Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem juz sama

Szorstka gabka a opalenizna

Polecane posty

czy szorstkagabka serio sciera opalenizne? bo przeczytalam tu taka wypowiedzi troche sie przerazilam,bo nigdy nie zwrocilam na to uwagi,a musze sie ta gobka szochrowac codziennie zeby mi wloski oi depilatorze nie wrastaly.Co o tym sadzicie.?Z gory dzieki za kazda odp.pozdrawiam

Gość no co ty nie zartuj
jasne ze tak pelling po prostu sciera wierzchnia warstwe skory, to naturalne ze opalenizna schodzi razem z naskorkiem. Nie calkiem oczywiscie.

Gość timbim
Bzdura. Peeling usuwa jedynie zrogowaciały naskórek i tą poszarzałą warstwę skóry. Własnie w każdym artykule o przedłużaniu opalenizny jest napisane, że nalezy przynajmniej raz w tygodniu zrobić peeling a potem często nawilżać balsamami, wtedy skóra dłuzej wygląda ładnie i opalenizna jest ładniejsza a nie taka jaszczurza, przybrudzona, poszarzała skóra. No i oczywiście można przedłużać opalneniznę pijąc sok z marchwi i używając balsamów z samoopalaczem.

Powiem ci tak: ja codziennie szoruję całe ciało szorstką rękawicą i codziennie wcieram mleczko brązujące z Garniera, i jestem pięknie opalona, ładniej niż jakbym się opalała na słońcu. Taki peeling usunie ci tylko wierzchnią warstwę naskórka, a opalenizna \'siedzi\' głębiej. Skóra jest fantastycznie gładka, a opalenizna lepiej się przyjmuje i dłużej trwa.

Dziekuje bardzo za odpowiedzi:) czyli kontynuuje masaz rekawica bo mi sluzy:)