Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monola

Co zabrać nad polskie morze na wczasy robię listę rzeczy !!!

Polecane posty

Gość kaskap2
Zapraszamy do krainy bogatej w przyrodę, historię i architekturę na Pomorze zachodnie. Mamy do zaoferowania pokoje 2, 3,4 osobowe z ogólnodostępną kuchnią i jej wyposażeniem, i łazienkami . Możliwość grillowania w ogródku ; Kopnica to wieś położona 7 km od Bałtyku kuszącego kolorowym światem - namioty browarów, zjeżdżalnie wodne, boiska do piłki plażowej, sklepy, dyskoteki. W ciągu dnia popłynąć można na półgodzinny rejs kutrem lub na duńską wyspę Bornholm (konieczny paszport), 3 km od wioski znajduje sie jezioro Kopań oraz kraina w kratę mniejsze miejscowości nadmorskie i piekne lasy.... Jest możliwośc przyjazdu z psem lub kotem. email: kaskap2@op.pl tel 094 314 2607.Pokoje dostępne od maja .

Gość Pacyśś
Kosmetyki * szczotka + pasta do zębów * mydło żel szampon * maszynka do golenia * maści kremy * olejek z filtrem do opalania * gąbka * nożyczki * penseta * perfumy * prezerwatywy * lusterko * grzebień/szczotka * suszarka * podstawowe tabletki/leki (Nospa Apap plaster, smecta miętowa herbatka) * tusze, pomadki, pudry * antyperspirant * chusteczki * tampony/podpaski * woda utleniona * tobre / plecak na plaze Ważne * kamera + ładowarka * aparat + ładowarka * komórka + ładowarka * notebook + ładowarka * kable do aparatu (do zgrywania zdjęc) * czyste CD / pendrive karty pamięci * GPS + ładowarka * karta GSM (iPLus) * odtwarzacz MP3/CD * długopis * kości do gry karty * gry (scrabble cashflow monopol) * książki * alkomat * otwieracz do wina/piwa/scyzoryk * kubek/kubki/kieliszki * pieniądze / kary płatnicze / karty do bankomatu Ubrania * okulary przeciwsłoneczne * piżama/koszulka do spania/szlafrok * ręcznik/ręcznik na plażę * kapelusz/czapka/chustka na głowę * klapki pod prysznic / klapki * buty * bielizna * skarpetki * strój kąpielowy * spodnie * spodenki krótkie * spódnica * sukienka * koszulki * t-shirty * sweter * bluza * kurtka * kurtka przeciwdesczowa/parasolka * czapka z daszkiem chustka na głowę * ewentualnie biżuteria

Gość jenk
Ludzie-przecież tam są sklepy,apteki,po co targać wszystko jakby jechało się na bezludną wyspę -ale taka chyba natura Polaków.Jak jadą zagranicę to wiozą tony żarcia z Polski i nawet nie poznają kuchni zwiedzanego kraju.

Gość czikibomba
Ja bym wzieła wszystko co mi do głowy przyjdzie bo nie mam zamiaru np.w Łebie za płaszcz przeciwdeszczowy z foli zapłacić 15 zł jak moge u sieie kupić za 4 zł....;P Ja biorę ze sobą tez troszkę suchego prowiantu np.zupki knorr,nescafe 3 w 1, paszteciki....:):):):) Jak sie nie ma zbyt dużo miedzi to trzeba oszczędzać na czym się tylko da....:)

Gość brunka83
Poczytalam troche ten poradnik i bardzo sie ciesze, bo duzo mi pomogl.dzis w nocy wybieramy sie wlasnie do Wladka,jedziemy samochodem wiec mam wieksze mozliwosci zabrania rzeczy bardziej potrzebnych, potrzebnych i zbednych... ale oki pomocne bardzo

Gość Oliwia98
Moi rodzice byli w Souse. Są strasznie zadowioleni z tej wycieczki sztućce Olej Apteczka Talerze Herbata Stoperan Garnki Kawa Plastry Patelnie Soki Bandaze Nóz Pieprz Nurofe Scyzoryk Sól No Spa Szklanki Cukier Apap Latarka Cytryna Woda utleniona Śmiatek Mleko Chusteczki mokre Worki na śmieci Płatki Słownik Ścierka Guma do skakania Koc na plaze Płyn do naczyń Ryz Czapki Marmolada Okulary Jabłka prażone Proszek Kakao Mydlo Masło Szampon Deska do krojenia Dezodorant Ręczniki do kuchni Nakładki papierowe do wc Poker Spray na komary Stolik Stołki Grzałka Ładowarka Grill Brykiet Pościel Zapalniczka Przedłużacz Młotek Bateria Ładowarka Aparat Paszport Lusterko Suszarka Maszynki dla tatusia Otwieracz do puszek korkociąg Nożyczki Igła z nitka żel do rąk carex to nie wszystko, ale tak dla przypomnienia ;) (wybieram sie pod namiot)

Gość gość
kosmetyczka ubrania ręczniki do plecaka tabletki buty pasta do zębów bluzki na krótki rękaw plażowy aparat espumisan elbrus szczoteczka do zębów bluzki na długi rękaw do głowy telefon ibum trampki krem nivea bluzki na półkrótki rękaw do kąpieli baterie zapasowe apap buty z ćwiekami dezodorant w kulce krótkie spodenki okulary przeciwsłoneczne plastry klapki pod prysznic i na basen małe perfumy długie spodnie okulary na basen coś na komary klapki plażowe pomatka na zimno majtki opaski na sranie z pumy chusteczki higieniczne skarpetki czepek sandały mokre chusteczki staniki pieniądze baletki szczotka do włosów półkrótkie spodenki słuchawki do telefonu grzebień bluzki na ramiączka lakiery do paznokci gumki do włosów piżamy kolczyki spinki do włosów bluzy latarka płyn do kąpieli paski do spodni portfel mydło kurtka wiatrówka suszarka do włosów szampon kapelusz naszyjnik patyczki do uszu czapka z daszkiem bransoletki waciki krążki sukienka gumy do żucia krem do opalania spódniczka picie mgiełka do ciała stroje dwuczęściowe jedzenie zmywacz do paznokci strój jednoczęściowy zegarek tusz do rzęs dresy poduszka podkład grube skarpetki kocyk kredka do occzu srywki golarki worek na żygi płyn do demakijażu parasolka legitymacja szkolna dowód osobisty długopis notesik kubek herbate spray na komary małe lusterko karty do gry

Gość gość
hej, muszę spakować mojego tż na wakacje, ponieważ on pracuje non stop i od razu z pracy jedziemy pociągiem nad morze na 14 dni. Co polecacie żeby spakować z kosmetyków i takich rzeczy "może akurat facetowi się przydadzą" Nie piszcie o ubraniach i kosmetykach do użytku codziennego bo o tym wiem sama. Może macie coś takiego o czym ja zapomniałam :)

Gość temida93
z wlasnego doswiadczenia wiem ze facetowi to potrzebny jest zel pod prysznic i ciuchy ja mam jeszcze oliwke albo jakis balsam po opalaniu bo faceci to umieraja jak ich slonko spali...

Gość gość
Się używa kremu z filtrem i zapobiega a nie smaży jak głupia skwarka i potem cierpi.

Gość gość
podbijam temat bo jadę pierwszy raz w życiu nad polskie morze (wstyd się przyznać bo jestem po 30-tce) a w dodatku jadę z prawie 3 letnią niekomunikatywną i jeszcze zapampersowaną córką , która ma autyzm dziecięcy. Załapałyśmy się na 14 dniowy wyjazd ze stowarzyszeniem ( będziemy jechać autokarem) i jadę sama, bo takie są warunki że dziecko jedzie z 1 opiekunem i przyznam, że jestem przerażona. Bo to pierwszy mój wyjazd od wielu lat , a z córa będę wyjeżdżać pierwszy raz wogóle...

Gość wolina33
Nie ma co się stresować, będziesz tam miała wsparcie i opiekę. Powinnaś korzystać z takich wyjazdów jak najczęściej. Zadbaj o to, żeby się zabezpieczyć na wszelkie możliwe dolegliwości córki, coś na żołądek, coś od komarów, oparzenia słonecznego i coś na drobne rany i otarcia, ja biorę żel curiosin, bo plastry nad wodę się nie sprawdzają, a żel szybko się wchłania.

Gość MariolaRygl
Przede wszystkim dobre samopoczucie! Mielno i Hotel UNITRAL polecam serdecznie!

Gość gość
Wiesz co, warto podjechać do Redy na Morską do ich Aquaparku. Świetne miejsce, na pewno nie będziecie się tam nudzić. Od razu bym polecała kupić wejściówkę na cały dzień bo tam tych atrakcji, zjeżdżalni i basenów jest tyle, że w parę godzin się tego wszystkiego nie ogarnie. Bardzo fajna dla dzieci jest szczególnie zatoka piratów z dużym okrętem w centrum, moi synowi to tam wariowali ze szczęścia wręcz.

Gość gość
Ja zawsze mam przy sobie dicopeg 10g dla dorosłych i dicopeg junior dla moich dzieci bo jednak zaparcia sie u nas często na wakacjach pojawiają

Gość gość
Możesz zabrac - stroj kąpielowy - okulary przeciwsłoneczne - suszarka do włosów - Bross na komary - płytki na komary - dysk do rzucania - parawan - pendrive - ładowarka - telefon - perfumy - balsam - chusteczki higieniczne - chusteczki nawilżane - maszynka do golenia - żel/pianka do golenia - zegarek - nożyczki - pilniczek - stópki - legitymacja - chustka chroniąca przed wiatrem - babington - klapki - buty - ręczniki plażowe - prowiant - zabawki do piasku - bluza - kurtka przeciwdeszczowa - kluczyki do samochodu + dokumenty - aparat fotograficzny + ładowarka - deska do krojenia + nóż - parasol - myjka do naczyń - żel pod prysznic - krem do rąk - lekarstwa - pieniądze

Gość gość
Parasolkę i ciepły polar

Gość jowitamarzec
Zawsze staram sie zabrac najpotrzebniejsze rzeczy, ale realia sa takie, ze moj maz narzeka, ze mamy za duzo bagazu :D dlatego w tym roku postanowilam kupic nam porzadna walizke. Dobry sklep z torbami podroznymi to np. https://www.globtroter.waw.pl/ wlasnie stamtad mamy nasza tegoroczna walizke- pomiescila wszystko, ma duzo przegrodek, zrobiona z mocnego tworzywa.

Gość julka

Ja przegotowałam listę rzeczy niezbędnych do wyjazdu z dzieckiem nad morze https://sfera-kobiety.pl/co-zabrac-nad-morze-jadac-z-dzieckiem-niemowlakiem/