Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matma 32

Jakie kierunki warto dzis studiowac?

Polecane posty

zurawinka - o tym wlasnie mowie. Ale ludziom sie wydaje, ze KAZDEGO informatyka biora do pracy, bo jest zapotrzebowanie. I tylko sie obijaja, nic nie robia, bo w koncu studiuja informe, po ktorej bez problemu znajda prace :o Ale zapotrzebowanie jest na tych wykwalifikowanych i z doswiadczeniem.

Gość fructis
A czy warto iśc na kierunek Obsługa rynku nieruchomości 3 letnie licencjat a potem podyplomowe Wycena nieruchomości i dyplom na rzeczoznawce majątkowego?Taki mam plan ale nie wiem czy warto?Myślicie, że jest to przyszłościowy kierunek?

Gość politechnika wszystkie kierunk
___i prócz chemii i fizyki :P

ja mam dylemat bo nie wiem czy wybrac Inżynierie środowiska na polibudzie- wlasnie koncze liceum o profilu ochrony srodowiska:) miedzy farmacja a ekonomią:) co polecacie?

niuska_plock--> no to ladny masz wachlarz zainteresown:D ja tam nie wiem, mieszkam z dziewczyna z ekonomii i moge powiedziec ze ma spoko. nauka jest ale nie AZ TYLE co na farmie, no i to zupelnie inny rodzaj nauki. wszytsko sie opiera na matmie. a na farmie...hm...trzeba byc dobrym ze wszytkiego doslownie:O a jak nie jestes dobra(jak ja:P) to sa poprawki itd. ale tutaj studiuje sie troche pod presja otoczenia:P ogolnie na studia medyczne czesto trafiaja baaardzo zorganizowane i ambitne osoby...ciagle probuje dorownac:P

___i ja bym studiowała fizykę, ale z tego co wiem, czeka mnie na 90% po tym albo bezrobocie lub praca jako nauczycielka... chemia tak samo :| Inżynierie środowiska? Też średnie perspektywy pracy. Polecam budownictwo, budowę maszyn, zresztą nie chce mi się wymieniać - WSZYSTKO CO związane Z FIZYKą DAJE CIEKAWE PERSPEKTYWY... Czyli większość kierunków po polibudzie (z wyłączeniem jak napisałam kierunków gł.nauczycielskich...)

Gość fructis
co z rzeczoznawca majątkowym?????

hmmm z tego co moj psorek mawial (fizyk-filozof) fizycy sa wszedzie rozchwytywani. Po fizyce mozesz uczyc w szkole, dawac korki (podobno ok 100zl - tak mi przynajmniej ginek sie zalił ;x), pracowac w laboratorium (kij wie o co mu to chodzilo ;p), a takze w bankach i innych takich matematycznych placowkach ;p Pewnie polowa z tego to brednie (trzeba jakos zachecic studentow do nauki ;) ) no ale ja tam na fizie nie narzekam ;P Planuje zostac na uniwerq ;x

Gość truskaweczka8989
a co myślicie o towaroznawstwie i zarzadzaniu jakoscia na akademii morskiej?

i___ wiesz... :) człowiek z pasją i tak znajdzie super prace, w każdym kierunku

Zarządzanie i Marketing specjalizacja : dziennikarstwo multimedialne, co o tym myślicie?

manganian VII potasu--> wiem ze na farmacji jest ciezko tak jak i na inzynierii srodowiska:) ogolnie to strasznie lubie chemie i ekologie i mate dlatego chcialabym studia z tym zwiazane:D:)

prawo ekonomia informatyka te kierunki dają nieograniczone możliwości jeżeli chodzi o pracę :) oczywiście zaraz mnie zjadą ludzie studiujący technologię drewna, leśnictwo, polonistykę, historię czy matematykę stosowaną... ale taka jest prawda :D

bishop mozesz sie smiac,ale moj kolega studiujacy tech.drewna twierdzi ze to jest przyszlosciwoy kierunek:P zarabia sie 4stys w IKEI :D ale serio to mimo ze kierunek dosc komiczny, to wcale na nim nie jest jakos super latwo.

Zdaję sobie z tego sprawę bo mam znajomych na tym kierunku :)... na leśnictwie zresztą też. Ciężko jest strasznie... ale jednak większe możliwości dają te 3 kierunki jakie wymieniłem w swoim poprzednim poście. W każdej większej ( i nie tylko) firmie... potrzebny jest ekonomista, prawnik i informatyk. Fabryk mebli i sklepów meblowych jest jednak niezbyt dużo.

Gość
RESOCJALIZACJA - O SPECJALNOSCI KRYMINOLOGIA A NLO PATOLOGIE SPOLECZNE - EXTra, zulow coraz wiecej, dewiantow masa

PATOLOGIE SPOLECZNE - no tak ..to przyszłościowy kierunek.. :D a tak w ogóle to teraz najbardziej opłaca się do zawodówki iść .

Gość burtueds
ktory kretyn powiedzial ze po chemii tylko mozna wykladac chemie w biedronce? :D widac ze sie znacie jakbyscie chciali wiedziec to wedlug mnie przyszlosc ma wlasnie przemysl chemiczny wszystko jest z chemii to co kupujecie to na czym siedzicie co jecie radze sie zastanowic juz nie mowiac o pracy zagranica gdzie przemysl ten w usa anglii francjii jest najlepiej rozwiniety i trzepie sie po tym kase no to nara

Gość bnom
Finanse i Rachunkowość, Informatyka i podobne...

Gość zaszokowana i to jeszcze jak
nie ma tu jeszcze fagota ? a to dziwne :p

Gość pipidówaa
wstrzyczasowymaczka no ale prawnikiem byc trzeba w sumie 8,5 roku edukacji mylisz się - prawnikiem sie jest po 5 latach nauki