Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Czemu ludzie uważają gest podniesionej prawej ręki za gest hitlerowski?

Polecane posty

Ten gest jest obecny we wszystkich kulturach, otwarta dłoń oznacza pokój. Ten gest był symbolem ruchu narodowego, także MW, jeszcze na długo przed tym jak przywłaszczył go sobie Hilter. Więc dlaczego jak ktoś wykonuje ten gest, to od razu media histeryzują, że ten ktoś pokazywał \"Heil Hitler\" itd. ? :-o

Gość metalówaaaaa
A ty używasz tego gestu? :-o

Gość anty fggiertych
Jest różnica. wyciągnięta prawa ręka na płasko do przodu to hitlerowski gest. wyciągnięta prawa ręka równoległa z ciałem zgięta w łokciu tak by dłoń była pionowo to gest pokoju.

Gość pewnie że używa
tak się wszechpolacy na wiecach organizacyjnych witają

Gość lewactwo robactwo i plew
chuj to jest nasz ostatni...

Gość von hunganau
a używasz tego gestu w jakim celu?

Gość wszechpolkaa
Uzywam bo twierdzę że to najlepszy sposób na nawiązanie transcendentnej więzi pozasensorycznej z moim zwieraczem by ten na komendę wydalał mojego kupsztala w ten sposób sram kiedy chcę a nie kiedy muszę.🖐️

Gość ale podszyw
:d

Gość ale ty masz
w głowie nasrane kobieto.... czy ty widziałaś jakiś filmik z czasów lll Rzeszy??? to co sie głupio pytasz!!!!!!!!! i dziwić sie że ludzie nienawidzą tego waszego faszystowskiego ugrupowania.

Gość a czemu niektórzy
ludzie zadaja takie durne pytania:o:o:o:o:o

Gość ale ty masz
jeszcze jakieś mądre pytania masz??? np. dlaczego uważacie że druga wojna światowa to nie był dobry pomysł przeecież zamordowali wtedy tylu żydów i homoseksualistów??? żal mi cie.

\'w głowie nasrane kobieto.... \" Dziękuje za miłę słowa, ale niestety - nie zrewanżuje się. :classic_cool: \"czy ty widziałaś jakiś filmik z czasów lll Rzeszy??? \" Nie raz, nie dwa. \"to co sie głupio pytasz!!!!!!!!!\" Bo nie rozumiem, czemu większośc ludzi kojaży narodowe pozdrowienie z gestem hitlerowskim. \"i dziwić sie że ludzie nienawidzą tego waszego faszystowskiego ugrupowania. \" Hę? \"faszystowskeigo ugrupowania\" ? :D A masz jakiś choć jeden argument, który by uzasadniał to twierdzenie? "np. dlaczego uważacie że druga wojna światowa to nie był dobry pomysł przeecież zamordowali wtedy tylu żydów i homoseksualistów" Mylisz 2 wojne światową z holocaustem. " druga wojna światowa to nie był dobry pomysł" - wypowiedzenie wojny II rzeszy przez Wielką Brytanei i Francje było dobrym pomysłem jeśli o to chodzi, i nie wiem jaki to ma związek z holocaustem lub tym, że zabito tez podczas holocausto paru pedałków.

Gość ale ty masz
maturę z historii mam i to nie dzięki PANU MINISTROWI no tak bo Hitler to tylko na Polsę napadł i jaki to ma związek z drugą wojną światową.... zastanówmy się .... żaden!!! dzięki że mnie oświeciłaś buraczana panienko!!!

Gość ale ty masz
no a druga wojna światowa związku z holocaustem nie ma bo w trzeciej rzeszy już wcześniej prześladowano żydów. bosko!!!

\"zabito tez podczas holocausto paru pedałków\" - to mi wystarczy by wyrobic sobie zdanie o tobie, bo o twojej organizacji juz mialam wyrobione. Oczywiscie jak najgorsze. Mowie to jako historyk i niekatoliczka.

Gość ale ty masz
a mało było afer z MW w roli głównej i sfastyką w tle??? i nie wykrecaj sie hasłami typu:"ot pijane małolaty", bo coś do cholery tych pijanych małolatów do was przyciąga!!!

Gość
Katharina Vitt-chron nas Panie Boze przed takimi nauczycielami jak ty.Nie klam ze teraz sobie wyrobilas jakies zdanie o kims.Czytam twoje wypowiedzi i wiem mniej wiecej jakie masz poglady.Mysle ze nie przystoi nauczycielce klamac?...

Gość
przepraszam-historykowi

Ciebie yagon w ogole nie kojarze. Natomiast przeczytalam kilka wypowiedzi autorki topiku i dzisiejsza mnie wbila w ziemie :O Gdzie widzisz klamstwo?

Gość Wolna dygresja
Ja tylko chcę zauważyć, iż pojawia się nam nowy rodzaj prowokacji ... Prowokacja wychodząca spod czarnych nicków ... Bo te pomarańczowe już nie zawsze działają. Ten topic jest przykładem tej innowacji ... Jak widać znudzeni prowokatorzy internetowi też potrafią ewoluować ;)

Gość zawiedzionaa
tylko my podszywacze, jak zwykle trzymamy klasę 🖐️

Gość Pazury Cezara
Ten gest oznaczał też pozdrowienie Cezara

Gość
Katarina Witt-klamstwo widze w tym,ze piszesz iz wyrobilas sobie podlady o Wszechpolce po tym topicku,a mnie sie jednak wydaje ze juz wczesniej mialas okreslone zdanie nie tyle akurat o tej konkretnej osobie ale w ogole na pewne tematy...Mam chyba racje...

Gość
ja mysle ze wszechpolka jest osoba bardzo mloda.Tak nawiasem mowiac-tzw.sfastyka tez nie jest powiedzmy: logo wymyslonym przez faszystow ani nawet nie przez Niemcow,ale jednoznacznie sie z nimi kojarzy(z faszystami) z powodow oczywistych...

\" mało było afer z MW w roli głównej i sfastyką w tle\" Tylko jedna, w dodatku, jedyną osobą w niej uczestniczącą była nienależąca wtedy do Młodzieży Wszechpolskiej Leokadia Wiącek. \"\"zabito tez podczas holocausto paru pedałków\" Co w tej wypowiedzi jest niewłaściwego? Może nie zabito, nie paru(homoseksualizm był w Rzeszy przestępstwem kryminalnym a nie grupą przeznaczoną do wyniszczenia jak próbuje wmówic homopropaganda, dlatego zbyt dużo homoseksualistów nie zgineło w holocauscie, po wojnie Alianci zmusili gejów do odbycia reszty zasądzonego wyroku, homoseksualizm był nielegalny w RFN do 1969 roku)nie pedałków?? Nie, nie robie sobie jaj. Mam 18 lat, ale nie wiem co to za różnica, czy mam 18 czy 118. Ten gest był używany przez przedwojenne MW (i nie tylko, ten gest był też używany też m.in. przez syjonistów, nawet przez jakąś angielską organizacje feministyczną, oraz przez większość przedwojennych ruchów narodowych, niezwiązanych z ruchem nazistowskim) , osoby używające tego gestu walczyły z Niemcami podczas okupacji, więc czuje się moralnie upoważniona do używania tego gestu. Na tej samej zasadzie co nazywanie nazistami członków MW używających tego gestu można by było teraz nazywać nazistami partie socjalistyczne za to, że nazywają się socjalnymi, bo taki przymiotnik w swojej nazwie miało NSDAP