Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara bede mama

rodzisz i co bezposrednio po porodzie?przeciez jestes padnięta .co każ robic?

Polecane posty

Gość stara bede mama
mą wie ze nie tak siup miec dziecko i dlatego juz chce starac sie.No ale ja faktycznie jakos boje sie chyba jeszcze. No ale bardzo chce.Zycie zmienia sie po narodzinach.Juz nie mozna sobie tak samej wyskoczyc po chleb do sklepu czy na poczte.Trzeba brac cały majdan, wózek, kocyki, dziecko ubrac, koszyk na herbatke......wszystko sie zmienia.Do miasta po spodnie tez nie pójde bo juz jest dziecko i trzeba z nim zostac.Mąz długo i cięzko pracueje......nochybaze żlobek............

ehh duzo tych pytan co do ksiazeczki to zaszczepia malego, pozniej do domu przychodzi polozna i mowi kiedy przyjsc na koljne szczepienie, oraz wpisuje date olowkiem zebys nie zapomniala :) w szpitalu dpostaniesz kartke co potrzebne jest dla ciebie i dziecka do szpitala co szpital to co innego potrzebuja u mnie np nie trzeba bylo miec ubranek, oliwki itp dla dziecka chusteczki, pampersy i wyprawka na wyjscie polozne codzinnie same kapaly , oliwkowaly dziecko i ubieraly dziecko

Gość stara bede mama
no tak, jezeli dziecko poci sie przy karmieniu czy ulewamu sie, czy spoci mu sie między nózkami to faktycznie codziennie. Dobrze wiedziec.Boze tyle obowiązków -tego tak sie boje;to zmieni cały mój ułożony i wygodny swiat.Niestety - wygoda jest teraz-potem juz tak nie bedzie. I dlatego boje sie tych zmian.Tej depresji.Płaczu dziecka bezradnosci.Dlaczego on płacze.co mu jest?czy nie chory?

Gość stara bede mama
czyli oliwkowanie po podstawa jednak? pewnie nie dadzą ubranek dla noworodka i trzeba miec ze sobą:(.No ale dzięki.papmpersy chusteczki.A czy dzieciaczka po kapieli trzeba ubierac w nowe spioszki skarpeteczki czy mozna ubrac to co miał dzień wczesniej?

jak urodzisz to przez 2 godziny MUSISZ przebywac na porodówce ! pozniej jak masz siłę idziesz ((ja szłam:))jak nie prowadzą cię albo wiązą wózkiem .... wszedzie pewnie w szpitalu inaczej z opieką nad maluchem ja urodziłm po północy małą miałam godzinkę i kazano mi odpoczac ( i tak nie mogłam zasnąc:P) przywiezli mi Ją o 6-stejrano

eee w szpitalu nie oliwkuj ! dziecko jest w mazi płodowej - to naturalna ochronka tylko pieluszki i chusteczki w szpitalu - jak najmniej kosmetyków na początek u nas w szpitalu siostry kąpałay ,przebierały dzieciaczki i przynosiły my zmieniałyśmy tylko pieluszki :) no i karmiłyśmy:)

Gość no pewnieww
stara bede mama---> Ty też myjesz się dopiero wtedy, kiedy się spocisz i zakurzysz? dziecko trzeba myć codziennie.

Gość stara bede mama
no a jak z tym przebieraniem.Bo nie wiem czy co kąpiel to trzeba dac położnej nowe ubranko aby je ubrała czy w starymubranku z poprzedniego dnia? Npp skarpeteczki czy kaftanik.Bo teznie wiem jaką wyprawke sie bierze. Jak kaą 3 kaftaniki wziąść jako wyprawka to pewnie co kąpiel to nowe ubranko...

Gość stara bede mama
ja pracuję, chodze po miescie, sprzątam, piore to sie poce:)a takie noworodek myslałam ze niekoniecznie.No ale Ok juz wiem ze codziennie.

Gość stara bede mama
a pampersów jest tyle rodzai i chyba niema znaczenie jakiej firmy? czy jednak są jakies dla noworodków.Irozmiar to jaki 1? czy jak to oznaczają?

Gość ja tez nie wiem nic o tym
ale jak na razie musialam odlozyc starania i to mnie najbardziej smuci:(

polecam zapisanie sie do szkoły rodzenia jak juz będziesz w ciaży, najlepiej do tego szpitala, w którym zamierzasz rodzić