Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rudziaa

Łysienie plackowate ???

Polecane posty

Gość .................ujujjjj
Moj syn po kuracji antybiotykowej nagle zaczal tracic wlosy w jednym miejscu. Powstal dosc spory placek, ktory codziennie smarowalam mu plynem zakupionym w aptece a przepisanym przez dermatologa. Lek byl "robiony" wiec nie mial nazwy a ja niestety nie pamietam skladu. Przykro mi, bardzo chcialabym pomoc bo wiem jaki to problem. Idz do lekarza jesli jeszcze nie bylas. Powodzenia w leczeniu.

Gość madziaRkas
łysienia plackowatego jako tako nie wyleczysz chyba ze wynika ze stresu. to zaburzenia immunologiczne. poczytaj http://www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,lysienie_plackowate_u_dzieci.html

Gość aniaks
Są na to metody leczenia, tylko nie daj się nabrać na pseudo-perparaty z allegro, większość to shity.. Tutaj znalazłem ciekawe info : www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,lysienie_u_mezczyzn.html Może znajdziesz cos dla siebie.

Gość Łysa Monia
Witam Mnie też spotkała ta okropna choroba ale na pewno się nie poddam i bedę walczyc do końca az odrosna mi piekne włosy (kiedyś miałam geste, grube i zdrowe włosy) nie tak dawno bo 4 misiące temu a teraz mam dosłownie łysą głowę, nie rosną mi włosy pod pachami w miejscach intymnych też wypadły brwi i rzęsy też trace... Co racja to racja najważniejsze to spotkać lekarza który poświeci się leczeniu.. byłam u pare dermatologów prywatnie i dla mnie to jest karygodne zachowanie poświęcali mi zaledwie 5 min jedna wrecz powiedziała że mam sie poprostu nie przejmować że włosy mi wypadują bo napewno przejdzie nie przeszło nie robiła mi badań tylko te podstawowe badania krwi zresztą następni lekarze byli jeszcze gorsi bo nawet mnie nie badali powiedzieli to co pisało na internecie a wizyta 50 zł poprostu koszmar i wstyd!!! Az trafiłam wkońcu na lekarza który naprawde pomaga ludziom jest to Pani Ordynator w naszym szpitalu odrazu dostałam skierowanie na odział... metoda leczenia? FOTOCHEMIOTERAPIA 2 godz przed naswietlaniem biore lek Oxoralen w celu uwrażliwienia mojego ciała na światło UV oprócz tego smaruje głowe Aplicortem jemsumplementy takie jak "vitapil i silesia" musiałam sprowadzic z niemiec tabletki Priorin dopiero leczenie trwa 3 tygodnie a podobno już coś sie dzieje na tej głowie. Wiem jedno że musze uzbroić sie w cierpliwość bo to jest długotrwałe leczenie i jest to wyleczalne bo rozmawiałam z lekarzami na ten temat i jeśli lekarzowi zależy na dobrze pacjenta to zrobi wszystko mam nadzieje że dla mojego organizmu to leczenie będzie miało efekt nieodwracalny.. Codziennie patrze do lustra taka niezatuszowana łysa bez brwi i rzęs pomysleć że 4 misiace temu byłam naprawde ładną dziewczyną patrze do tego lustra i nie płacze tylko mówie że będzie dobrze że wyzdrowieje i dam rade duzo jeszcze czasu musi minąc wiem ale przejde przez to... ważne żeby był ktoś przy was przyjaciele rodzice facet ja tych ludzi mam przy sobie i bardzo mi pomagają a moją miłość poznałam własnie wtedy gdy choroba zaczeła sie rozwijać.. Apropo tych smiesznych przypuszczeń że łysienie plackowate jest spowodowane stresem za przeproszeniem gówno prawda ja nie wiem co to jest stres wyniki krwi i tarczycy mam idealne... jedno jest pewne pozytywne myślenie jest bardzo potrzebne w tej chorobie :)

Gość Tomek X
Witam. U mojej dziewczyny dwa miesiące temu zdiagnozowano łysienie plackowate. Zaczeło się od skroni i małej plamki wielkości dwuzłotówki na czubku głowy. Dzisiaj placków jest tak dużo i są tak duże że prawie nie da się ich zakryć pozostałymi włosami. Boje się że moja kobieta wyłysieje całkiem łącznie z brwiami rzęsami itd. Lekarstawa przepisane przez ostatniego dermatologa (Skinoem Xamiol Porkoltoron Groprinosim ) na razie nie pomagaja. Nie wiem co robić ? Jak jej mogę pomóc ? Moniko> Bardzo jestem ciekawy jak przebiega twoje leczenie i czy jest jakaś poprawa...

Nie wiem, czy ci pomogę, ale matka mojego chłopaka jak była nastolatką tez miała plackowate łysienie (teraz ma 50lat i żadnego śladu po tym), więc ktos jej polecił robic maseczki na włosy (wtedy były inne czasy, nie było tylu specyfików w aptekach): żółtko jajka, łyzka oleju rycynowego, sok z połówki cytryny, łyżka nafty kosmetycznej - to wszystko wymieszać na papkę i wmasować w skórę włosów, trzymać pod ręcznikiem z godzinę, najlepiej w trakcie kapieli (pod wpływem ciepła lepiej wnikaja substancje) i nastepnie dokładnie spłukać włosy i umyc szamponem. Ona mówiła, że ponoć nie mozna robić tego częsciej niż co 2 tygodnie... ale wydaje mi się, że nawet jeśli twoja dziewczyna będzie robiła to co tydzień to chyba nie zaszkodzi.. ja stosowałam ta maseczkę, bo przez jakiś okres czasu wypadały mi włosy i mi to pomogło...

Gość gość
Może ten lek http://www.piloxidil.pl ? Podobno ma bardzo wysoką skuteczność. Z ciekawości poczytałam opinie i też są bardzo dobre. Istnieje cała masa zadowolonych klientów, którym pomógł.

Gość gość

Witam serdecznie. Ja przeszłam długą drogę nim trafiłam na serum Hair Medic i żałuję że tak późno się na ten produkt zdecydowałam. Działa wszechstronnie, wspomaga wzrost, zatrzymuje łysienie, koi różnorakie podrażnienia skórne.

Gość Ania

Dzien dobry. Zapraszam po świetne naturalne kosmetyki. Pomagaja w zwyczajnej pielegnacji ale tez przy luszczycy, wypadaniu włosów, łysieniu. Zapraszam do kontkatu pokaże katalog, przemiany klientek. Dobierzemy kosmetyki 🙂 luizaaa977@gmail.com