Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym m yślicie...

Dziwny przesąd-słyszałyście o czymś takim?

Polecane posty

Dzisiaj dowiedziałam się od ciotki (40letnia kobitka), że po porodzie mam przynajmniej przez tydzień nie myć włosów "bo mnie powykręca". Dziwne, pierwszy raz coś takiego słyszę w życiu. Co wy na to?

wow - no nieźle, dużo słyszałam ... ale chyba bije wszystko ... :)

Gość uiop
a ja slyszalam zeby kobiety nie farbowaly wlosyw ciazy bo dzieci beda miec rude buhahahahaaah

a ja ... \"jak będziesz wracała z dzieckiem ze szpitala to się nie oglądaj bo szybko tam z drugim wrócisz\" albo ... \"jak się przestraszysz nie łap się za brzuch bo dziecko znamie w tym miejscu dostanie\"

Aha, ciotka mówila jeszcze, żeby po porodzie nie brać w palce zadnych igieł, np. do cerowania kaftanika, bo palce powykręca. Tłumaczyła to tak, że po porodzie organizm jest maksymalnie wycienczony i że łatwo się łapie rózne schorzenia. Już sama nie wiem, co o tym myśleć :(

Słyszałyście coś podobnego?

daj spokój - wogóle się nie przejmuj taki gadaniem :)

Gość ja słyszałam o szyciu
podobno w połogu nie wolno szyć,bo połamie i podobno połamało moją babkę...ale czy to prawda...............

Gość filla
e a moze to z tymi rudymi wlosami to prawda cio

Gość realnie i rozsadnie
przesadow jest bez liku, moja Matka bedac z bratem w ciazu przstraszyla sie ognia i zlapala sie za tyl glowy, brat do dzisiaj ma z tylu glowy czerwony znak, nie bylbym az tak bardzo niedowiarkiem lepiej na zimne dmuchac niezbadane sa mozliwosci ludzkiego mozgu

Gość upppppppppppppppppppppppp

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeej
z ta czerwona plama po wystraszeniu sie ognia to chyba jednak prawda moj szwagier tak ma(jego matka sie przestraszyla wlasnie ognia) kolega moj ze szkoly rowniez tyle ze maly slad slyszalam od znajomych rowniez o innych przypadkach wiec takie gupie to nie jest powstaje w tym miejscu za ktore zlapala sie ciezarna matka moj szwagier ma doslownie slad dloni na karku - widac zaznaczone palce wnetrze dloni w inne bzdety nie wierze ale z tym ogniem to akurat prawda

Gość miki mause
ja umylam glowe w szpitalu na drugi dzien i nic mi nie bylo, ale z ogniem i myszami to chyba prawda bo moj jeden brat mial wypalana plamke na czole a drugi ma duza myszke na nodze bo akurat mama sie za noge zlapala dobrze ze ja sie myszy nie boje

a ja słyszałam zeby nie chodzic pod sznurami od prania bo sie dziecko pempowimną zapląta

agawa znam podobne - \"żeby nie nosić łańcuszka na szyji\"

Gość jusiek
może ciotka lekko przesadziła