM?

Polecane posty

Gość fuskaa

jest tak gorąco i myślę że 1.5 rocznemu dziecku nie muszę zakładać czapki. widziałam mamę z miesięcznym dzieckiem które nie miało czapeczki. może od słońca tak ale w takiej porze jak teraz czyli ok. godz.18.00 to chyba pszesada.

Moja córa ma 2 miesiące i czapeczke zakładam jej tylko wtedy kiedy jest albo chłodno albo główka bezpośrednio jest na słońcu.A w wózku na spacerze...po co?Jest taki upał ,że potówki murowane.

no ja zakladam ale sama nie wiem czy nie morduje w ten s[osob dziecka.boje sie o uszka zeby nie przewialo bo czesto spaceruje nad wisla....

Nie przesadzaj,jeżeli widzisz ,że wieje mocno i wózek nie osłania dziecka wystarczająco od wiatru to oczewiście ,że czapka jest konieczna.

oki to pierwsze dziecko i sama czasem widze ze zabradzo sie cackam z tym wszstkim i wszystkiego sie boje

czesc dziewczyny 🌼 Na studiach miałam ostatnio biomedykę i babka mówiła na temat po co zaklada się dzieciom czapeczki, a więc: czapki zaklada się dzieciom, którym nie zrosło się jeszcze siemiączko, nie ważne czy jest słońce czy jesteśmy w cieniu w czasie upałów. To miejsce na głowie dziecka jest bardzo narazone na szybkie przegrzanie mózgu a jasna czapeczka chroni główke dziecka. Ciemiączko zrasta sie mniej więcej ok 8miesiąca do nawet 3 roku życia, także lepiej zakladac te czapki, dla ochrony móżgu. W tej chwili zajmuje się 2-letnią dziewczynką i tez zakladam jej kapelusik, wydaje mi sie że lepiej poczekać z tym odkładaniem czapki do szafki.

dziunka jeśli mogę :) Moje dziecko w ciągu 9 miesięcy miało 12 razy zapalenie ucha. I przede wszystkim nie od przewiania jest zapalenie ucha !! To jest jakieś dziwne zacofanie w naszym społeczeństwie które mówi że małe dzieci mają zapalenie uszu przez przewianie :O Wytłumaczę Ci to :) W zatokach zbierają się bakterie np z niewyleczonego kataru i wtedy te bakterie spływają wraz z katarem przez nos kanalikami do uszu. i w ten własnie sposób dochodzi do zapalenia ucha :) Wiadomo jak dziecko ma np wodę po kąpieli w uszach i wyjdziesz z nim na mega wiatr to wiadomo że z tego też może sie przypelętać zapalenie ucha. A wracając do tematu- przy takiej pogodzie nie zakładam aczkolwiek lekarze mówią ze do roku powinno sie zakładać czyli tak jak koleżanka mówiła do zarośnięcia ciemiączka :)