Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weweweweeeeeeee

co z blizną?????

Polecane posty

Gość weweweweeeeeeee

ile moze kosztowac operacja usuwania blizny? mam na stopie blizne:( kiedys palila mi sie noga i mialam operacje przeszczepiali mi skore z uda, mam tez blizne na udzie ale nie jest az tak bardzo widoczna jak ta na stopie, z bliznami na udzie moge zyc, ale ta na stopie jest straszna, jeszcze niedawno wogole sie wychodzilam latem w klapkach ani ladnych kobiecych butach bo poprostu strasznie sie wstydze:( wiem ze inni maja gorzej...

Gość Biernatka
Ja mam blizne na prawej piersi po oparzeniu a ty przerzywasz ze masz na piecie i nie wychodzisz w klapkach a co ja mam powiedziec mam cale lato chodzic w golfie duzo bym dala zeby miec taka blizne na piecie!!!!!

Gość wewewwwww
moja blizna nie jest na piecie, jest na calej zewnetrznej powierzchni i zachodzi na noge, w dodatku mam jeszcze ne udzie ale ja zniose, wiem ze ludzie maja gorsze blizny, ale ja ze swoja nie moge zyc, wazny jest dla mnie moj wyglad, jestem fotomodelka i to mi przeszkadza strasznie.............

Gość weweweweeeeeeee
gdybym miala blizne na piecie myslisz ze by mi to przeszkadzalo?

Gość Biernatka
i tak bym wolala miec na stopie bo sie mniej rzuca w oczy niz na nodze chyba wiadomo!!!!!!!!!!!

Gość weweweweeeeeeee
dobra ja nie mowie co by kto wolal tylko pytam jak to usunac, Boshh skad sie biora tacy ludzie

Gość ja różnicy w wyglądzie
wiesz, cena zależy od rozległości tej blizny.. na przykład w tej klinice taka ok 15cm kosztuje 3tys, ale mowa o w miarę prostej bliźnie.. musisz isć na konsultację do plastyka i przygotować się raczej na potężny wydatek.. http://www.jollymed.pl/index.php?serwis=przejdz&ax=04

Gość Martaqkq
a probowalas kolagen naturalny?

Gość weweweweeeeeeee
o kurcze czyli bardzo duzo bym potrzebowala na to pieniedzy, blizna jest duza obejmuje cala stope i wchodzi na noge, w dodatku nie jest to lekka blizna, jest bardzo gleboka, mam az znieksztalcony ksztalt stopy:( chyba nigdy nie uzbieram na ten zabieg w Polsce:( ehhh kolagenu nie probowalam, sadze ze itak to nic nie da, niestety jest to powazna blizna

mi się wydaje, że kolagen może wpływać na naturalną skórę, a ty tam masz zniszczoną skórę więc co on da? nie spłyci tego przecież? nie wszystkie rozstępy on "naprawia" a co dopiero zastane blizny... poza tym myślę, że skoro tobie tak się zabliźniło nieładnie że ta blizna tak została to możesz mieć tendencję do tego i po operacji nowa blizna też może tak się goić nieładnie.. chociaż są teraz takie możliwości.. integra, hodowanie własnej nowej skóry itd.. tylko ze to kosztuje naprawdę zajebiście.. dawno miałaś ten wypadek z oparzeniem? bo dziwne ze tak ci pobierali tę z uda skórę - teraz od jakiegoś czasu robią tak, zeby jak najmniejszy ślad pozostał w miejscu pobierania..

Jest taki krem ze ślimaków ELICINA podobno bardzo dobry na blizny. Koszt ok.135 ZL Ja mam bliznę po opercji na goleniu.

Gość weweweweeeeeeee
oparzylam sie juz bardzo dawno mialm wtedy okolo 8 lat, a oparzenie bylo powazne, skore z nogi wycinali mi zyletka poniewaz odpowiednie urzadenia sie popsuly, wsumei z uda pobrali mi cala skore, wielkie plastry, blizna na stopie jest w niktorych miejscach (w wilu) czerwona, w innych jasna, skora pomarszczona, w niektorych zgrubienia, ogolnie pelno nierownosci, nie wiem czy cos moze pomoc jak tylko operacja... mysle ze takto ladnie mi sie zablizniaja rany poniewaz ostatnio mialam wypadek samochodowy i mialam blizny na twarzy ale odpowiednio dbalam i naprawde prawie sa niewidoczne, ehh kaleka jestem:( coz podobno cialo ludzkie to ksiazka;| niebyt pocieszajace... chyba musze sie pogodzic z tą blizna:(

Gość weweweweeeeeeee
a gdzie mozna dostac ten kolegen i ile kosztuje? a ciekawe jak dziala to cos ze slimaka? wsumie warto probowac

Gość weweweweeeeeeee
dziekuje Wam:) jak narazie tylko spotykalam tutaj niemile osoby...

hej, widziałam wczoraj Twój topic w aktualnych wieczorem, ale nie miałam siły napisać nic, dodałam do ulubionych tylko :) z tego co mi wiadomo, naturalny kolagen wpływa na włókna kolagenowe w skórze - ale kiedy to jest taka poparzona skóra - taka zabliznowana, to jak mają się włókna kolagenowe porobić, jak są zniszczone - cała ta skóra jest jedną wielką blizna a na blizny kolagen nie działa, gdyby tak było, to plastycy nie robiliby tak drogich zabiegów usuwania tylko każdy by kupił ten kolagen, smarował a blizna cudownie by znikała. cudów nie ma:( słyszałam o tej maści ze ślimaków, podobno jest bardzo dobra, skuteczna itd. może warto spróbować. a najlepiej iść do dermatologa - pogadać z nim, niech obejrzy - może da się robić na tej skórze jakieś zabiegi złuszczające ją - stopniowo moze uda się bliznę spłycić - i smarować jakimś silniejszym preparatem (może tą maścią ze ślimaka..) i tak działając na nią moze uda się chociaż delikatnie ją zmienić.. to jest nawarstwiona gruba skóra w tym miejscu, może się da właśnie jakimiś zabiegami "zedrzeć" jakies warstwy i jednocześnie czymś smarować żeby ją zmiękczać dalej itd.. ja nie wiem, czy tak się da zrobić, bo to duża blizna, jak laski po trądziku mają jedną wielką bliznę na twarzy (wiadomo, jest ta blizna płytsza od takiej po oparzeniu) ale robią mikrodermabrazję i to całe schodzi - do gładziutkiej skóry.. może Tobie nie uda się aż tak jej usunąć czy zabliźnić żeby wyglądała jak normalna skóra, ale chociaż trochę też warto - lepiej się będziesz czuła itd. pozdrawiam :)