Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coco-Shoko

IRLANDIA

Polecane posty

Gość załosne zebraczki ze wschodu
bedzie mieszkac w 10 osób w jednym slamsie co w tym upokarzajacego ?

na poczatku w hotelu jako kelnerka mialo byc - ucielo cos :)

Gość mam w dupie Polske
mieszkam tam, gdzie mi dobrze :)

jako kelnerka ??????????????????????????? coz za wyszukana praca hahaha dla kogos po uczelniach

acha - wynajmujemy w 4 osoby dom - 3 sypialnie, salon, jadalnia, kuchnia, lazienka, ogrod.... wiec warunki mieszkaniowe tez ok :) dlatego naprawde nie mam na co narzekac :)

Gość Coco-Shoko
zalosne zebraczki racja robimy tam za tania sile robocza -ok ale wole robic za tania sile robocza za 3 razy wieksza kase niz siedziec tu w Polsce dla jakiejs chorej idei pozatym ja nie rozumie czemu ty widzisz same negatywy?? jakos tysiace Polakow jest zadowolonych

jestem tu od dwoch lat, zaczynalam od sprzatania(bardzo slaby angielski) , pozniej pracowalam jako recepcjonistka, teraz mam prace biurowa lekko nie bylo:)ale sie zawzielam, nauczylam jezyka...nawet uczuciowo mi sie pwoiodlo:) pogoda oczywiscie pod psem:)pada codziennie:)

zajebiscie w 4 osoby------- sam luskus a czemu nie wnajmiesz sobie tego domu sama ? bo cie nie stac ? niemzliwe :D:D:D

ta jeszcze lepsza-------- sprzataczka z dyplomem czyli lizesz jednak to, co pisałam

w tym roku stac mnie bylo na wakacje w Hiszpani..piekny kraj:)chcialabym zobaczyc Nowa Zelandie w przyszlym roku my wynajmujemy we czworke mieszkanie w centrum, dwie pary:) dwie lazienki, living room, kuchnia -w centrum Dublina

no pogoda - fakt - maaaaaasakra :) jak jest pora ze pada i pada to zyc sie nei chce :) ja teraz jestem w polsce ale niedlugo wracam mam nadzieje ze bedzie w miare ladne lato w tamtym roku bylam na plazy moze 3 razy sie opalac

w Polsce sprzataczka i kelnerka to raczej ponizajace by dla was było za funty jak widac to zaszcyt!!!!!!! :D:D:D:D

Gość Coco-Shoko
zalosne zebraczki wez naprawde sie wynos z tego topiku bo mi sie juz rzygac chce jak Cie czytam wyobraz sobie ze znam osoby po studiach,po uczelniach panstwowych i jakos w Polsce kokosow nie zbily lepsza praca kelnerki niz jakas w marketingu czy jako sekretarka tutaj za 3 razy mniejsza place oprocz tego wali mnie co bede robic bo zadna praca biurowa nie jest dla mnie ciekawa wiec wole byc kelnerka czy nianczyc dzieci ale zyc na lepszym poziomie a wogole to takie osoby jak Ty sprawiaja ze chce sie stad wyniesc

hahahah podrózniczki senne

fakt na wycieczki mozna w super cenach jezdzic ja widzialam oferte 10 dniowego rejsu po nilu - mielismy jechac z chlopakiem - super sprawa tylko niestety chlopaka juz nie ma i jakos plany nei wypalily hehe

Gość zebys wiedziala ze zaszczyt
w polsce mialam prace biurowa, zapieprzalam za dwoch i nawet nie stac mnie bylo na kino, dzis skladam pudelka, mieszkam tylko z chlopakiem i zyje NORMALNIE, a moja prace sie szanuje.

jak bedziesz w Walii to zapraszam ;) mozesz promem przyplynac a jest co zobaczyc - no pieknie ja do Irlandii tez sie wybieram

coco-shoko czy ty naprawde cos slyszysz?;) bo ja nie:) przyjezdzaj ale jesli na wakcje to najlepiej juz w maju, pozniej ciezej znalezc prace bardzo dobrze ze masz kogos u kogo mozesz sie na poczatek zatrzymac

Gość Coco-Shoko
dziewczyny a jak teraz wasz angielski?? zero prpblemow z komunikacja??

bo takie osoby jak wy powinny byc własnie kelnerka i sprzataczka w obcym kraju wiecej nie potraficie skoro musiałyscie po forse jechac az tam po co sie uczyłyscie ?? do takiej pracy jaka wykonujecie nawet pisanie nie jest niezbedne zegnam ofairy losu ktore niezaradnosci brak umiejetnosci los zesłał na zlewozmywak

ech musze jeszcze dodac - polska mentalnosc - wykonywanie niektorych zawodow wpisane na liste \"ponizajacych\" tutaj bylam sprzataczka lecz kazdy mnei szanowal :) Coco - Shoko - ludzie tu naprawde sa o.k. nie ma porownania

jak juz sie dorobicie to polecam Chiny baj

kavi tam jestes sprzataczka ale w polsce bys nia nie była za zadne pieniadze -rozumiesz juz? kiepsko przyswajasz tekst pisany!

z jezykiem to tak : jak wyjezdzalam to myslalam ze umie, jak przyjechalam to sie okazalo ze nic nie rozumie (szczegolnie jak ktos z ostrym akcentem mowi) teraz po roku nie mam problemow z komunikacja, ze zwykla rozmowa tez nie mam, wszedzie sie dogadam, rozumie... jednak bywaja momenty ze ktos mi cos 10 razy cos mowi a ja nie mam pojecia :) ale oni sa wyrozumiali, mysle ze Polka z Dublina musi w pracy biurowej mowic perfect, tam sie nei mozna mylic :)