Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość htgd

tak sie boje

Polecane posty

Gość htgd

czego moga to byc obajwy ostry bolw klatce piersiowej niemoznosc nabrania glebszego oddechu bol od mosta do lopatki kolatanie serca moja mama ma te objawy od wczoraj i nie chce isc do lekarza nie moge jej zmusic sila mam 17 lat

Gość lekarzem nie jestem
ale brzmi groźnie może zawał albo zatorowość płucna zadzwoń po pogotowie i zapytaj co robić

Gość htgd
nie wiem juz nic naprawde jak przyjedzie moj tata to ma jechac do lekarza ale boje sie

Gość htgd
moze mi ktos pomoc

Gość htgd
dzwonilam do taty on zadzwonil do mamy a ona mu mowi ze nic jej nie jest i nigdzie nie jedzie

Gość ja Ci mowię tylko spokojnie
nie boj się , zanim tato wroci kup mamie Validol - to preparat ziołowy , około 5 zł i niech mama wezmie jedną tabletkę ( sa do ssania) . Najprawdopodobniej sa to objawy nerwicowe , chociazby spłycenie oddechu i kołatanie.Niech mama spokojnie oddycha i nie stara się nabierac duzo powietrza bo moze dojsc do hiperwentylacji. Gdyby nie uspokoiło się to , to niech tato jedzie z mamą do lekarza :)

Gość htgd
moja mama mowi ze miala to i jej nie pomoglo

nie boj sie,to objawy nerwicowe...jest mnostwo preparatow ziolowych na uspokojenie,kup cos w aptece.powiedz,jakie mama ma objawy,to ci w aptece cos poradza.ale jak nie bedzie poprawy,to lekarz.ale bedzie ok,nie martw sie dziecino

Gość htgd
wiem ze nerwicowe domyslam sie ale i tak si boje

Gość ja Ci mowię tylko spokojnie
to moze KALSM ? Na mnie Validol działa a mam podobne "ataki" , po zazyciu jestem niewładna :P

Gość z sercem
nie ma zartow . moze byc to objaw nerwicy ale rownie dobrze cos powaznego wiec chyba lepiej przebadac sie u lekarza. moja mama tez miewa takie napadowe kolatania ale moze oddychac normalnie. 2 tyg temu byla u lekarza a ten skierowal ja do szpitala zrobili ekg oraz krew aby zbadac czy to nie od tarczycy9 wyniki na tarzyce byly dobre) po pol godzinie wszsystko sie uspokoilo i jeszcze tego samego dnia wrocila do domu. lekarz kazal zrobic echo serca aby wykryc czy nie ma jakiejs wady w sercu. tydzien temu zrobila echo wyszlo dobre wiec to jest nerwicowe ale lekarz mowil zeby mimo wszystko w takich przypadkach zglaszac sie do lekarza bo takie kolatanie bardzo oslabia serce i moze sie cos zablokowac wiec jesli samo nie przestaje to lekarz musi dac odpowiednie leki aby serce sie uspokoilo

Gość z sercem
aha moja mame raczej nie bolao w klatece piersiowej tylko serce walilo jak oszalale