Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pytam Pytam Pytam

Depilator- co ile używacie?

Polecane posty

No właśnie- pytanie jak w temacie. Mam depilator niższej klasy i muszę usuwać włoski z nóg średnio raz na tydzien :O aby skóra była gładka.A niby miało być tak pięknie :P Kolezanka ma Brauna za ok 200 zł i też depiluje tak często. Czy coś z nami nie tak?;) A co z twierdzeniami, że efekt utrzymuje się 6 tygodni :O

Chodzi o to ze wlsoksi sa zawsze w roznym stadium wzrostu, te co usuniesz sa juz duze, a pod nimi ook sa takie co dopiero wschodza, ale jeszcze sa pod skora.. ja tez depiluje powiedzmy co 2 tyg.. to normalne i nie ma cudow nawet laserwowo jak sie usowa to jest kilka zabiegow co miesiac, bo wlasoki tak wlasnie rosna

ja usuwam tak raz na 4-5 tygodni... rzeczywiscie wloski sa slabsze ale watpie by calkiem znikly nie mam potrzeby golenia calych nog gdy widze 2 czy 3 wloski..

Gość Sylwiaaaa
A ja sie chciałam was zapytać czy wrastaja wam włoski po depilatorze? Depilatory poleca sie bardziej brunetkom, a ja jestem blondynkom i zastanawiam sie nad zakupem depilatora...

Depilację muszę powtarzać średnio co 3 tygodnie. Co do wrastających włosków nie mam tego problemu, gdyż regularnie stosuję peeling. Najpierw przed depilacją, a później po około 4 dniach od niej. Peeling najlepiej stosować 2 razy w tygodniu. To najlepszy sposób na to, aby uniknąć kłopotów z wrastającymi włoskami.

Gość gohamalgoha
Bardzo bym sie chciala skusic na depilator, ale zniechecilam nie koleznka ktora depilujac sie juz dwa lata ma straszne duzo takich plamek po nim. Nie wiem jak to wytlumaczyc, ale wyglada to okropnie. Nie tak jak na reklamie-gladka skora.

Czasem golenie nóg maszynką może być o wiele \"niebezpieczniejsze\" niż depilator. Jak już wcześniej napisałam, najważniejszy jest peeling, który zapobiega wrastaniu włosków (to właśnie one powodują takie plamki). Po depilacji trzeba skórę \"ukoić\", kiedyś stosowałam balsamy, ale było jeszcze gorzej (podrażnienie), teraz przeszłam na zwykłą oliwkę, która jest najlepsza na podrażnienia.

wrasatajace wloski to moja zmora... niestety depilatorem gole tylko...nogi :O na reszte nie ma mowy... heh no wlasnie bo jestem brunetka i mam twardy wlos...

A ja właśnie zastanawiam się nad kupnem depilatora i nie wiem na co zwrócić uwagę. Wszystkie są dla mnie takie same tylko ceną się różnią :D

Ja też mam depilator niższej klasy i podobnie jak autorka topicu muszę depilować nogi średnio co tydzień. Ostatnio kupiłam plastry z woskiem, żeby chociaż uda dokładnie wydepilować, ale widzę, że po tych plastrach pękają mi naczynka. Pozostaje tylko kupić lepszy depilator ... Przy kupnie nowego polecam zwrócić uwagę na ilość pęset - 40 brzmi lepiej, niż 20.

Gość lobi
A baby w ciazy moga uzywac depilatorow czy nie?

Gość czyli wniosek z tego taki
że trzeba poczekać miesiac aż wszystkie włosy na nogach wam wyrosną i dopiero wtedy je wydepilować :D wtedy nie ma problemu, że jeden dopiero co wyrósł, a drugi już wschodzi a trzeci już jest długi :P

Gość o tak ...
a przez ten miesiąc chodzić po mieście obrośniętą jak sarna ...

Gość lobi
No moga czy nie?

\'mam tak samo jak Ty...\' Urwisku;p depilatora używam conajmniej 3 lata i przez ten czas się przekonałam że to jakiś mit poprostu z tymi 4 tygodniami!! kurcze nie dość, że po tygodniu musze operacje powtarzać, to jeszcze strasznie mi wrastają włoski! codziennie myje się ostrą gąbką, peeling też stosuje a nic nie pomaga.... tylko ... mnie strzela, ale i tak wole to od golarki :(

Mi na szczęście nie wrastają ;) mam szorstką gąbkę, ale jej nie używam przed czy po depilacji :) bo nie muszę- narazie i mam nadzieję, że nie będę musiała :)

Gość zadowolona bo nażarta
pięknie, a ja sie musze golic codziennie, bo używam recznych jednorazowych maszynek

Gość lobi
Urwisku{kwiat]

Gość kkkkkkkkooooook
a czego używacie do golenia miejsc intymnych?? Czy wiecie czy istnieje depilator który ogoli całą pipkę :) czy lepiej maszynek jednorazowych do tego używać?

Ja do pipki i pach używam maszynki z rossmana coś w stylu venus ale koszt to tylko 15 zł :D Polecam jest naprawdę dobra ma wymienne wkłady 8 zł za 4, a w promocji taniej. Do tego pianka Isana z rossmana coś ok 4 zł i takim tanim kosztem jestem gładka jak lustro hehehehe :P

ja uzywam depilatora i jestem w ciazy.... :P a do golenie \"tam\" uzywam kremu depilacyjnego przenigdy chyba bym tam zyletki nie poslala.. hahahhaha

ja mam delikatna skore tam...potem mam wiecej pryszczy niz wlosow...hahahha wszystko boli piecze i tylko chodzic bez majtek ... :D :D :D :D

kkkkkkkkooooook - oczywiscie ze depilator ogoli... jesli wytrzymasz tyle z zacisnietymi zebami to powodzenia.... dla mnie nawet pod pachami-depilatorem- bol jest niedozniesienia...

AAaa dla mnie pod pachami też masakra :O Depiluję tylko nogi, pachi codziennie lub co 2 dni maszynką i jest ok, to nie duży problem :classic_cool: Ja włosów na nogach mam chyba ciągle tyle samo :O chyba faktycznie poczekam miesiac az wszystkie wylazą i się ogolę do naga :classic_cool: :P

Gość gość
To powiem Wam ze powinnyscie dziewczyny wypróbowac Depilatory Silk-épil 9 od Braun. Naprawde nie mialam nic lepszego w dloni jesli chodzi o depilacje. I co wazne mozecie sie golić rowniez pod prysznicem.