Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lasla

ŻYLAKI A YASMINELLE

Polecane posty

Gość lasla

Czy pomimo zagrożenia zylakami np rodzice mają albo samemu sie ma żylaka lekarz powinien pozwolić brac tabletki?Powiedziałam lekarce, że mam żylaka i czy moge brac tableki a ona spławiła mnie bez zadnych badań z recepta na Yasminelle...Wiem ze juz są takie topiki ale czy może któraś z was bierze tabsy pomomo zylaka i sie nie powiekszają?Przeczytałam na forum, że Yasminelle są niebezpieczne dla żył:( Są tableki które minimalnie wpływają na zyły?POMÓŻCIE

sa, takie jakie sie daje kobietom karmiacym- z min dawka (albo i bez) estrogenow poza tym jesli tylko mozesz to ci odradzam ja sie od tabletek dorobilam zylakow choc u mnie w rodzinie nikt nie ma ani babcia, dziadek, matka kiedys jak wejdziesz w menopauze nie bedziesz mogla swobodnie HTZ stosowac przy klopotach z zylami

a jesli bedziesz chciala spirale to nie daj sie lakarzowi oskubac wkladki mozna kupic w aptece do 100 pln a zalozyc powinni bezplatnie w ramach NFZ a nawet jesli pojdziesz np do spoldzielni lekarskiej to i tak taniej wyjdzie- zaplacisz za wizyte 80-100 a prywatnie gin chce od 300 do 500 chamy!!!!

Gość ghgjhg
ginekolodzy odradzaja cerazette-minipigułkę bo podobno odwapnia kości.

Gość rostrzepana kura
ja mam żylaki i osobiscie odradzam przyjmowania pigułek.Kiedyś sama przyjmowałam i one pogorszyły stan moich żył.w tej chwili kwalifikują się do operacji :-(

Gość sdtfbgf
Oto teoria mojej lekarki:tabletki nie- bo mam żylaki, spirala nie- bo nie rodziłam, gumki nie-bo pękają. Najlepiej niech Pani urodzi i założy potem Mirene:)Super pomysł, nie uważacie???Grrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!

Gość devgirl
ttttuuuttt -> tez biore yasminelle i tez mialam dretwienia a czasami nawet takie ze konczyn nie czulam... Okazalo sie ze za malo magnezu mialam we krwi. Pobralam aspargin przez tydzien i przeszlo :) teraz staram sie lykac go ze 2 razy w tygodniu i jak narazie jest ok

Gość gfyuht
hej!Własnie odebrałam badania. Mam Aptt 32 sekundy. Szukałam w necie i jedne normy podaja ze prawidłowo to 26-39 sekund a inne że 42-65 sekund!!!Niezła rozbierzność!!!według tej drugiej moge mieć zakrzepice bo bola mnie nogi od tabsów:(mimo że odstawiłam juz miesiąc temu.W srodę ide do gina po raz kolejny. To juz trzeci lekarz z rzedu ktory nie umie mi pomóc!!!

Mi zyły wyszly na całym ciele i nawalaja mnie nogi pod kolanami kłuje, boli łydka jakby skurcz. Kurde nie wiem o co chodzi:(