Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matma 32

Jakie kierunki warto dzis studiowac?

Polecane posty

Gość Matma 32

Finanse i rachunkowość

Gość Niestety prawnik
Odradzam prawo szczerze. W wieku 30 lat planuje sie przekwalifikowac

Gość bdgwh
informatyke:)

Gość faktycznie straszne
medyczne...w końcu lekarze dopną swego, a jesli nie to zawsze mozna wyjechać.

Gość a jajajaj
fizyke

Gość Europeistykę

Gość prawo prawo prawo

Gość mężczyzn 172
informatyke oraz kierunki techniczno-inżynieryjne

Gość mimimi56565
w polsce to chyba zadne,obojetnie co wybierzesz bedziesz klepac biede,lepiej studiowac za granica

Gość grzegorianka
farmację, nawet w Polsce się kokosy zarobi.

Gość pielegniarstwo

Gość Europeistykę
:D

jak się nie kocha tego, co się studiuje, to żaden kierunek nie jest opłacalny....a w przeciwnym razie, w każdym się wybijesz....trochę polotu nie zaszkodzi:)

Gość didid55
grzegorianka-zalezy co sa dla ciebie kokosy

Gość didid55
a za granica jeszcze wieksze zarobisz z farmacji kokosy,dwa razy wiecej lub nawet trzy razy wiecej

medycynę farmację analitykę medyczną kosmetologię budownictwo informatykę prawo architekturę wszytskie te kierunki ktore daja konkretny fach , a nie jakies pitolenie tylpu politologia, kulturoznawstwo, pedagogika....

ja ostanio przeczytalam ze gdzies, chyba wlasnie w irlandii 100 farmaceutow rocznie konczy stuida,wiec oni tam maja duuuze zapotrzebowanie i placa naprawde duzo. bez doswiadczenia 15tys. za doktora 25 tys !!!! tak tak miesiecznie...dla mnie to jest niewyobrazalne w ogole;) tak wiec warto sie meczyc na tych studiach, okropnych swoja droga:P

Gość lucky strike///...
żurawinko skończenie prawa absolutnie nie daje "konkretnego fachu"

o nie nie ja się nie zgadzam na taki tok rozumowania! Idz na takie studia...to wyjedziesz sobie np. do Irlandii i zarobisz kokosy. Nie nie nie! zaraz moment. To sobie studiujcie jak chcecie wyjechac, ale nie w Polsce. Ja place za wasze studia (podatki!!!) i macie tu zostac!!! Chce zeby mnie leczyli polscy lekarze, a nie jakies Ukraince! A po farmie w Polsce tez nie najgorzej się zarabia. Co innego np. biotechnologia, po tym to mozna tylko za granicę wyjechac...

hm...ja nie mowie ze chce wyjechac;) jestem w sumie podobnego zdania, tu studiuje , wiec tutaj pracuje itd. mowie tylko ze \"gdyby\" w polsce sie nie udalo, bo podbniez rynek jest przesycony, to w takiej irlandii przyjma farmaceute z pocalowaniem reki;)

a co lubisz? najlepiej dwa kierunki :) jeden z zamiłowania, drugi dla kasy ;)

Gość przyszla prawniczka
jak nie masz w rodzinie prawnika, to na prawo sie nie pchac, bo potem trudno z aplikacja;)

Manganian, ja tez mysle o opcji wyjazdu po skonczeniu studiow, ale wolalabym tu zostac, bo nie wyobrazam sobie zostawiac rodziny i przyjaciol....Tylko jak zyc za 800zł? Musialabym zarabiac minimum 1500 na rękę, zeby zostac w tym kraju, a po moim kierunku to chyba tylko jako przedstawiciel handlowy:-(

Nie wiem, dlaczego nadal wielu sadzi, ze informatyka to nadal kierunek, ktory warto studiowac? Wbrew temu, co mowia w TV, mamy nadmiar informatykow. Owszem, miejsc brakuje, ale dla ludzi, ktorzy naprawde znaja sie w tym temacie. Mam kilku znajomych informatykow i tylko dwoch pracuje w tej branzy. Reszta sie przekwalifikowala. Wiec jesli myslisz, ze po skonczeniu informatyki dostaniesz od reki robote, to sie mylisz. No chyba, ze za 1k zl.

Gość ja tak próbowałam
ja studiuję na kierunku technicznym...i od kilku lat czeka na mnie stanowiska w firmie rodzinnej... kierunki techniczne dają przyszłośc ale nie są dla wszystkich...

Kochani, nie ma takiego kierunku po ktorego skonczeniu bedziecie miec super posadkę i zarabiać krocie...no chyba ze macie mamusię lub tatusia w zawodzie... Ale są kierunki po ktorych skonczeniu jest mniejsze prawdopodobieństwo pracy na kasie w markecie i ja je wymienilam. I uwazam, ze jak ktos jest bardzo dobry z informatyki to tez znajdzie dla siebie miejsce w zawodzie!A jak ktos obijal sie cale studia i za wiele z nich nie wyniosl, to wiadomo ze bedzie sie musial przekwalifikowac.