Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hellishbloodystorm

duchowe uniesienia katolikow

Polecane posty

Gość kto wie kto wie
takie czasy :O materializm 😭

Gość BeznadziejnaOsobaZrównoważona
no bo w sumie o to chodzi goście przynoszą jak najwiecej i jak najdroższe prezenty a organizatorzy urządzają w jk najlepszych salach , najpiękniejszych ubiorach itd itp a potem se nawzajem chwalą i jest git :O przecież 99% ludzi uważających się za katolików zupełnie na ma o tej wierze pojęcia :O tylko pokazówa

Gość Fantik
do tego katolicyzm to wiara która ma najwięcej pytań, na które nie ma racjonalnej odpowiedzi, a jeśli już to są po prostu śmieszne, dla dzieci w wieku 5 lat

fantik zgadzam się z Tobą bo w końcu ta wiara zostala stworzona przez jakiś tam ludzi w sredniowieczu którzy tak naprawdę nie mieli zielonego pojęcia o przyszłym życiu na tamte czasy takie tłumaczenie wystarczało

hellishbloodystorm -->no dokładnie wilekie oburzenia : " to Ty nie wierzysz w Boga? :O" typowy głupi lud wierzą bo tak im każa zero myślenia na ten temat bo w sumie tak wygodniiej mogą grzeszyć ile dusza zapragnie a ptem się pójdą wyspowiadać i myśla ze są ok bo do kościóła co niedziele chodzą

beznadziejna - prosze, powtrzymaj sie od komentowania w rodzaju \"glupi lud\" ;), bo zaraz sie wojna zacznie czy ktos wierzacy i praktykyjacy wymienione w temacie obrzedy (jako organizujacy lub zaproszony) moglby sie wypowiedziec?

dobra jest ok chyba nikt nie przeczytał :P

Gość ja czytałaaammm
Jestem katoliczką, a co do prezentów itd.itp. to powiem tylko tyle, że to nie jest najważniejsze, przynajmniej dla mnie. Moje dzieci za parę lat przystąpią do 1-szej Komuni Św., wiem, że będę bardzo ten dzień przeżywać ale nie dlatego, że wydałam przy tej okazji tyle czy tyle, czy że moje dziecko dostanie to czy tamto. Najważniejsze to fakt, że w tym dniu moje dziecko po raz pierwszy przyjmie Pana Jezusa pod postacią Chleba do swojego serduszka. Ale wiem, co masz na myśli. W tym roku byliśmy na Komunii i ojciec dziecka rzucał komentarze w stylu: synu, ty jesteś teraz bogatszy ode mnie, a matka nie mogła uwierzyć, że tyle kasy na jedzenie poszło i mówiła: jedzcie, bo się zmarnuje...To przykre, bardzo...Ale nie wszyscy tacy są na szczęście:)

Gość
hellishbloodystorm-zajmij ty sie moze np.malowaniem,co?Daj ty nam katolikom spokoj...

Gość
tak jest beznadziejna cos tam-nasza wiara pochodzi ze sredniowiecza,Slonce nadal sie kreci,przyciaganie ziemskie powoduje od tysiecy lat obrot ziemi wokol wlasnej osi,a ludzie jak pletli bez sensu,tak plota...ot jedyna stala we wszechswiecie:stala glupawa!!!

yagon - dlaczego am dac spokoj :O bo prawda w oczy kole? po prostu chce sie dowiedziec, co mysla o mojej tezie sami zainteresowani, a wnoskow z kosmosu nie wyciagam ...

Gość nick jak i inne
A ja daję dużo: księdzu, siostrzeńcowi, bratanicy, znajomym nowożeńcom czy znajomym rodzicom nowoochrzczonego dzidziusia. Lubię się dzielić tym co mam z tymi których lubię.

Gość nick jak i inne
Przynajmniej wiem, że forsa pójdzie na dobry cel.