Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23letnia

pomóżcie

Polecane posty

Gość 23letnia

Ostatni raz kochalam sie z moim chlopakiem w kwietniu(zabezpieczalismy sie prezerwatywa i nie pekla), to byl miedzy 23 a 27 dniem cyklu, cykl trwal 27 dni (28 dnia dostalam miesiaczke) miesiaczce towarzyszyly silne bole pierwszego dnia , jak tak zawsze mam ,ze az tabletki biore, standardowo, krwawienie bylo dosc obfite takie jak zawsze i trwalo 5 dni pozniej kolejna miesiaczke dostalam 33 dnia czyli moj cykl trwal 32 dni (mam nieregularne) miesiaczka normalna, trwala 5 dni kolejny cykl trwal juz dosc dlugo bo 35 dni miesiaczke dostalam w nocy z 35/36 dnia czulam juz w nocy charakterystyczny bol brzucha i dosyc intensywnie krwawilam (standardowo) to bylo w nocy pozniej w ciagu dnia tez sporo tak zajk zawsze kolejnej nocy tez sporo czyli standard no idzisiaj licze drugi dzien okresu i rano lecial normalnie a teraz czuje ze juz sie konczy:(czy cos jest ze mna nie tak?czy jestem w ciazy?wizyte u ginekologa mam dopiero za pare dni pomozcie moze ngLKA??

Powiem szczerze że nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Z opisu wynika, że miesiączki są prawidłowe (o nieregularności mówi się dopiero wtedy, gdy różnica między najkrótzym a najdłuższym cyklem w ciągu ostatniego roku wynosi więcej niż 10 dni).Jeśli więc nie rozwiałam Twoich wątpliwości to napisz na jakiej podstawie podejrzewasz ciążę? Jak dla mnie nie ma podstaw ku temu.

Gość 23letnia
Moja miesiaczka sie juz skonczyla na to wyglada, nie wiem co ma robic jestem taka zestresowana ze az plakac mi sie chce od tego wszystkiego, co to moze byc?blagam Was...

Gość dizys............eh
A skąd niby ciąża po 3 okresach? Dziecko nie bierz się za seks, jak nie rozumiesz pewnych zasad i nie wiesz jak reaguje Twój organizm...

Prawidłowa miesiączka trwa minimum 3 dni, towarzyszą temu skurczowe bóle (mniejsze lub większ) oraz skrzepy i resztki błony (więcej lub mniej). Raz na jakiś czas może zdarzyć się odstępstwo od reguły, czyli miesiączka mniej obfita albo krótsza - ale to nie znaczy, że musi być coś nie tak. Zazwyczaj jednorazowe zdarzenie, czy występujące raz na jakiś czas - tego typu - uznaje się za normę i nie ma powodu do obaw.Przy ciąży prawdopodobnie nie miałabyś żadnego krwawieni lub miałabyś delikatne plamienie - ale w ciązę nie tak prosto zajść, nawet - gdy człowiek się stara.Dlatego nie widzę podstaw, by ciążę podejrzewać. Chyba, że miałaś niezabezpieczony stosunek z wytryskiem do wewnątrz - około 2 tygodnie temu. Jeśli nie - to się nie martw.

Gość ja pierdziele . . . .
Jak można być tak głupim w wieku 23 lat??????? NIE UPRAWIAJ SEXU

Gość 23letnia
Bardzo Ci dziekuje ngLKA, liczylam na Twoja wypowiedz, zgodnie z tym co powiedzialas zajrzalam do swoich kalendarzykow, tak wiec roznica pomiedzy najdluzszym a najkrotszym moim okresem w ciagu ostatnich 12 miesiecy wynosi 8 dni A ja sie zapisalam do ginekologa zeby mu powiedziec ze mam dosc nieregularnych okresow, bo co miesiac chodze zestresowana:/a tu sie okazuje ze nie sa takie nieregularne wcale....jak sie zbliza okres to ja juz sie denerwuje, a ciaze podjerzewalam tylko na podstawie czytania tego forum, takie rzeczy sie tu dzieja.......dla mnie ta miesiaczka to normalna miesiaczka (mam na mysli bole, poczatkowa ilosc i wyglad, zupelnie normalna, dopiero teraz sie zdenerwowalam jak sie okazalo ze to juz koniec)

Tutaj są głównie schizy - a nie ciąże :-)Pomyśl nad jakimś zabezpieczeniem Sama preerwatywa jest dość zawodna, może dodatkowo globulki?A jeśli to Cię nie przekonuje to zachęcam do poznania własnego ciała = mniej stresu i większa pewność (na początkustosowałam z prezerwatywami, potem się przekonałam).http://www.npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htm

Gość 23letnia
może i jestem glupia, chociaz wcale tak nie sadze bo sie zabezpieczam, ale czytajac to forum regularnie mam wrazenie ze to juz jest chyba normą ze sie krwawi w czasie ciazy chyba za duzo sie naczytalam....

Gość 23letnia
wczesniej z innym partnerem stosowalam tabletki Cilest moj obecny chlopak mieszka w innym kraju widujemy sie sporadycznie raz na 2-3 miesiace wiec nie wiem czy bylby sens szpikowania sie hormonami w kazdym badz razie bardzo dziekuje za pomoc ngLKA!

Gość ja pierdziele . . . .
No to gratuluje rozumu jeśli w wieku 23 lat forum na któym piszą rozhisteryzowane 16ki przeróżne bajki jest dla Ciebie wyznacznikiem tego czy jestes w ciązy... w tym wieku to już parę podstaw o seksie powinno mieć... Na twoim miejscu bym abstynencje zastosowoała, do czasu aż dojrzejesz emocjonalnie...

Gość 23letnia
Nie jest dla mnie wyznacznikiem, ale czlowiek zaczyna schizowac i podswiadomie wmawia sobie ciaze ile to ja razy slyszalam "miesiaczka nie wyklucza ciazy" chociaz tez mi sie to glupota wydaje od dzis chyba przestane tu zagladac

Gość ehh.....
To forum taki mit wykreowało niestety:/ Zawsze się mówiło, okres mi się spóźnia czyli mogę być w ciąży, a teraz odwrotnie... Nie wierze w takie rzeczy. Jestem w stanie jedynie przyjąć do wiadomości, że jedna na 1000 kobiet plami jeszcze będą w ciązy, ale nie ma NORMALNEGO okresu. Także lepiej na świeże powietrze, a nie pierdoły czytać:)))

Gość 23letnia
A najlepsze jest to, ze dopoki nie znalazlam tego forum tez mialam roznej dlugosci cykle i sie w ogole nie stresowalam, bo nawet by mi do glowy nie przyszlo ze mozna miec "miesiaczke" w ciazy i jak tak patrze na kalanedarzyki to raz juz mialam 2 dniowa i raz cykl mi sie wydluzyl do 38 dni (rekordowo) ale ja sie tym nie przejmowalam, a odkad czytam to forum to kazdy glupi sygnal odbieram jako objaw ciazy!PARANOJA Pozdr

Gość Nie czytaj
Nie czytaj, lepiej na tym wyjdziesz:) Szczerze:) Szkoda czasu na farmazony opowiadane z ust do usta jako legendy i to pewnie przez małolaty