Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lewa ręka czy prawa

obrączka na lewej ręce-co sądzicie?

Polecane posty

Gość lewa ręka czy prawa

w krajach europy zachodniej (oprócz Niemiec) oraz w USA nosi się obrączki na lewej ręce u nas na prawej nie wiedzieć czemu. Na lewej ręce zgodnie z tradycją antyczną, że bliżej serca, serdeczny palec lewej ręki symbolicznie jest połączony żyłą serca, nerwem serca, tzw. via amore. U nas niezrozumiale na prawej. Podsyłam linka, niestyty po angielsku ale wielu rozumie ten język. Jak sądzicie, może na lewej nosić? http://en.wikipedia.org/wiki/Wedding_ring

Gość
a ja bede nosila na lewej , nic , jak pojade na wakacje do Polski beda mysleli , ze wdowa jestem :D:D

Gość ja pierscionek nosze na lewej
i obraczke bede noci na tym samym palcu i nic mnie nie obchodzi co inni mysla

Gość ja nosze na lewej bo mam męża
Włocha, a we Włoszech nosi sie na lewej

Gość bluznicie
a noscie sobie nawet na lechtaczce, kogo to obchodzi?

Gość kibhkjkjh
A mnie kiedyś kumpel zapytał, czy jestem dziewicą, bo noszę obrączkę na lewej ręce :D

Gość do prymitywów
2 ostatnie posty, GŁUPIE PRYMITYWY. Jak was to nie interesuje to nie otwierajcie debilnej mordy na tym topiku. Sprawa jest poważna, przeczytajcie sobie smrody głupie link w pierwszym poście. Chodzi o to, że na lewej nosi się wygodniej niz na prawej ale z koleji mozna byc posądzonym (kulturowo) o bycie wdowcem/wdową i stąd ten temat.

ja mam problemy w rozróżnianiem strony lewej od prawej i dlatego bizuterie nosze tylko na lewej. Nie moge sobie wyobrazic ze mialabym cos na prawej rece :O

ja mam dylemat..moj przyszly maz jest z RPA, u niego tez sie nosi obraczke na prawej rece, ale mieszkamy w UK a tu jest na lewej..chyba zostaje tylko przekladanie, jak pojedziemy do Polski, czy RPA, haha

Gość do tych od PRYMITYWÓW
zanim kogos wyzwiesz glupia wieśniaro poczytaj słownik ortograficzny

Gość ja sie dostosuję do kraju
w którym aktualnie prszebywam. W Polsce nie chcę uśmiercać męża za życia, a zagranica też chcę, żeby wszyscy widzsieli, o co chodzi.

Gość a ja na lewej
ja nosze na lewej a moj maz na prawej hehe

Gość z jakiego materialu
a ja NARESZCIE MAM JAKIŚ BONUS Z TEGO TYTUŁU, ŻE JESTEM LEWORĘCZNA!!! Noszę na prawej i tak mi jest wygodnie :) JUPIII!!!! Dla kogoś, kto całe życie zbierał małe cięgi w świecie praworęcznych (spróbujcie otworzyć puszkę otwieraczem za pomocą lewej ręki :P ) to miła odmiana ;)

Gość kolodzolo
no ludzie, co zaobrączkowania są nak tórej ręce nosicie?

Gość kwiatuszek Rafała
a ja bede nosiła obrączkę a lewej ręce, ponieważ mam problem z palcami prawej, a mianowicie serdecznym i środkowym... czy będzie coś niestosownego w tym że mój przyszły mąż włoży mi obrączkę na lewą dłoń?

Gość a booo ja
Ja noszę obraczkę od 12 lat na lewej ręce, mieszkam w Polsce i guzik mnie obchodzi co sobie ktoś pomyśli.