Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coco-Shoko

IRLANDIA

Polecane posty

Gość Polka z Dublina skrobie
jakby mi nie zalezalo na kraju i rodzinie w Polsce to bym nie wyjezdzala..i zamierzam wrocic poczytaj sobie troszke historii i wtedy moze dotrze do Ciebie ze wlasnie dzieki emigrantom i Unii kraj taki jak Irlandia podniosl sie z zapasci a teraz nazywany jest "zielonookim tygrysem Europy"

Gość załosne zebraczki ze wschodu
nie nikomu nic nie lize i nie zamierzam nie mam powodów do narzekania tylko z opowiadan wiem jak tam upadlaja polakow i dlatego sie wam dziwie

zgadza sie dzieki emigrantom Irlandia kwitnie a polska sie stacza ale wam bardziej na irlandii zalezy niz na Polsce chyba

Gość Polka z Dublina skrobie
uwierz mi, nikt tu mnie nigdy nie upodlil...za to w Polsce czterokrotnie, szemrane umowy o prace, nieodprowadzanie skladek na ZUS, traktowanie jak smiecia bo mamy 20% bezrobocie a Irlandia zaczela kwitnac zanim zawitalo do niej ponad 200 000 Polakow

polko z Dublina piszesz ze zalezy ci na Polsce a co robisz dla tej polski własnie??

nie ma w polsce 20% bezrobocia masz stare dane

a co Polska ma dla ciebie zrobic?kavi Co bys sobie ZYCZYŁA?

fakt nie ma - nie ma bezrobocia w budownictwie tylko coz zrobic jak sie budowlancem nie jest?

np. zasilki dla matek zapewniajace godne zycie matki i dziecka a nie urlop macierzynski 400 zlotych

Gość Coco-Shoko
OMG! Wiec wlasnie chyba po to zalozylam ten topik zeby sie dowiedziec jak tam jest i czy warto tam jechac czy to zle jesli ktos chce sie wyrwac na pare miesiecy do pracy gdzies za granice?? nie dla samej kasy ale tez dla jezyka i w celach typowo turystycznych?? poza tym w Polsce polacy tez sue nawzajem upadlaja i wykorzystuja nie trzeba stad wyjezdzac zeby tego zaznac no chyba ze ktos z miejsca dostaje wysokie stanowisko i dobra pensje

przecietny polak nie zrozumie dlaczego jest roznica miedzy Polska a Anglia czy Irlandia Głowna roznica polega na mentalnosci ludzi Tam potraficie pracowac mimo ze jest ti najnizsza pensja w Irlandii Tu niestety zadacie tysiecy na poczatek choc umiejestnosci wam brak

urlop macierzynski kavi to nie 400zł ale cała pensja srednia z ostatniego roku rozliczeniowego

wiesz co? nie wiesz o czym mowisz :) albo sam jestes emigrantem i sie zgrywasz

i moja pensja srednia w kwocie 700 zlotych ma mi wystarczyc na utrzymanie siebie i dziecka??? poza tym co mi porownujesz minimalna place w Polsce do brytyjskiej

Panstwo ma o was dbac>? A wy jakies kalekie jestescie ze same nie potraficie o sibie zadbac To w takim razie kto zadbał o tych bogatych z Polski jak myslicie?no kto? Jak ja bym sie miała na panstwo ogladac to bym, tynk ze scian dawno juz jadła znacie powiedzenie>>>>>>>>>umiesz liczyc licz na siebie A wy sie na panstwo ogladacie ? musicie miec kogos kto powie co macie robic by na chleb zarobic ?

wiesz ...jakby mi ktos placil za sprzatanie w Polsce ale ty;le abym za to mogla wynajac mieszkanie, oplacic siebie i swoje potrzeby, wyzywic sie,pojsc do kina 3razy w miesiacu i jeszcze by mi z 300 zlotych zostalo.... co ma do tego mentalnosc?tu chyba chodzi o srednia krajowa i co za nia mozna tutaj a co mozna w Polsce zdzialac

Gość niestetypolka
dlaczego gadacie z takim prymitywem??

Gość Coco-Shoko
zalosne zebraczki jak jestes takimm wielkim patriota to siedz sobie w Polsce, i wymyslaj co tu dla niej zrobic dobrego a od tych co chca wyjechac sie odwal niech kazdy robi co chce byles chociaz w tej irlandii?? chyba wyraznie napisalam ze czekam na wypowiedzi osob, ktore cos konkretnie wiedza na ten temat

nie ogladam sie na panstwo i dlatego wyjechalam!!!! wzielam sprawy w swoje rece :) wiec z czym masz problem? :)

Gość Coco-Shoko
sorry a Ty kobieta jestes a taka jetes kobieca w swpoich wypowiedziach jak Beger jest filigranowa

macie tam minimalne pensje i dlatego wyspiarzom taki stan rzeczy sie opłaca nie inaczej maja tania siłe robocza i o to im chodzi zarabiacie w funtach a wydajecie w złotówkach czy to nie upokarzajace czy ktokoliek z Polaków pracujacych w kraju jezdzi na zkupy np do Rosji bo tam jest inny kurs walut? otóz nie !!!! tam klepiecie biede a tu robicie za milionerów i to mnie własnie smieszy Jak zarabiac to wydawac i zyc bo takie zycie jak wasze to jest na pol gwizdka stac was na luksusy ale w polsce wakacje tez tu bo za drogo w anglii wiecie jak anglicy mwoia i polakach moze lepiej ze nie wiecie mniej wiecie lepiej spicie

Gość Coco-Shoko
wlasie kavi od jak dawna tam mieszkasz? jesli chodzi o prace to nie mam nagranej moi przyjaciele maja tam kuzyna, ktory pracuje tam od roku i jest zadowolony raczej oni wlasnuie planuja na rok czy 2 tam pojechac a ja to dopiero w nastepne wakacje na 2 czy 3 miesiace ale pytam ogolnie jak tam jest nawet w ich interesie

co racja to fakt :) a powiem Ci ze naprawde miło i przyjemnie - po prostu łatwo na poczatku pracowalam a pozniej w firmie produkujacej obrazki :) konkretnie je oprawialam i takie tam i powiem Ci ze chwalilam sobie ta prace - normowany czas pracy - stala pensja - weekendy wolne (znalazlam sobie dodatkowa prace) ale zrezygnowalam i zmieniam teraz miasteczko wiec od nowa bede szukac pracy :) a jak tam w Irlandii?

17.06] 17:58 kavi a co Polska robi dla mnie? zapytałas wiec odpowiedziałam